e
Banner


Militzer & Münch yeni destinasyonlar peşinde
Çin, Tayvan, Kore, Hong Kong gibi birçok ülkeye hava ve denizyolu hizmetleri sunan Militzer & Münch Türkiye, pazarda yeni destinasyonlar peşinde. 




militzer_munchToplam cirolarının yaklaşık ’lik kısmını Uzakdoğu taşımalarının oluşturduğunu vurgulayan Militzer & Münch Türkiye Hava ve Deniz Müdürü Çiğdem Akyüz, “2016’da Vietnam, Tayland, Endonezya gibi ülkelere açılmayı hedefliyoruz” diyor. 
Merkezi İsviçre St. Gallen’de bulunan Alman menşeli Militzer & Münch, 36 ülkede bulunan 170’e yakın ofisi ve alanında uzman ekibiyle hava, kara, demir ve denizyolunda profesyonel çözümler sunuyor. Şirketin Türkiye’deki operasyonlarını ise Militzer & Münch Uluslararası Nakliyat ve Lojistik Hizmetler A.S. yürütüyor. Militzer & Münch Türkiye Hava ve Deniz Müdürü Çiğdem Akyüz, havayolunda IATA, denizyolunda ise NVOCC belgesiyle hizmet verdiklerini söylüyor. Karayolunda Avrupa, Ortadoğu, Kuzey Afrika, CIS ülkelerine, hava ve denizyolunda ise ithalat-ihracat yükleri için tüm dünya limanlarına servis sunduklarını vurgulayan Akyüz, özellikle kendi ofislerinin bulunduğu Uzakdoğu, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’ya daha hızlı servis sağladıklarının altını çiziyor. 
 
GLOBAL GÜCÜNÜ KULLANIYOR 
Uzakdoğu’nun Türkiye için olmazsa olmaz bir pazar olduğunu vurgulayan Çiğdem Akyüz, şunları aktarıyor: “Uzakdoğu bizim için de önemli bir pazar. Başta Çin, Tayvan, Kore, Hong Kong olmak üzere birçok ülkeye ithalat ve ihracat yüklemeleri yapıyoruz. Militzer & Münch Çin’in 8 ofisi sayesinde pazarda hava ve denizyolu operasyonlarında güçlü bir oluşuma sahibiz. Çin- İstanbul hattında hem direkt hem de aktarmalı olarak havayolu servislerimiz bulunuyor. Ayrıca Körfez ülkelerinden hava+deniz olarak da alternatif servisimiz var. Lokal konteyner bazında Uzakdoğu ve Türkiye limanlarına taşımalar yapıyoruz. İhracatta ağırlıklı olarak mermer, ithalatta ise ağırlıklı olarak elektronik, tekstil, kimyevi madde ve makine taşımaları yapıyoruz.” 
Uzakdoğu taşımalarının toplam ciroları içinde ’lik bir pay aldığını belirten Akyüz, “2015 yılında dünya ekonomisindeki durgunluk Uzakdoğu’ya yapılan ithalat ve ihracatı da etkiledi. Denizyolu navlunları inanılmaz düşüş gösterdi. Tabii ki bu durgunluktan bizler de etkilendik. 2016’ya umutla başladık ve yukarıya doğru hafif hareketlenme izlemekteyiz. 2016 yılında 2015’te ulaşamadığımız 2014 rakamlarımızı geçmeyi hedefliyoruz. Ayrıca 2016’da Vietnam, Tayland, Endonezya gibi ülkelere açılmayı planlıyoruz” diyor. 
 
cigdem_militzerHAVAYOLUNDA HEDEF TOP 10 
Militzer & Münch Türkiye olarak havayolu taşımacılığında 2012’de hızlı bir yükselişe geçtiklerini aktaran Akyüz, bunun IATA sıralamasındaki konumlarına da pozitif yansıdığını söylüyor. Akyüz, hedeflerinin IATA sıralamasında ilk on arasına girmek olduğunu açıklıyor.
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat