Banner


TET Global Lojistik “Yeşil Lojistik Belgesi” aldı
Lojistik sektörünün öncü firmalarından TET Global Lojistik çevre dostu uygulamaları ve sürdürülebilirlik kapsamındaki faaliyetleri ile “Yeşil Lojistik Belge”si almaya hak kazanarak Türkiye’de bu belgeye sahip sayılı firmalardan biri oldu.




TGLDökme kimyasal taşımacılık faaliyetleriyle kurumlara intermodal taşımacılık hizmeti veren TET Global Lojistik, 2013 yılından bu yana Bulkhaul Limited firmasının Türkiye acentesi olarak konteyner taşımacılığında dünya üzerindeki tüm noktalar arası lojistik olanağı sunuyor. 300’ü aşkın özmal araçtan oluşan geniş filosu ile lojistik operasyonlarını Türkiye ve Avrupa’da tüm noktalarda sürdürüyor.
 
TET Global Lojistik İcra Kurulu Üyesi Cemil Can Yalçın deneyimli kadroları ile kaliteli, güvenli ve çevre dostu hizmet sunduklarını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Kara ve denizde dökme kimyasal taşımacılığının yanı sıra yıkama ve depolama hizmeti de veren sektörün önde gelen firmalarından biriyiz. Kişisel bakım, temizlik, ilaç, organik, boya, gıda, tarım ve yapı ürünleri gibi günlük hayatta kullandığımız birçok malzemenin bileşenini oluşturan hammaddeleri uluslararası alanda güvenle taşıyoruz. Müşterilerimize güvenli taşıma konusunda sorumluluğumuzun bilincindeyiz.  Bununla birlikte çevreye olan sorumluluğumuz da iş yapış şeklimizi belirleyen önemli bir unsur.”
 
Yalçın TET Global Lojistik olarak yaptıkları işin her adımında çevreye olan duyarlılıkları neticesinde Yeşil Lojistik Belgesi almaya hak kazanmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirterek belgeyle ilgili şunları söyledi:
 
“Tedarik zincirinin en önemli halkalarından lojistik faaliyeti toplum ihtiyaçlarının temininde büyük öneme sahip. Bununla birlikte dünya nüfusunun hızla artması ile çevresel etkisinin arttığının bilincindeyiz. TET Global Lojistik olarak yürüttüğümüz faaliyetlerde ilaç, gıda gibi hayati önem taşıyan konularda müşterilerimizin ürünlerini güvenle ve çevre dostu yöntemlerle sağlamak birinci önceliğimiz. Bu kapsamda su ayak izini düşüren, enerji, çevre ve sera gazı yönetim sistemi uygulamaları ile karbon ayak izini azaltan faaliyetler yürütüyoruz. Bizimle aynı sorumluluğu taşıması için çalışanlarımıza yeşil lojistik eğitimleri düzenliyoruz. TET Global Lojistik olarak yürüttüğümüz çevre dostu yeşil lojistik hizmeti müşterilerimizin yeşil dönüşüm hedeflerine de katkı sağlıyor. Bu çalışmaları çevreye ve topluma karşı sorumluluk bilinci ile yürütüyoruz. Bununla birlikte verdiğimiz çabalarla Yeşil Lojistik Belgesi’ne sahip sayılı lojistik firmaları arasında yer almak bizim için gurur verici.”
 
Yeşil Lojistik Belgesi’ni almaya hak kazanmak için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nca belirlenen kriterlerin yerine getirilmesi ve uygulanması gerekiyor. Yeşil lojistik faaliyetler kapsamında işletmelerin yılda en az 200 kombine yük taşımacılığı seferi gerçekleştirmesi, enerji tüketiminin en az yüzde 5'inin yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen elektrikten karşılandığını gösteren belge ve sertifikaya sahip olması, ‘Düşük Küresel Isınma Potansiyeli’ değerine sahip gazlar içeren iklimlendirme sistemleri kullanması bekleniyor. Ayrıca işletmenin, doğal kaynak kullanımının azaltılması, toprağa, suya, havaya verilen zararların minimum düzeye indirilmesini amaçlayan standartlar bütünü olan ISO 14001 ile Sera Gazı Emisyonları ve Giderilmesi Miktarının Belirlenmesi ve Raporlanması standardı olan ISO 14064 belgelerine sahip olması, aranan şartlar arasında yer alıyor. TET Global Lojistik su ayak izi, enerji, çevre ve sera gazı yönetim sistemi uygulamaları ve çalışanlara yönelik yeşil lojistik eğitim faaliyetleri ile Yeşil Lojistik Belgesi’ni almaya hak kazandı.



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat