Banner


KOTON, yurt dışı ve e -ticaret lojistiği operasyonlarında yetkinliğini artıracak
Yurt içi ve dışında 500’e yakın mağazası bulunan Türkiye hazır giyim sektörünün öncü markalarından Koton, global operasyonlarını e-ticaret kanalı üzerinden büyütmeyi hedefliyor. Koton Uluslararası Lojistik Grup Müdürü Polat Özcan, bu hedef doğrultusunda tüm lojistik modlarında gelişim planladıklarını ve lojistik iş ortaklarıyla bu doğrultuda çalışmalar yaptıklarını aktarıyor. 




kotonTürkiye'nin öncü moda ve giyim markası Koton, 1988 yılında 25 metrekarelik bir mağazada başlayan moda perakende hikayesini bugün yurt içi ve yurt dışında 500’e yakın mağaza, yaklaşık 10 bin çalışan, 30’un üzerinde ülkeye ulaşmış satış kanalıyla devam ettiriyor. Son yıllarda online ticaret kanallarında çok aktif bir şekilde rol almayı önemsen marka, global büyüme hedeflerini bu alanda yakalamayı hedefliyor. 
 
‘OPTİMUM ÇÖZÜMLERİ DENEYİMLİYORUZ’ 
 
Koton Uluslararası Lojistik Grup Müdürü Polat Özcan, gerek yurt içi gerekse de yurt dışında uzun yıllara dayanan fiziki ve sistemsel lojistik altyapılarını geliştirmeye, yeni ihtiyaç analizlerine göre dönüştürmeye devam ettiklerini söyledi. Özcan, “İthalat, ihracat, transit operasyonlarımızın yanı sıra dahili işlemler ile tüm nakliye modlarında çalışmalarımız gelişerek devam etmektedir. Özellikle pandemi ve sonrasında devam eden ekonomik değişimler süreçlerimizi son derece değişken konuma getirmiştir. Hem süreler hem de maliyet anlamında en optimum çözümleri her zaman deneyimliyoruz” dedi.  
Tekstil lojistiğinin birçok alanda farklılık gösterdiğini vurgulayan Özcan, “Nakliye, depolama, gümrükleme gibi tüm lojistik alanlarında uzun soluklu, sözleşmeli, kazan-kazan metodu ile tedarikçi ortaklarımız ile çalışmayı önemsiyoruz. Özellikle çözüm ortaklarımızı iş kolu ve rotalarında derin uzmanlıklarına göre seçmeyi tercih ediyoruz” diye konuştu. 
 
‘GERÇEKÇİ PLANLAMALAR BAŞARI ŞANSINI ARTIRIYOR’ 
 
Büyüme hedeflerini yurt dışı ağırlıklı ve online ticaret üzerine kurguladıklarını vurgulayan Özcan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Mevcut bulunduğumuz ülkelerde derinleşerek devam eden operasyonlarımızın yanına, e-ticaret fonksiyonlarımızı ekliyoruz. Başta Afrika ve Amerika ülkelerine odaklanıyoruz. Bu bağlamda, tüm lojistik modlarında gelişme yapmayı planlıyoruz. Uzun soluklu ve konumuzda uzman lojistik tedarikçileri ile açık iletişime dayalı bir yapıda planlarınız devam etmektedir. Pandemi sonrası devam eden ekonomik, politik, sosyal değişkenliklerin süreceğini ön görerek en önemli gündemiz planlama ve hesaplama yapabilmek. Çok boyutlu belirsizliklerin ve değişimlerin akılcı çözümler ile fırsata dönüşebileceği düşüncesindeyiz. Türkiye’nin jeopolitik konumu ve dinamizmi bizlere birçok fırsatı da getirmektedir. Lojistik alanda her zaman ve her yerde proaktif düşünce yapısı ile çözümler geliştirmekteyiz. Ne kadar uzun vadeli ve gerçekçi planlamalar yapabilirsek, başarı şansımız daha fazla olacaktır. 
Moral motivasyonumuzu her zaman yüksek tutarak, akılcı çözümler geliştirerek dünyada ve ülkemizde kriz durumlarını yöneteceğiz, yönetmek zorundayız. Krizler hiçbir zaman bitmeyecek, boyut değiştirecektir. Önemli olan ne kadar hazır olduğumuzdur. Bu vesile ile deprem sonucu hayatın kaybeden insanlarımıza baş sağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum.”



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat