Banner


Narkonteks depolamada kapasite büyütecek
Türk tekstil sektörünün global arenadaki temsilcilerinden Narkonteks, ağırlıklı olarak karayolunu kullanarak yılda 15 milyon adetin üzerinde ürün sevkiyatı gerçekleştiriyor. Pandemi döneminde tedarik zinciri süreçlerinin test edildiğini vurgulayan Narkonteks Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Toygar Narbay, şirket olarak bu dönemde 7 bin m2’lik yeni bir depo yatırımı yaptıklarını, 2022’de depolama alanlarını 20 bin m2’ye çıkaracaklarını söyledi. 




Nankonteksİzmir ve Manisa'da bulunan 4 üretim tesisinde faaliyet gösteren Narkonteks, global markalara örme konfeksiyon ürünleri, iç giyim,  ev giyimi, pijama, plaj giyim, thermal kıyafetler, aktif/spor giyim, medikal ve koruyucu tekstil ürünleri gibi geniş bir gamda ürün tedarik ediyor. 2020 yılında TİM ilk 1000 ihracatçı listesinde, Ege Hazır Giyim İhracatçıları içinde ise ilk 10 firma arasında yer alan Narkonteks, sahip olduğu “Alive PPE” ve “Alive Tech Wear” markaları ile Avrupa ülkelerinin Sağlık ve Güvenlik Bakanlıkları, sivil güvenlik teşkilatlarına ve global pazara koruyucu kıyafet ve medikal tekstil ihracatı gerçekleştiriyor. Türkiye’de 650 satış noktası, 20 adet kendisine ait perakende mağazası bulunan şirket, “Blackspade” markasıyla yurtiçi-yurtdışı franchiselar, internet siteleri, ulusal zincirlerde 100’e yakın nokta ve 20’nin üzerinde ülkede müşterileriyle buluşuyor. 2020 ve 2021 yıllarında yatırımlarına ara vermeden devam eden Narkonteks, bugün 1000 kişiye yaklaşan doğrudan istihdamı, güçlü teknolojik, Ar-Ge ve tasarım altyapısı ile tüm kanallarda büyümeye ediyor. 
 
PANDEMİDE TEDARİK ZİNCİRLERİ TEST EDİLDİ 
 
Günümüzde tedarik zinciri yönetimi ve lojistik süreçlerin, üretimin verimli ve hedeflenen kalite ile maliyet düzeyinde yapılabilmesi için hayati önem taşıdığını vurgulayan Narkonteks Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Toygar Narbay, “Covid-19 pandemisi tedarik zinciri ve lojistik süreçlerin test edilmesi, güçlü ve zayıf noktaların tespiti açısından önemli bir deneyim yaşamamızı sağladı. Tüm firmaların bu süreçten sonra tedarik süreçlerini ve satın alma kalıplarını gözden geçireceğini ve yeni bir döneme gireceğini düşünüyorum” dedi. 
 
15 MİLYON ADET ÜRÜN SEVKİYATI YAPIYOR 
 
Ağırlıklı olarak karayolunu kullanarak yılda 15 milyon adetin üzerinde ürün sevkiyatı gerçekleştirdiklerini aktaran Narbay, yurt içi taşımalarda iş ortaklarını bölgelere ve hizmet kalitesine göre seçtiklerini, ihracatta ise alıcıların çalıştıkları ve önerdikleri firmalardan hizmet almayı tercih ettiklerini söyledi. 
Narkonteks markalı ürün taşıma hariç, depolama ve lojistiğini kendi iç süreçlerinde yürüttüklerini aktaran Narbay, “Üretim lojistik alanlarımızda bu yıl 7 bin m2’lik yeni bir yatırımı tamamladık. 2022 yılında markalarımıza ait lojistik merkezimizi 20 bin m2’lik bir alana taşımayı planlıyoruz” dedi. Narbay ayrıca, taşımacılık tarafında bugüne kadar majör bir sorunla karşılaşmadıklarını da sözlerine ekledi. 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat