e
Banner


Arkas ilk lojistik merkezini Kartepe’de kuracak
Arkas, Alman Duisport firmasıyla yeni bir ortaklığa imza attı. Multimodal taşımacılığın geliştirilmesi için yapılan ortaklığın en önemli hedefi Avrupa-Türkiye ve Asya arasında demiryolu hattı kurulması. Bunun için İzmit Kartepe’de 200 bin metrekarelik intermodal lojistik merkezi kurulacak.




arkas_duisportArkas ile Avrupa’nın en büyük intermodal lojistik terminali (kara limanı) işletmecilerinden biri olan Duisport, Türkiye’de multimodal lojistik merkezlerin geliştirilmesi ve Avrupa ile Asya arasında intermodal ağın yaygınlaşması amacıyla önemli bir ortaklığa imza attı. 18 Kasım’da Logitrans Fuarı’nda düzenlenen imza törenine Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas ve Duisport CEO’su Erich Staake’un yanı sıra Kuzey Ren-Vestfalya Ulaştırma Bakanı Michael Groschek de katıldı. 
 
2018’DE FAALİYETE BAŞLAYACAK 
 
Ortaklık kapsamındaki ilk proje, İstanbul’a oldukça yakın olan Kartepe’de 200 bin metrekarelik bir intermodal lojistik merkezinin kurulması ve işletilmesi olacak. 2018 yılında faaliyete başlaması hedeflenen merkez, demiryolu ve karayolu olmak üzere, iki farklı taşıma modunun kullanılabileceği bir terminal olacak ve her iki ortağın intermodal ağlarına en uygun şekilde entegre edilecek. Duisport hâlihazırda, Türkiye’ye 15 tane haftalık tren bağlantısı sunuyor. Marmaray’ın tamamlanması ile Kartepe’deki yeni lojistik merkezine doğrudan bir bağlantı sağlanacak. Merkez, İstanbul ve tüm bölgeye bir giriş kapısı olacak. 
İmza töreninde konuşan Kuzey Ren-Vestfalya Ulaştırma Bakanı Michael Groschek, sözkonusu ortaklığın sanayi ve lojistik değerler açısından öneminin altını çizerek, “Duisburg ve Türkiye arasındaki köprü, küreselleşen dünyamızda Duisport’un lojistik faaliyetlerinin önemini vurguluyor. İstanbul ve Duisburg arasındaki  yeni ve verimli bağlantı, Kuzey Ren-Vestfalya taşımacılarının geniş bir yelpazede kalkınma ve büyüme fırsatlarının önünü açıyor” dedi. 
Duisburger Hafen AG CEO’su Erich Staake ise Türkiye’nin sanayi ve lojistik değer zincirinin büyük ana pazarlarından birisi olduğunu söyledi. Staake, “Arkas ile kendi ağımızı ideal şekilde tamamlayan güçlü ve çok uluslu bir ortaklık kazandık. Teknik bilgilerimizi birleştirerek, bölgeye oldukça önemli bir değer katabilir ve müşterilerimizin ulaşım zincirlerini optimize edebiliriz” diye konuştu. 
 
BU PROJE BİR BAŞLANGIÇ 
 
10 yılı aşkın bir süredir Anadolu’nun demiryoluyla denizlere bağlanması yönünde bir düşünceleri olduğunu vurgulayan Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas da, bu anlaşmayla bunu gerçekleştirmesi için önemli bir adım attıklarını söyledi. Orta Avrupa’nın lider multimodal lojistik hub işletmecisi olan bir şirketle ortaklık kurduklarının altını çizen Arkas şunları aktardı: “Bugüne kadar yatırımlarımızı hep sektörün ihtiyaçlarını öngörerek gerçekleştirmeye çalıştık. Türkiye’nin 2023 yılı dış ticaret hedeflerinin gerçekleşmesinde yük taşımacılığında demiryolunun payının olması bekleniyor. Bu hedeflerin yakalanabilmesi için lojistik ve demiryolu yatırımlarına ağırlık verilmeli. Bu anlamda yatırımlarımıza hız vermiş durumdayız. duisport ortaklığı ile ilkini İzmit Kartepe’de kuracağımız intermodal lojistik terminali (kara limanı), Marmaray tüneli yük taşımaları için kullanılmaya başlandığında ve Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattı açıldığında tam anlamıyla bir hub olacak. Asya ile Avrupa, Avrupa ile Balkan ve Orta Asya (CIS) ülkeleri arasında taşıma yapılacak. Terminal demiryolu bağlantılı olacağından, demiryolunun serbestleşmesi konusundaki düzenlemelerin bir an önce tamamlanması da çok önemli. Bir sonraki seçimden önce serbestleşme sürecinin gerçekleşeceğine inanıyorum. Serbestleşme kanunu tam anlamıyla düzenlenince lokolomotif yatırımı da yapacağız.” 
Arkas Grup’un çözüm üreten yatırımlar gerçekleştiren bir şirket olduğunu vurgulayan Lucien Arkas, “İntermodal bağlantılı demiryolu taşımacılığı da bu memleketin bir ihtiyacıdır. Biz de bunu görerek bu projeyi hayata geçirdik. Bu lojistik merkez Türkiye’ye döviz, sektöre hareket getirecektir. Bu proje bir başlangıçtır. Projenin başarılı olmasıyla devamı gelecektir” dedi. Arkas, proje sağlam ve ortakları çok güçlü olduğu için finansman bulmakta zorlanmayacaklarını da sözlerine ekledi. 
 
 
 
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat