Banner

Etiketler: intermodal



Daily Fresh Lojistik, Intermodal Uygulamasına Başladı



İspanya’nın AB ülkelerine yaptığı meyve ve sebze ihracatı; geleneksel olarak karayolu kullanılarak yapılmaktaydı. Karayoluyla yapılan ihracatlar da ise yüksek akaryakıt fiyatı, kamyon sürücülerinin araç kullanma sürelerinde yapılan düzenlemeler ve %50 seviyelerde boş geri dönüşün yarattığı maliyet baskısı lojistik şirketlerini demiryolu ve intermodal uygulamaları konusuna yöneltti.

 




Omsan için Intermodalde tüm yollar yeniliğe çıkıyor


Yayın: 20-12-2012
Kategori: Demiryolu

OYAK’ın iştiraki olarak 1978 yılında kurulan OMSAN Lojistik, uluslararası teknik standartlara sahip, farklı özelliklerde 1400 adetlik karayolu nakliye filosu, 340 swapbody ve 205 adet vagondan oluşan intermodal taşıma filosu, 2 adet helikopteri, 1 adet 30.000 DWT büyüklüğünde kuru yük gemisi, yurtiçi ve yurtdışında toplam 900.000 metrekarelik kapalı ve açık alandan oluşan lojistik merkezleri ile müşterilerine entegre lojistik hizmetler veriyor.





Mars Logistics intermodale adım attı


Yayın: 21-12-2012
Kategori: Demiryolu

Mars Logistics, kara, hava, deniz ve demiryolu nakliyesi, fuar ve etkinlik lojistiği, proje taşımacılığı, gümrükleme, sigorta, depolama ve diğer tüm lojistik hizmetlerinin kusursuz olarak sunulduğu, sektöre sayısız yenilikler getirmiş olan kurumsal bir lojistik firması olarak faaliyetlerini sürdürüyor.





Davies Turner Başkanı Stephenson’dan Ekol’e övgü



Ekol Lojistik’in intermodal hizmetleri ve Ahmet Musul yönetimindeki Ekol ekibi hakkında samimi açıklamalarda bulunan Davies Turner Başkanı Philip Stephenson ‘Ahmet Musul ve ekibini tanıyan herkes, Musul’un vizyoner kişiliğini ve ekibinin işlerine tutkuyla bağlı olduğunu görecektir. Ekol ile ortak sunduğumuz hizmetler, bu ticareti geliştirmeyi sürdürecek kapasite ve kaynağa sahip olduğumuzu sektöre göstermektedir’ diyor.




İskenderun Limanı, ilk konteyner gemisini ağırladı



İskenderun Limanı’nın işletme hakkını alan Limak, konteyner operasyonlarını başlattı. Dünyanın en büyük konteyner hatlarından Maersk Denizcilik’e ait E.R. Santiago isimli konteyner gemisi Limakport İskenderun’a yanaştı. Böylece bölgedeki kuruluşların ticaret hızını artıracak konteyner operasyonunun ilk adımı atılmış oldu.




Tekstil lojistiğinin Avrupalı Bölge Oyuncusu: EKOL



Ekol, en güçlü olduğu alanlardan biri olan tekstil lojistiğinde Avrupa’ya adeta çıkarma yapıyor. “Tekstilin en büyük pazarı Avrupa’da en hızlı yayılan Türk lojistik şirketiyiz. Yani bölgede krizi fırsata çeviren Avrupalı Bölge Oyuncusuyuz” diyen Ekol Lojistik COO’su Eyüp Soner, son bir yılda yaptıkları 10 milyon Euro’luk yatırımla Avrupa’nın birçok noktasına tekstil ürünlerini sorunsuz ve hızlı bir şekilde ulaştırdıklarını söylüyor.




Ekol'ün blok treni Doğu Avrupa'ya uzanıyor


Yayın: 20-05-2013


Avrupa’nın ve Türkiye’nin öncü lojistik firmalarından Ekol, mevcut Intermodal hatlarına 22 Mayıs 2013’ten itibaren Trieste – Ostrava blok tren hattını ekliyor.




Avrupalı yatırımcıların yeni lojistik üssü Türkiye oluyor



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ortadoğu, Kafkaslar, Orta Asya gibi coğrafyalara yakınlığı, lojistikte doğal bir merkez olması, genç ve kalifiye iş gücüyle Türkiye’nin, lojistikte yabancı yatırımcılar açısından önemli fırsatlar sunduğunu ve cazip hale geldiğini söylüyor.




Transorient sağlık ve etkinlik lojistiğine yoğunlaşacak


Yayın: 20-01-2014
Kategori: Lojistik

İntermodal taşımacılık alanında atılıma hazırlanan Türk sermayeli lojistik firması Transorient, 2014 sağlık ve etkinlik lojistiğine yoğunlaşacak. 




BALO Anadolu ihracatçısını İskandinavya ve Güney Asya’ya taşıyacak


Yayın: 27-01-2014
Kategori: Demiryolu

8 Eylül'de Anadolu ile Avrupa arasındaki demiryolu taşımacılığından sonra önce Viking Tren Operatörü arasına katıldıklarını sonra da Pakistan Devlet Demiryolları ile anlaşma imzaladıklarını belirten BALO A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Koşmaz, “2014 yılında Viking ve Pakistan treni ile entegrasyon gerçekleştiğinde, Türk sanayicisi Baltık, İskandinavya ve Güney Asya ülkeleri ile yapılan ticarette de önemli avantajlar sağlayacak” diyor.