e
Banner

Etiketler: konteyner



Maersk Karbon Salınımına Savaş Açtı


Yayın: 21-09-2012
Kategori: Yeşil Lojistik

Konteyner taşımacılığında dünyanın en büyük hattı olan Maersk Line sürdürülebilir gelecek için tüm teknoloji ve yatırımlarında çevreci kimliğe büründü. 





En çok konteyner taşımacılığı yapan 30 firma


Yayın: 19-10-2012
Kategori: Denizyolu

Konteyner taşımacılığı yapan dünyadaki en büyük 30 firmanın sıralaması ve taşımacılıktan aldıkları pay % olarak şöyle:





Medlog’dan demiryolu taşımacılığı


Yayın: 07-11-2012
Kategori: Demiryolu

Dünyanın ikinci büyük konteyner operatörü olan ve Türkiye’nin lider konteyner gemi acenteleri arasında yer alan MSC’nin Haziran 2011’de faaliyete geçen lojistik yatırım şirketi MEDLOG, Mersin International Port (MIP) ile beraber Ankara OSB TCDD Terminalin konteyner eleçlemeye başladı.





Dorsede ‘yükseklik’ kriz oldu


Yayın: 17-11-2012
Kategori: Karayolu

Avrupa Birliği uyum yasaları çerçevesinde geçen hafta uygulamaya alınan yeni yönetmelik, taşıma yapan TIR’ların kasa yüksekliğinin 30 santim azaltılmasını öngörüyor. İş dünyası, ihracatın bu durumdan ciddi oranda etkileneceğini açıkladı. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ise geçiş süreci verileceğini bildirdi.





İhracatçıların limanlarda bekletilen konteyner isyanı!


Yayın: 11-12-2012
Kategori: Denizyolu

Mersinhaber.com haber sitesinin haberine göre, S. Korea,seaports,container,handling Mersin Liman’ında ihracatçılar büyük zorluklar çekmeye devam ediyor.  Binbir zorluklarla ürünlerini yurt dışına göndermeye çalışan firmalara bir darbe de Mersin Liman’ından geliyor.





İller Bazında Denizyolu Taşıma İstatistikleri



Üç tarafı dört denizlerle (Karadeniz, Marmara Denizi, Ege Denizi, Akdeniz) çevrili bir yarımada üzerinde bulunan Türkiye’nin 779 bin 452 km2 alanını kaplayan büyük parçası Asya’da yer alırken, diğer 23 bin 764 kmkısmı Avrupa kıtası üzerinde yer alıyor.





İskenderun Limanı, ilk konteyner gemisini ağırladı



İskenderun Limanı’nın işletme hakkını alan Limak, konteyner operasyonlarını başlattı. Dünyanın en büyük konteyner hatlarından Maersk Denizcilik’e ait E.R. Santiago isimli konteyner gemisi Limakport İskenderun’a yanaştı. Böylece bölgedeki kuruluşların ticaret hızını artıracak konteyner operasyonunun ilk adımı atılmış oldu.




DB Schenker’den Fransız şarabına özel çözüm



Denizaşırı taşımalarda şarap sektörünün elini güçlendirecek çözüm DB Schenker’den geldi. Firma, yüksek kalite şarap üreten Fransız şarap üreticileri için geliştirdiği yeni bir hizmeti Düsseldorf’da gerçekleştirilecek ProWein Şarapçılık Fuarı’nda tanıtacak.





LogiLine Rusya’da hizmet ağını güçlendiriyor


Yayın: 11-12-2013
Kategori: Denizyolu

Genç ve dinamik yapısıyla konteyner taşımacılığına yeni bir soluk getiren LogiLine, yeni hat ve ofisleriyle başta Rusya olmak üzere, tüm BDT ülkelerine yönelik taşımalarda ihracatçı ve ithalatçıların çözüm ortağı olmak için çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. 




İzmir yeni limanlarla konteyner kapasitesini katlayacak



Deniz ticaretinin artık Ege’nin değişen ve gelişen yüzünde hak ettiği yeri almaya başladığını belirten İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Alsancak, Aliağa, Nemport ve Ege Gübre’nin yanı sıra inşası devam eden Çandarlı ve Petkim limanlarının tamamlanmasının ardından İzmir’in konteyner kapasitesini katlayacağını söyledi.