e
Banner

Etiketler: intermodal



Yeşilyurt demiryolu avantajını kullanıyor


Yayın: 06-12-2018
Kategori: Denizyolu

12 yılda 45 milyon ton yük elleçleyen Karadeniz’in ilk özel limanı olan Yeşilyurt, demiryolu ile denizyolu entegrasyonunun en güzel örneklerinden birini oluşturuyor. TCDD’ye ait Gelemen Lojistik Depolama Tesisi’nin limanda elleçlenen yükün demiryolu ağı kullanılarak sevkiyatında büyük kolaylık sağladığını belirten Yeşilyurt Grup Yönetim Kurulu Üyesi Murat Yeşilyurt, limanın faaliyete başladığı günden itibaren bölge ticaret hacmine yıllık yaklaşık 3-4 milyon tonluk ilave bir katkı sunduğunu söylüyor. 




Transorient demiryolunda yeni sürprizlerle yol alacak


Yayın: 22-01-2019
Kategori: Demiryolu

2016 yılında “Yılın Demiryolu Forwarderı” ödülüne layık görülen Transorient, Avrupa pazarına intermodal ve kısa mesafeli deniz taşımacılığı servisi sunuyor. Bu servislerle karayoluna hatta denizyoluna göre daha rekabetçi navlunlar sunabildiklerinin altını çizen Transorient Yönetici Ortağı Nil Tunaşar, 2019’da intermodal ağlarına iki yeni ülke ekleyeceklerini, multimodal hizmetlerini yeni dağıtım ağlarıyla genişleteceklerini ve Çin’de oluşturdukları bağlantılarla bu pazarın iddialı oyunculardan biri haline geleceklerini söylüyor. 




Türkiye’de intermodalin geliştirilmesi şart!


Yayın: 23-01-2019

Emre Eldener - UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı




TIR helps open up India-Iran-Afghanistan intermodal trade


Yayın: 19-03-2020
Kategori: Dünyadan

The first intermodal transport, using TIR from India via Chabahar port in Iran, was completed last week.




ISD Logistics Avrupa’ya intermodal ile ulaşıyor


Yayın: 20-04-2020
Kategori: Lojistik

Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle sınır kapılarında, gümrüklerde ve transit ülke geçişlerinde yaşanan yavaşlamalar uluslararası karayolu taşımalarını da etkilendi. Türkiye ile Avrupa ülkeleri arasında lojistik hizmetleri sunan ISD Logistics bu süreçte intermodal taşımalarını 5 kat artırarak, ihracatçıları Avrupa’ya demiryolu-karayolu kombinasyonu ile ulaştırıyor.




Frachtbox hizmet ağını genişletti


Yayın: 08-05-2020

Lojistik ve gümrük firmalarının online pazarlamasını yapan internet portalı Frachtbox, web sitesini yeniledi. Kullanıcılara daha hızlı ve kolay erişim sunan yeni portala; online destek butonu, tek tuşla tüm rota navlunlarının güncellenebilmesi ile bilgilendirilmesi, Intermodal ve deniz taşımacılığı, bloglar gibi yepyeni özellikler eklendi. Frachtbox Kurucusu Mehmet Can, sitelerini güncel teknolojik gelişmeler ışığında kullanıcı ihtiyaçlarına göre yeniden yarattıklarını söyledi.




Alışan Lojistik intermodal taşımacılıkta öne çıkacak


Yayın: 20-07-2020
Kategori: Lojistik

Bu yıl 35. yılını kutlayan Alışan Lojistik, pandemiye rağmen yılı %20 büyümeyle kapatmayı hedefliyor. Yurt içi operasyonlarının büyük çoğunluğunu kara yolu oluştursa da demir yolunu, deniz yolunu, dolayısıyla intermodal taşıma modlarını kullanmanın gündemlerinde olduğunu vurgulayan Alışan Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Damla Alışan, “Bu alanlarda gelişmek, ülke çapındaki coğrafi büyümemizi sürdürmek, filomuzu gençleştirmek, VAS operasyonlarında yenilikler yaratmak, teknolojik altyapımızı güçlendirmek gibi hedeflerimiz var” dedi. 




DFDS, primeRail ile intermodal taşımacılık çözümleri geliştirecek


Yayın: 23-07-2020
Kategori: Denizyolu

Denizcilik ve lojistik alanlarında Avrupa’nın lider firması DFDS’in Türkiye’de faaliyet gösteren şirketi DFDS Akdeniz İş Birimi, intermodal taşımacılık operatörü primeRail ile bir araya gelerek Köln’de DFDS Intermodal GmbH adıyla yeni bir ”Intermodal Taşımacılık Yetkinlik Merkezi” kuruyor. DFDS Akdeniz İş Birimi’nin demiryolu operatörü primeRail ortaklığında kuracağı merkez rekabetçi çözümler geliştirmeye odaklanacak.




Mark Multimodal, yeni yatırımla filosunu güçlendirdi


Yayın: 23-09-2020
Kategori: Ticari Araçlar

Sarp Intermodal’in iştiraklerinden olan ve Ukrayna, Rusya, Belarus, Finlandiya hatlarında uzmanlaşan Mark Multimodal, ekipman ve araç filosunu genişletmeye devam ediyor. Şirket, araç filosunu yeni Ford F-Max’ler ile ekipman filosunu ise Krone profi liner dorseler ile güçlendirdi.




Galata Taşımacılık, 360 derece hizmetlerini intermodal ile güçlendirdi



Kara, hava, denizyolu taşımacılığı ve katma değerli hizmetlerine 45’lik konteyner ile başlattığı intermodal taşımacılığı da ekleyerek hizmet portföyünü genişleten Galata Taşımacılık, ilk yurt dışı yatırımını gerçekleştirdiği Afrika’da açılımlarını sürdürecek. Galata Taşımacılık Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO’su Vittorio Zagaia, “Bizim için öncelikli olan şey 360 derece hizmet veren güvenilir çözüm ortağı profilimizi müşterilerimiz ve iş ortaklarımız nazarında muhafaza etmek” dedi.