e
Banner


Galata Taşımacılık, 360 derece hizmetlerini intermodal ile güçlendirdi
Kara, hava, denizyolu taşımacılığı ve katma değerli hizmetlerine 45’lik konteyner ile başlattığı intermodal taşımacılığı da ekleyerek hizmet portföyünü genişleten Galata Taşımacılık, ilk yurt dışı yatırımını gerçekleştirdiği Afrika’da açılımlarını sürdürecek. Galata Taşımacılık Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO’su Vittorio Zagaia, “Bizim için öncelikli olan şey 360 derece hizmet veren güvenilir çözüm ortağı profilimizi müşterilerimiz ve iş ortaklarımız nazarında muhafaza etmek” dedi. 




Galata TaşımacılıkGalata Taşımacılık geride bıraktığı 23 yılda nereden nereye geldi?
1997 senesinde 8 kişi olarak çıktığımız yolculuğumuza bugün; İstanbul merkez ofisin dışında Çatalca ve Bursa Lojistik Merkezleri, İstanbul Havalimanı ofisi, Bursa, İzmir, Ankara, Mersin şubeleri, Tunus’taki ortaklığımız ve 200’ün üzerinde çalışanımız ile devam ediyoruz. 
Kara, hava, denizyolu taşımacılığının yanı sıra yıllar içerisinde geliştirdiğimiz katma değerli lojistik hizmetler ve 2019 yılı sonunda aldığımız 45” intermodal konteynerlerimiz ile bu taşıma modunu da portföyümüze ekleyerek müşterilerimize 360 derece hizmet sunan bir yapıyla faaliyetlerimizi sürdüyoruz. 
 
Hizmetlerinizi yoğunlaştırdığınız sektörler ve bölgeler hangileri? 
Hava ve denizyolunda tüm dünyaya yayılmış acente ağımızla kapsamlı bir hizmet veriyoruz. Karayolunda ise 2’si Afrika ülkesi olmak üzere, toplamda 16 ülkeye haftalık ve düzenli parsiyel taşımacılık hizmeti sunan bir şirket yapısındayız. 23 sene boyunca üzerinde yatırım yaptığımız ve ihtisaslaştığımız konu parsiyel taşımacılık oldu. Diğer bir önemli özelliğimiz, farklı sektörlere hitap edecek bir altyapı oluşturmamız oldu. Netekim bugün Galata Taşımacılık, tekstilden hazır giyime, kimyadan ilaca ve daha birçok farklı sektöre hizmet sunarken, talebi ve ihtiyacı doğru analiz ederek cevap verecek profesyonel bir ekip ile yolumuza devam etmekteyiz.
 
2019 ATILIM YILI OLDU 
Bu süreçte hangi alanlara yoğunlaştınız? Bu yılı nasıl bir büyümeyle kapatmayı hedefliyorsunuz?
2019 ciddi atılımlar içerisinde olduğumuz bir sene oldu. Mersin ve Ankara temsilciliklerinin yanı sıra Bursa’daki yeni lojistik merkezimiz, Aralık ayı itibariyle teslim aldığımız ilk 45” intermodal konteynerimiz devreye girdi. 
2020 yılında, yaşadığımız pandemi döneminde, geçmiş yıllarda başlattığımız teknolojik dönüşüm sayesinde öncelikle çalışanlarımızın sağlığını gözeterek geçtiğimiz evden çalışma sisteminde operasyonlarımızı eksiksiz bir şekilde devam ettirmek en çok yoğunlaştığımız alan oldu. Bunun yanı sıra geçen sene temellerini attığımız yatırımları da sürdürülebilir bir şekilde yönetmek diğer önem verdiğimiz bir alan olmaya devam ediyor.
Her sene koyduğumuz gerçekçi hedefler, 2020 yılı için de geçerli oldu ve bu sayede pandemi sürecine rağmen, hedeflerimize paralel bir şekilde yolumuza devam ettiğimizi söyleyebilirim. Öte yandan istihdam konusunda da Galata Taşımacılık olarak 2020 yılında ve bu dönemde dahi ekip arkadaşlarımızın sayısını arttırarak büyümeye devam ediyoruz.
 
webGalata Taşımacılık olarak pandemi sürecinde nasıl bir yol izlediniz? Ne tür adımlar attınız? 
Birkaç sene önce başlattığımız teknolojik dönüşüm bu dönemde operasyonlarımızı sürdürülebilir bir şekilde devam ettirmemiz noktasında bizim en büyük avantajımız oldu. Çünkü Mart ayı itibariyle tüm ofislerimizi evden çalışma modeline çevirdik. Fiziki olarak 7/24 sahada olmaya devam eden birimlerimiz için ise depolarımızdan başlayan çok ciddi güvenlik ve sağlık protokollerini devreye alarak süreçleri yönettik, yönetmeye de devam ediyoruz.
Hizmet verdiğimiz sektör çeşitliliği ve fazlalığı, operasyonel süreçlerin sürdürülebilirliği açısından bize çok fayda sağladı. Neticede her sektör herhangi bir kriz ortamında aynı oranda etkilenmiyor. Öte yandan “Her Zamankinden Daha Yakınız” sloganı ile çalışanlarımızın yanında daha fazla durmaya gayret gösterdik. 2011 yılında devreye aldığımız Galata Akademi eğitimlerini online sürdürürken beraberinde psikologlar, koçlar ve farklı kurumlar ile eğitim çeşitliliğimizi artırarak bu dönemde de iletişimimizi tüm çalışanlarımız ile en üst seviyede tutmaya gayret gösterdik. 
 
AFRİKA AÇILIMI DEVAM EDECEK 
Kısa ve uzun vadeli büyüme stratejiniz ve yatırım hedeflerinizi aktarır mısınız?
Bahsetmiş olduğum gibi, son 1 yılda gerçekleştirdiğimiz yatırımlarımızın sürdürülebilir bir şekilde yönetimi önceliğimiz. Bunun yanı sıra Tunus’taki acentemizin %50’sini satın alarak yaptığımız ilk yurtdışı açılımımızı yine Afrika’da olacak şekilde devam ettirerek bu kıtadaki yapılanmamızı devam ettirmeyi hedefliyoruz. 
Vadesi olmayan ve bizim için her daim öncelik olacak bir gerçek var; bu da, 360 derece hizmet veren güvenilir çözüm ortağı profilimizi müşterilerimiz ve iş ortaklarımız nazarında muhafaza etmek. Bu zaten beraberinde sürekli yatırım ve gelişmeyi gerekli kılıyor. 
 
Yeni dönemde uluslararası taşımacılık ve lojistikte neler öne çıkacak? 
Yeni dönemde teknoloji her zamankinden daha etkin olacak. Uzun vadede planlanan tüm teknolojik değişimler hayatımıza çok ama çok daha hızlı girecek. Hazır olmayan firmaların buna ciddi yatırım yapması gerektiğine inanıyorum. 
Öte yandan her zamankinden fazla “doğru”ların bir araya gelmesi kaçınılmaz, yani doğru ürün, doğru tedarikçi, doğru müşteri, doğru çözüm gibi. 
Sektörel ihtisaslaşma da bir o kadar önemli olacak, çünkü ne olursa olsun daralan bir pazar var ve müşterilerin fiyat rekabetinden çok daha fazlasına ihtiyacı olacağı inancındayım. Bu döneme “güven” damgasını vuracak ve önemli etkenlerden biri olacak.
 
SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞE KONSANTRE OLACAK 
Galata Taşımacılık, yeni döneme ve normale nasıl hazırlanıyor? 
Çalışanlarımızın yetkinliklerinin artırılması noktasında çalışmalar yapıyoruz. Maliyet optimizasyonları ve operasyonel süreçlerin daha efektif olması için de teknoloji yatırımlarımıza devam ediyoruz. Takip ediyoruz, bilgileniyoruz ve uyarlama yapıyoruz. 
“Normal” kelimesine ben çok takılmıyorum açıkçası. Çünkü herkesin normali farklı; neye göre ve kime göre normal? Her şirket bu dönemde birçok ders çıkardı kendince ve buna endeksli bir yapılanmaya gidecektir. Adaptasyon süreçleri her sektör için farklı olacaktır. Biz adapte olmaya değil, operasyonel süreçlerin sürdürülebilir olmasına konsantre oluyoruz.
 
“BAŞARIMIZIN ARKASINDA ÇALIŞANLARIMIZ VAR”  
Galata Taşımacılık’ın başarısının temelinde çalışanlarının olduğunu ifade eden Vittorio Zagaia, “Galata Taşımacılık’ın her zaman en değerli varlığı çalışanları olmuştur. Başarımızın çalışanlarımızın mutluluğu ve refahından geçtiği konusundan hiç şaşmadık. Bu gerçek 2020 yılında bağımsız bir araştırma enstitüsü olan Great Place to Work’ün yaptığı araştırma neticesinde Türkiye’de çalışılabilecek en iyi şirketler listesine ismimizi yazdırma ile de taçlandırıldı. Bunun yanı sıra, çok sesliliğe verdiğimiz önem ve hedefleri kolektif bir şekilde aldığımız kararlar ile devreye almamız, herkesin şirketin her bir parçasını sahiplenmesi sanırım 23 yıllık tarihimizde sürdürülebilir başarımızın temelini oluşturuyor. Kısacası iyi ve doğru bir ekip, doğru kararları ve hedeflerin aşılmasını beraberinde getiriyor” dedi. 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat