Banner

Etiketler: iru



Karayolu Taşımacılığı Sürdürülebilirliği Taahhüt Ediyor


Yayın: 21-09-2012
Kategori: Karayolu

Küreselleşen bir ekonomide, karayolu taşımacılığı sadece bir taşıma şekli değil; herşeyin ötesinde, her ülkenin sürdürülebilir ekonomik ve ticari kalkınmasında rekabet gücünü sağlayan hayati bir üretim aracıdır.





500 milyar dolarlık ihracat hedefi için lojistikler vize istiyor!



2023 yılındaki 500 milyar dolarlık ihracat hedefini masaya yatıran lojistik sektörü temsilcileri, hedefin gerçekçi ama lojistik alanındaki altyapıyla ulaşılabilirliğinin iyi yönetim, doğru planlama ve güçlü yatırımlarla mümkün olduğunu söylediler.





Bakan Yıldırım'a 'Büyük Onur Ödülü'



Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) Ulaştırma Bakanları Toplantısı, 'Karadeniz, Orta Asya ve Orta Doğu Bölgelerinde Ulaştırma ve Transit Taşımacılığın Geleceği' başlığı altında İzmir'de başladı.





‘Ulaştırma ve Transit Taşımacılığın Geleceği’



“Karadeniz, Orta Asya ve Ortadoğu Bölgelerinde Ulaştırma ve Transit Taşımacılığın Geleceği” Konulu Uluslararası Konferans İzmir’de Gerçekleşti





Beykoz Lojistik MYO’da IRU diploma töreni gerçekleşti



Beykoz Lojistik Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine 50 ülkede geçerli olan IRU diplomaları düzenlenen törenle verildi… Diploma töreninde, “Türkiye ve Modern İpek Yolları” da anlatıldı. Konuşmacı ise, (IRU) Bölge ve Ortadoğu daimi temsilcisi Haydar Özkan’dı.





Batı’daki kriz ulaştırmada Dostluk Denizi ile aşılacak


Yayın: 15-12-2012
Kategori: Karayolu

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Üye Devletleri Ulaştırma Bakanları Toplantısı’nda konuşan Bakan Binali Yıldırım, Batı’nın hala kriz konusunda çıkış yolu bulamadığı için ticaretin Türkiye ve çevre ülkelere kaydığını vurguladı.





IRU'dan 8 ülkeli Avrasya Karayolu Taşımacılığı toplantısı



Belarus, Kazakistan, Kırgızistan, Letonya, Litvanya, Polonya, Rusya ve Ukrayna’nın parlamenterleri, Avrasya Karayolu Taşımacılığı’nın geleceği için Moskova’da buluştu...




CO2 salınımında karayolunun sicili daha temiz


Yayın: 17-07-2013
Kategori: Yeşil Lojistik

Günümüzde karayolu taşımacılığının eşdeğer kapıdan kapıya taşımacılık hizmetleri esas alındığında, diğer taşıma türlerine kıyasla CO2 salınımı açısından daha iyi performansa sahip olduğunu belirten IRU Mal Nakliyesi & Sürdürülebilir Kalkınma Daire Başkanı Jens Hügel, sektörün 2030’a kadar ticari eşya/yolcu taşımacılığına ait CO2 salımlarını %30 azaltmak gibi iddialı bir hedefin sahibi olduğunu vurguluyor.




Hindistan, Birleşmiş Milletler TIR Sözleşmesini imzaladı


Yayın: 19-06-2017
Kategori: Karayolu
Etiketler: hindistan iru tır

Hindistan, Birleşmiş Milletler TIR Sözleşmesini imzalayan 71. ülke oldu. Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Birliği IRU tarafından yönetilen ve geliştirilen TIR, dünyanın tek transit sistemidir.




Black Sea countries to modernise logistics


Yayın: 29-06-2017
Kategori: Karayolu

On the back of the successful eTIR pilot project between Iran and Turkey, the regional transport industry came together in Istanbul to establish a road map for full digitalisation of Black Sea transport operations.