Banner

Etiketler: und



Doğuda navlunlar fırladı, kriz Ro-Ro hatlarıyla aşılacak


Yayın: 20-09-2012
Kategori: Karayolu

Türkiye ile Suriye arasında son olarak üç sınır kapısının geçici olarak askıya alınmasıyla derinleşen kriz, ihracat ve taşımaları durma noktasına getirdi. Suriye ile ticaret hacmi 2 milyar dolardan 366 milyon dolara gerilerken, bölgeye taşıma yapan lojistik şirketleri alternatif güzergah aramaya yöneldi.




500 milyar dolarlık ihracat hedefi için lojistikler vize istiyor!



2023 yılındaki 500 milyar dolarlık ihracat hedefini masaya yatıran lojistik sektörü temsilcileri, hedefin gerçekçi ama lojistik alanındaki altyapıyla ulaşılabilirliğinin iyi yönetim, doğru planlama ve güçlü yatırımlarla mümkün olduğunu söylediler.





Tehlikeli madde taşımacılığındaki sorunlara komisyon merhem olacak!



Türkiye’de tehlikeli madde taşımacılığı alanında önemli mevzuat sorunları yaşandığını belirten Uluslararası Nakliyeciler Derneği(UND) İcra Kurulu Üyesi, ADR/RID Danışmanı ve Eğitmeni Alper Özel, Tehlikeli Yük ve Kombine Taşımacılığı Genel Müdürlüğü altında ilgili sivil toplum örgütlerinin de katılımıyla bir komisyon kurulmasının ve sektörü yasal bir zemine oturtacak bir kanun çıkarılmasının hem ADR sürecine geçişi hem de sorunların çözümünü hızlandıracağını söylüyor.

 





Tehlikeli madde taşımacılığındaki sorunlara komisyon ve kanun merhem olacak!


Yayın: 01-10-2012
Kategori: Akaryakıt

Türkiye’de tehlikeli madde taşımacılığı alanında önemli mevzuat sorunları yaşandığını belirten Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) İcra Kurulu Üyesi, ADR/RID Danışmanı ve Eğitmeni Alper, Tehlikeli Yük ve Kombine Taşımacılığı Genel Müdürlüğü altında ilgili sivil toplum örgütlerinin de katılımıyla bir komisyon kurulmasının ve sektörü yasal bir zemine oturtacak bir kanun çıkarılmasının hem ADR sürecine geçişi hem de sorunların çözümünü hızlandıracağını söylüyor.




UND'den sektöre Özel Burs imkanı


Yayın: 03-10-2012
Kategori: Eğitim
Etiketler: burs eğitim und

UND, sektör çalışanlarının “Lojistik” Bölümlerinde öğrenim gören çocuklarına burs verecek.




Kayseri 2. lojistik köy için devlet desteği bekliyor


Yayın: 05-10-2012
Kategori: Lojistik

C2 Belgesine sahip 45 firmanın faaliyet gösterdiği Kayseri'de TCDD'nin ardından Ulusal Nakliyeciler Derneği de lojistik köy kurmak için harekete geçti.

 




UND Hatay’da yeni mülküne taşınıyor


Yayın: 16-10-2012

Hatay Bölgesinde faaliyet göstermekte olan UND Temsilciliği 18 Ekim 2012 tarihinde yeni mülküne taşınıyor. Sizleri, tüm zorluklara rağmen “ticaretin inatla sürdüğü” Hatay’a ve Bölge Temsilciliğimizin açılışına davet ediyoruz.

 




UND Başkanı Özmen’den çarpıcı açıklamalar


Yayın: 23-10-2012
Kategori: Denizyolu

UND Başkanı Ruhi Engin Özmen Hatay’daki UND temsilciliğinin açılışı öncesinde bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda sınır bölgelerinde yaşanılan sorunlar konuşulurken UND Deniz ile ilgili yaşanılan sıkıntıda dile getirildi.

 




Zarara uğratılan UND Deniz için ilk dava açıldı


Yayın: 09-11-2012
Kategori: Denizyolu

Rekabet Kurumu’nun hakim durumu kötüye kullandığı gerekçesiyle Un Ro-Ro aleyhine 841.199,70 TL idari para cezası vermesinin ardından UND Deniz Taşımacılığı A.Ş. avukatı harekete geçerek Un Ro-Ro’ya dava açtı. Pilot davanın Kadıköy 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde açıldığı öğrenildi.





Türk TIR’ları Avrupa kapılarında engelleniyor



Türk TIR'ları Avrupa kapılarında tarife dışı engellerle karşılaşınca, yabancı plakalı TIR'ların pazar payı dokuz yılda yüzde 10'dan yüzde 44'e çıktı.