e
Banner

Etiketler: und



10 SORUDA KOTA SORUNU


Yayın: 15-08-2014
Kategori: 10 Soruda

Fatih Şener / UND İcra Kurulu Başkanı 




UND: Türkiye’den Rusya’ya gıda ihracatı hayal olabilir


Yayın: 22-08-2014
Kategori: Karayolu

Ukrayna’ya da yaşanan son gelişmelerden sonra Batılı ülkelerin ambargosuna maruz kalan Rusya, özellikle gıda ürünlerini Türkiye’den alacağını açıkladı ancak iki ülke arasında mal ulaşımı konusunda yaşanan sıkıntılar bu ihracatı tehlikeye atıyor. 




Azerbaycan’dan vize şoku!


Yayın: 01-09-2014
Kategori: Karayolu

Azerbaycan’ın Türkiye’deki dış temsilciliklerinden alınan bilgiye göre, 1 Eylül 2014 tarihinden itibaren 1 Yıllık ve Çok Girişli Azerbaycan vizesi kaldırılarak yerine, tek seferlik vize uygulaması başlatıldı. 




"Lojistik Koordinasyon Kurulu" Kuruluyor


Yayın: 24-04-2015
Kategori: Karayolu

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile ekonomi kurmaylarının katıldığı TOBB'un 8. Sektörel Ekonomi Şurası'nda 60 sektör meclisinin, sektörlerinde tespit ettikleri sorunlar ve bunlar için öngördükleri çözüm önerileri tartışıldı. 




Proje ve ağır yük taşımacılığına AB standardı


Yayın: 30-05-2015
Kategori: Lojistik

UND, Avrupa'daki örnekleri inceledi ve bakanlığa sunmak üzere ‘Ağır ve Havaleli Yüklerin Taşınmasına İlişkin Yönetmelik’ taslağı hazırladı…  




Lojistikte yasa çıkarsa sektör gaza basacak



Kadir Has Üniversitesi, Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Özel Yük Çalışma Grubu ve Vinç İşletmecileri Derneği’nin (Vinç-Der)  ortak çalışması ile hazırlanan “Ağır ve Havaleli Yük Taşımacılığı Taslak Mevzuatı” Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na sunuldu. 




Lojistiğin sorunlarına laboratuvarda çözüm aranacak



Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Sabancı Üniversitesi işbirliğiyle lojistik laboratuvarı kuruyor. UND binasında konumlandırılacak laboratuvarda Türkiye lojistik sektörünün rekabet gücünün artırılmasına yönelik proje fikirleri geliştirilecek ve araştırma gündemi oluşturacak.  




Çetin Nuhoğlu: İran Türk nakliyecisi için büyük fırsat


Yayın: 10-02-2016
Kategori: Karayolu

2015’te Avrupa’ya yapılan taşımalarda kısmen artış yaşanırken, Rusya, Irak, BDT ve Orta Asya’ya yapılan taşımalarda büyük düşüşlerin yaşandığını belirten UND Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, yaşanan olumlu gelişmenin ise son iki yılda İran’a yapılan taşımalardaki %70’lik artış olduğunu söyledi. 
 




65 bin tırın üzerine Türkiye'de Demokrasi Kazandı yazılacak


Yayın: 28-07-2016
Kategori: Karayolu
Etiketler: darbe kampanya und

UND, başlattığı kampanya ile 65 bin tur üzerine Türkiye'de Demokrasi Kazandı yazılacağını açıkladı. İşte UND'nin konuyla ilgili açıklmaası...




UND’den tehlikeli madde için 7 maddelik çözüm


Yayın: 23-09-2016
Kategori: Özel Röportaj

UND İcra Kurulu Başkan Yardımcısı ve Uluslararası ADR Danışmanı & Eğitmeni Alper Özel, tehlikeli madde taşımacılığı alanında atılması gereken yedi önemli adımı anlattı.