e
Banner

Etiketler: azerbaycan



BTK Demiryolu için tekrar birarada


Yayın: 12-09-2012
Kategori: Demiryolu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Azerbaycan Ulaştırma Bakanı Ziya Memmedov ve Gürcistan Bölgesel Kalkınma ve Altyapı Bakanı Ramaz Nikolaşvili'nin katılımıyla Azerbaycan'da gerçekleşen 4. Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu Projesi Bakanlar İzleme Koordinasyonu Toplantısı’nda projeye yönelik sonuç protokolü imzalandı.





Baymak büyümede lojistiği arkasına alıyor


Yayın: 15-09-2012
Kategori: Lojistik

Isıtma ve soğutma sektörünün önde gelen temsilcilerinden Baymak, yeni yatırımlarla büyümesini kesintisiz sürdüren şirketler arasında yer alıyor. 





Demir İpekyolu 2012’de devreye girecek


Yayın: 27-09-2012
Kategori: Demiryolu

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürü Süleyman Karaman Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan işbirliğiyle temelleri atılan ‘Demir İpek Yolu’ olarak nitelenen Kars-Tiflis-Bakü Demiryolu Projesi için 265 kilometresi Gürcistan’da, 76 kilometresi ise Türkiye’de olmak üzere Kars-Ahılkelek arasında 105 kilometre demiryolu inşa edileceğini söyledi.





Azerbaycan bazı ürünlerin gümrük işlemlerini kolaylaştırdı


Yayın: 19-12-2012
Kategori: Ekonomi Gündemi
Etiketler: azerbaycan gümrük

Azerbaycan Bakanlar Kurulu, ülkeye giriş yapan bazı ürünlerin gümrük işlemlerinin kolaylaştırılmasına ilişkin yeni usul ve esasları onayladı.





Arkas Azerbaycan’da iki şirket kurdu


Yayın: 04-01-2013
Kategori: Lojistik

Karadeniz ve Akdeniz coğrafyasında 19 ülkede ofisleri bulunan Arkas, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de ilk ofisini açtı. Kurduğu Arkas Azerbaijan şirketi deniz, Arlogic Bakü şirketi ise kara, demiryolu ve havayolu taşıması, depolama gibi tüm lojistik süreçleri kapsayacak şekilde hizmet veriyor.





Azerbaycan’dan vize şoku!


Yayın: 01-09-2014
Kategori: Karayolu

Azerbaycan’ın Türkiye’deki dış temsilciliklerinden alınan bilgiye göre, 1 Eylül 2014 tarihinden itibaren 1 Yıllık ve Çok Girişli Azerbaycan vizesi kaldırılarak yerine, tek seferlik vize uygulaması başlatıldı. 




TANAP için 2015’te 440.500 ton taşıma yapıldı


Yayın: 19-02-2016
Kategori: Enerji

Lojistik operasyonlarda, emniyet ve çevrenin korunmasının en üst sıraya yerleştirildiği proje için 2015’te 440.500 tonluk taşıma gerçekleştirildi. 




UND, Orta Koridor ’un kilit ülkesi Azerbaycan’da çözüm aradı


Yayın: 09-04-2021
Kategori: Karayolu

Asya-Avrupa arasındaki ticarette en önemli güzergâhlardan biri olan Orta Koridor’un taşımacılar tarafından daha fazla kullanılması için harekete geçen UND, Azerbaycan’da önemli ziyaretler gerçekleştirdi. Öncelikle yüksek ücretler ve gümrük sorunlarının çözülmesi gerektiği aktarılırken hattın transit konumunun geliştirilmesi gerektiği anlatıldı.




Ares Logistics Avrupa'yı Azerbaycan ve Gürcistan'a taşıyacak


Yayın: 16-04-2021
Kategori: Lojistik

Ares Logistics Kurucu Ortağı Engin Kırcı, bu yıl Avrupa’daki şirketlerinin gücünden faydalanarak, Avrupa ülkeleri ile Azerbaycan ve Gürcistan arasındaki taşımalara ağırlık vereceklerini açıkladı. 




EvoLog Lojistik’in yurt dışındaki yeni durağı Azerbaycan oldu



Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Almanya ve İsveç’ten sonra EvoLog Lojistik yurt dışındaki 5. Yatırımı Kardeş Azerbaycan oldu.