Banner

Etiketler: arkas



Arkas Anadolu’yu denizle buluşturacak


Yayın: 22-09-2012
Kategori: Denizyolu

 

‘Türkiye’nin geleceği Anadolu’da diyen Arkas Holding, Anadolu şehirlerini demiryoluyla limanlara bağlayarak yerinde üretimi teşvik edecek. Arkas Holding, temellerini 2003’de attığı ve bugüne kadar 150 milyon dolar yatırım yaptığı Anadolu Projesi kapsamında Marmaray ile bağlantılı ‘kara limanları’ oluşturmaya başlarken, yıllık taşıdığı yük miktarını da önemli ölçüde artırmayı hedefliyor. 





Arfor, Mudo’ya konteyner taşıma hizmeti veriyor


Yayın: 02-10-2012
Kategori: Denizyolu

Arfor, Türk hazır giyim ve dekorasyon perakendeciliği sektörünün önemli markalarından Mudo’nun Uzak Doğu ülkelerinden ithal ettiği ürünlerin konteynerle nakliyesini yapıyor.





Arkas Marmaray için sermaye artırdı


Yayın: 06-10-2012
Kategori: Lojistik
Etiketler: arkas marmaray

Arkas Holding, gerek yurtiçinde gerekse Akdeniz ve Karadeniz ülkelerinde gerçekleştirdiği yatırımlar nedeniyle büyüyen iş hacmi ve Marmaray’ın devreye girmesiyle demiryolu taşımacılığında yapılacak yatırımlar çerçevesinde sermaye artırımı kararı aldı.





Arkas Line Batı Afrika’ya demir aldı



Türkiye ile Batı Afrika ülkeleri arasında artan ticaret hacmi dolayısıyla Arkas Line Türkiye'den Batı Afrika ülkelerine konteyner taşımacılığı hizmeti sunuyor.





Arfor, tekstil taşımalarında ağırlığını artırıyor


Yayın: 03-01-2013
Kategori: Tekstil

Arkas Holding’in forwarding hizmeti sunan şirketi Arfor’un tekstil sektöründeki yeni müşterisi, önemli Türk markası LC Waikiki oldu.





Arkas Deniz Ticaret Filosu ‘yeşil’leniyor



Türkiye’nin en büyük konteyner gemi filosu olan Arkas Deniz Ticaret Filosu, gemilerinin harcadığı yakıt ve enerji tüketimi konularında tasarruf yöntemleri uyguluyor.





Arkas Azerbaycan’da iki şirket kurdu


Yayın: 04-01-2013
Kategori: Lojistik

Karadeniz ve Akdeniz coğrafyasında 19 ülkede ofisleri bulunan Arkas, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de ilk ofisini açtı. Kurduğu Arkas Azerbaijan şirketi deniz, Arlogic Bakü şirketi ise kara, demiryolu ve havayolu taşıması, depolama gibi tüm lojistik süreçleri kapsayacak şekilde hizmet veriyor.





Özel Röportaj: Petkim hangi lojistikçileri, neden tercih ediyor?



2012 yılında denizyolu, karayolu, demiryolu ile 1 milyon 652 bin tonluk sevkiyat gerçekleştiren Petkim, paketlemeden, yurtiçi nakliye ve depolamaya kadar lojistik ihtiyaçlarının tamamını outsource ediyor. Maliyet azaltma hedefi ile 2004 yılında yılından bu yana kademeli olarak dış kaynak kullanımına başlayan şirket Ulusoy Lojistik, Omsan Lojistik, Arkas, İkra Lojistik, SDV Horoz, Elmas Lojistik, Karadeniz Nakliyat, Beta Lojistik, Gökbil, Bosphorus Lojistik, TGL Lojistik gibi 100’e yakın tedarikçiyle iş ortaklığı yapıyor.





Arfor’dan maden ihracatına liman operasyonu


Yayın: 03-04-2013
Kategori: Lojistik

Arkas’ın forwarding şirketi Arfor, Reşat ve Deniz Madencilik firmasının ihraç ettiği dolomit madeninin Marport Limanı’nda tahliyesi ve yüklenmesi operasyonunu başarıyla tamamladı.




Arkas’ın iki yeni gemisi: Inga A ve Roseline A filoya katıldı



Arkas, Deniz Ticaret Filosu’na M/V Inga A ve M/V Roseline A’yı ekleyerek Türk bayraklı bayraklı konteyner gemisi sayısını 27’ye toplam taşıma kapasitesini ise 38 bin 728 TEU’ya çıkardı.