e
Banner

Etiketler: petkim



Petkim yerli olmanın gücünü lojistikte avantaja çeviriyor


Yayın: 16-09-2012
Kategori: Kimya

Türk petrokimya sektöründe tek yerli üretici olarak yaklaşık %25’lik pazar payına sahip olan Petkim, lojistikte de yerli olmanın gücünü kullanıyor. Satın alınan ürünleri aynı gün fabrikaya ulaştırarak müşterilerine çok önemli bir avantaj sağladıklarını belirten Petkim Genel Müdürü Hayati Öztürk, “Müşteri odaklı çalışmanın Petkim’in olduğu kadar lojistik tedarikçilerimizin de misyonu olması gerekir” diyor.

 




Petkim Limanı’nın ilk temeli atılıyor



Önümüzdeki ay İzmir'e gelecek Başbakan Erdoğan, konteyner limanının ilk harcını koyarken, Haydar Aliyev Teknik ve Meslek Lisesi'nin de açılışını yapacak.





PETKİM: Irak’tan nafta getirilmesine izin


Yayın: 21-12-2012
Kategori: Ekonomi Gündemi
Etiketler: ırak nafta petkim

Gümrük Genel Tebliği’nde yapılan değişiklikle Irak’tan Türkiye’ye karayolu ile nafta getirilmesine imkan tanınmıştır





Özel Röportaj: Petkim hangi lojistikçileri, neden tercih ediyor?



2012 yılında denizyolu, karayolu, demiryolu ile 1 milyon 652 bin tonluk sevkiyat gerçekleştiren Petkim, paketlemeden, yurtiçi nakliye ve depolamaya kadar lojistik ihtiyaçlarının tamamını outsource ediyor. Maliyet azaltma hedefi ile 2004 yılında yılından bu yana kademeli olarak dış kaynak kullanımına başlayan şirket Ulusoy Lojistik, Omsan Lojistik, Arkas, İkra Lojistik, SDV Horoz, Elmas Lojistik, Karadeniz Nakliyat, Beta Lojistik, Gökbil, Bosphorus Lojistik, TGL Lojistik gibi 100’e yakın tedarikçiyle iş ortaklığı yapıyor.





Petkim, ihracatta 1 milyar dolar hedefini aştı


Yayın: 07-03-2013
Etiketler: petkim

Petkim Petrokimya Holding A.Ş 2012 yılı finansal sonuçların açıkladı. Rakamlara göre, şirket geçen yıl için belirlediği “1 Milyar Dolar İhracat” hedefini aşarak 48 yıllık tarihinde yeni bir rekora daha imza attı.





Petkim performansta düşüşü affetmiyor


Yayın: 16-07-2015
Kategori: Kimya

“Lojistik sektörüne bakışımız tamamıyla profesyonel operasyonların başarısı üzerine odaklı” diyen Petkim Genel Müdürü Sadettin Korkut, kendini kanıtlamış, A sınıfı sektörel tecrübe ve networkü/ilişkileri güçlü lojistik şirketleriyle iş ortaklığı yaptıklarını söylüyor. Korkut, “Şirketimize ayak uydurabilen tedarikçiler ile çalışmaya devam ederken, Hizmet kalitesi düşen, müşteri memnuniyetini azaltan firmalarla iş ortaklığımızı sona erdiriyoruz” diyor.