e
Banner

Etiketler: gümrük



Gıda ürünleri, artık gümrük kapılarında beklemeyecek



Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı arasında bitki ve bitkisel ürünler, gıda maddeleri ve hayvancılık ürünlerinin ülkeye giriş çıkışının yapılacağı gümrük kapılarını belirlemek için işbirliği protokolü imzalandı.

 




Gümrüklerde 6 yeni adımla hız ve rekabet dönemi


Yayın: 20-09-2012
Kategori: Gümrük

Dış ticarette rekabetçi bir yapıya kavuşmak için lojistik süreçlerin mutlaka kolaylaştırılması gerektiğinin altını çizen Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız, ‘Tek Pencere’, ‘Yerinde Gümrükleme’, ‘İzinli Gönderici’ ve ‘Yetkilendirilmiş Yükümlü’ uygulamalarının yanı sıra Ortak Transit Rejimi ve Elektronik Ön Beyan gibi sistemlerle gümrüklerde bekleme sürelerini önemli oranda düşüreceklerini söylüyor. Altunyaldız, ihracatta 14, ithalatta ise 15 gün süren işlemlerin yarıya yarıya azalacağını, konteyner başına 990 dolar olan maliyetlerin ise 650 dolara ineceğini aktarıyor.




Gümrükte tek pencere 2013′te açılıyor


Yayın: 20-09-2012
Kategori: Gümrük

Başbakan Erdoğan’ın, 20 Mart 2012′de yayınlanan genelgesi ile hazırlıkları başlatılan Tek Pencere Sistemi, ilk etapta karayolu ile yapılan uluslararası taşımaları kapsayacak şekilde uygulamaya koyulacak.

 




Gümrük kapılarında TOBB’lu yenileme



TOBB Esendere, Kapıköy, Dilucu ve Çıldır-Aktaş kapılarını yenileyerek İran, Gürcistan ve Nahcivan’la dış ticareti artırmayı hedefliyor. 225 milyon TL yatırıma mal olacak projeyle ilgi TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Proje, önemli teşvik alan Van, Hakkari, Iğdır ve Ardahan’a yatırımcıların çekilmesi açısından çok önemli bir adımdır” dedi.

 




Ukrayna, 350 üründe gümrük duvarlarını yükseltecek


Yayın: 25-09-2012
Kategori: Gümrük

Ukrayna, Dünya Ticaret Örgütü üyelerine geçtiğimiz hafta gönderdiği dokümanda 350'den fazla üründe yasal olarak uygulayabildiği tarifelerin sınırını yükseltmeyi planladığını bildirdi.

 




Gümrüklere bin 500 personel alınacak


Yayın: 26-09-2012
Kategori: Gümrük

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, bin 500 personel alımı yapacağını bildirdi.





Müsiad, Gümrük Müdürlüğü'nün OSB’ye Kurulmasını İstiyor



Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şube Başkanı Namık Şahin, Gümrük Müdürlüğü"nün Organize Sanayi Bölgesi"ne kurulması ile ilgili girişimlerin sürdüğünü söyledi.

 




Sudan Gümrük Heyetinden Ankara Gümrüğüne Ziyaret



Sudan Gümrük İdaresi yetkililerinden Ankara Gümrüğüne anlamlı bir ziyaret gerçekleştirildi.

 




Gümrük kurban etleri için harekete geçti!


Yayın: 18-10-2012
Kategori: Gümrük

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü, açıkta getirilen, fenni usullere göre kapatılmamış etlerin Kurban Bayramı'nda yurda sokulmasına izin verilmeyeceğini bildirdi.

 




GEFCO, Tedarik Zincirinin Halkalarını Tamamladı !



GEFCO tarafından kurulan Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi Eylül ayından  itibaren hizmet vermeye başladı