e
Banner

Etiketler: gümrük



'Yerinde gümrükleme' ihracatı hızlandıracak



Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın yeni uygulaması Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü devreye girdi. Uygulama ile ihracatçı firma gümrüğe uğramadan malını doğrudan ihraç edebilecek.





Yerinde Gümrükleme ile TIR’lar beklemeyecek



Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Kolay Ticaret, Büyük Türkiye” projesinin tanıtımı yapıldı. Proje tanıtımını Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı yaptı. 





Gümrük fabrikaya taşınıyor



46 ülkede uygulanan ve ihracatçı şirketlere kendi işyerinden gümrükleme imkânı tanışan ‘Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü’ artık Türkiye’de de başlıyor. Bu statüyü kazanan firmalar kendi fabrikasında gümrükleme yapacak.





YETKİLENDİRİLMİŞ YÜKÜMLÜ STATÜSÜ


Yayın: 19-02-2013
Kategori: 10 Soruda

Mümin Günler / İGMD Genel Sekreteri

 





Gümrükleri de kapsayan torba kanun tasarısı Meclis’te


Yayın: 26-02-2013
Kategori: Mevzuat
Etiketler: gümrük torba yasa

Gümrük Kanunu ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapan torba kanun tasarısı, dün TBMM Başkanlığı'na sunuldu.





OMSAN Fransa, Basitleştirilmiş Gümrük İşlemleri Sertifikası Aldı



OMSAN Fransa, Basitleştirilmiş Gümrük İşlemleri Sertifikası’nı aldı. Aldığı belge ile OMSAN Fransa, tüm AB gümrük ofisleri nezdinde ‘güvenilir firma’ kategorisinde değerlendirilecek.





Pantos’a Çin gümrüğünde ‘AA’ notu


Yayın: 22-03-2013
Kategori: Dünyadan
Etiketler: aeo gümrük pantos

Pantos, Çin gümrüklerinden aldığı AA notu ile artık müşterilerine daha hızlı ve kolaylaştırılmış gümrükleme hizmeti sunacak…




Aydınlı gümrükte hız arıyor



1960’lı yıllardan beri Türkiye’nin moda perakendeciliği alanında lider kuruluşlardan biri olan Aydınlı Grup, Pierre Cardin, Cacharel ve U.S. Polo Assn. markaları için ürettiği ürünleri bugün 3 kıtaya ihraç ediyor. Aydınlı Grup Rusya Genel Müdürü Emre Duru, ihracat yaptıkları ülkelerin gümrük mevzuatları ve uygulamalarını çok iyi öğrenip, işinin ehli taşımacılık şirketleriyle çalışarak lojistik süreçlerini güçlendirdiklerini söylüyor. 




Gümrük Yönetmeliği ve YGM tebliğindeki değişiklikler


Yayın: 23-04-2015
Kategori: 10 Soruda

Cavit UĞUR / UTİKAD Genel Müdürü




Emin Taha: Gümrüklerdeki tüm engeller kaldırılmalı


Yayın: 15-01-2016
Kategori: Gümrük

 
MÜSİAD Lojistik Sektör Kurulu ve Taha Kargo Yönetim Kurulu Başkanı Emin Taha, 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmada gümrüklerdeki iyileştirmelerin çok önemli olduğuna dikkat çekerek, “Lojistik sektörünün daha verimli çalışabilmesi için önündeki bütün engellerin kaldırılması gerekir” dedi.