e
Banner

Etiketler: und



Dünya ticareti için Orta Koridorun önemi ve geleceği


Yayın: 12-01-2024
Kategori: Lojistik

Şerafettin ARAS -UND Yönetim Kurulu Başkanı 




UND Başkan Adayı Nagihan Soylu, iki önemli projesini açıkladı


Yayın: 15-02-2024
Kategori: Karayolu

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Başkan Adayı Nagihan Soylu, sektörde gelenekselleşmiş yaklaşımlara meydan okuyarak, lojistik sektörünün geleceğini şekillendirecek iki önemli projesini açıkladı.




UND, Gürbulak’a kamu ve sektör temsilcileriyle çıkarma yaptı


Yayın: 27-02-2024
Kategori: Karayolu

UND, Gürbulak Sınır Kapısı’ndan çıkış yapan araç sayısının önemli ölçüde azalması ve uzun kuyruklar oluşması üzerine UND; Ticaret Bakanlığı, Bölge Ticaret Odaları, TİM ve IRU yetkilileri ile birlikte sınır kapısına gitti. Ayrıca, görüşmelerde İran gümrük yetkilileri ve İran Nakliyeciler Derneği ile de bir araya gelindi. UND Başkanı Aras, “Ticaretin artması için geçişlerin hızlanması gerekiyor. Bu sınır geçiş sayıları ile bu ülke ihracatını taşıyamayız” dedi.




Kapıkule-Kapitan Andreevo Sınır Kapısı analiz laboratuvarı açıldı


Yayın: 01-03-2024
Kategori: Karayolu

Bulgaristan Başbakanı Nikolay Denkov, Kapitan Andreevo Sınır Kapısı’nda yeni Analiz Laboratuvarı’nın açılışını yaptı. Yeni laboratuvarın devreye girmesiyle bozulabilir gıda ürünlerinin testleri Sofya yerine direkt olarak sınır kapısında yapılacak. Böylece analiz süreleri kısılacak geçişler hızlanacak.




UND Başkanı Aras, İstanbul’da sektör temsilcileriyle buluştu


Yayın: 06-03-2024
Kategori: Lojistik

UND Başkanı Şerafettin Aras, İstanbul Buluşması’nda sektör temsilcileriyle bir araya geldi. UND’nin bir meslek örgütü olarak amacının sektörün bütününe çözüm sunmak olduğunu söyleyen Aras, “Sektörün önündeki tek bir taşı kaldırsam benim için en büyük mutluluk budur” dedi.




‘UND seçiminde sektörümüz kazandı’


Yayın: 13-03-2024
Kategori: Karayolu

Logista Global Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Mutluhan Akan, “UND seçiminde kazanan tüm sektörümüz olmuştur. Seçime bu kadar yoğun bir katılımın olmasını çok önemsiyorum. Üyelerimize sektöre sahip çıktıkları ve seçimi demokrasi şölenine dönüştürdükleri için teşekkür ediyorum. UND’de güzel şeyler olacak. Daha güçlü bir UND, hepimize kazandıracak” dedi.




UND, “Taşımacının Başucu Kitabı”nı tanıttı



UND, sektör firmalarını, hukuki durumlar karşısında bilgilendirmek ve yanlarından ayırmayacakları bir kaynak kitap olarak hazırlanan “Taşımacının Başucu Kitabı”nı tanıttı. 10 yıllık birikimle konusunda uzman Avukatlar tarafından hazırlanan kitapta, taşımacıların karşılaştıkları hukuki durumlarda neler yapacakları yer alırken; sözleşme, talimat ve tutanak örnekleri de bulunuyor.  




Türk Taşımacılar Birliği için adımlar hızlandırıldı



UND’nin hedefleri de arasında yer alan Türk Devletleri Teşkilatı üyesi ülkelerin Dernekleri arasında ulaştırma istişare mekanizması ve birliği kurulması yönünde ikinci adım, 03.04.2024 tarihinde UND merkezinde gerçekleşen toplantı ile atıldı.




UND’den 'Vize Duvarını Kaldırın' çağrısı


Yayın: 23-04-2024
Kategori: Ekonomi Gündemi

 UND Başkanı Şerafettin Aras, Profesyonel TIR Sürücülerine uygulanan VİZE ENGELİNİN bir an önce kaldırılması, TIR Sürücülerinin ayrı bir kategoride “acil ve öncelikli” olarak Schengen Vizesi alabilmesi için TÜM TARAFLARA destek çağrısında bulunuyoruz! dedi.