e
Banner

Etiketler: und



UND’den TREDER’in treyler vergisi önerisine tepki


Yayın: 28-02-2013
Kategori: Karayolu

‘Treylerlere Plaka Vergisi Önerisi Kabul Edilemez’ diyen UND, bu konuda TREDER’i ‘ortak akıl aramamakla' eleştiriyor. TREDER de bugün yaptığı basın duyurusunda ADR Yönetmeliği’nin uygulamaya girmesiyle bu önerilerinin ‘gereksiz kılınacağını’ belirtmişti.




TREDER'den UND’nin 'ortak akıl' tepkisine yanıt


Yayın: 01-03-2013
Kategori: Lojistik
Etiketler: treder und

TREDER’in treyler plakalarına vergi getirilmesi konusundaki önerisine UND’den gelen ‘Treylerlere plaka vergisi önerisi kabul edilemez’ açıklaması ve TREDER’i ortak akıl aramamakla eleştirmesi karşısında TREDER’den yeni açıklama geldi. Açıklamada, TREDER sahtecilikle mücadeleye devam edeceklerini de yineledi.





UND’nin isim babası Cevdet Ural bugün defnedilecek


Yayın: 15-03-2013
Kategori: Lojistik

Vefatı 13 Mart’ta UND tarafından sektöre duyurulan sektörün köklü isimlerinden Cevdet Ural bugün defnedilecek.





UND Bulgaristan’daki Cezalara Karşı Sektörü Uyarıyor



Üyelerini ve araç sürücülerini Bulgaristan’da uygulanan fahiş cezalar konusunda uyaran UND, sürücüleri bilgilendirmek için sınır kapısı ve iç gümrüklere uyarı yazıları asıyor.





UND yönetimi Konya’da toplandı



Uluslararası Nakliyeciler Derneği aylık yönetim kurulu toplantısı Konya’da yapıldı. UND Yönetim Kurulu Üyeleri ve Konya üyelerinin katıldığı toplantıda Konya Lojistik Merkez çalışmaları hakkında bilgiler verildi.




UND'den ihracatı engelleyen Avusturya tehditine sert tepki



Avrupa’ya transit geçiş belgeleri ile ulaşan Türk ihraç malları Avusturya’nın alternatif de önermeyen keyfi yaklaşımları ile çaresizce mücadele ediyor. Son günlerde yaşanan gelişmeler ile Avusturya “geçilemez” olma yolunda ilerliyor.





Lojistiğin geleceği 2. Arama Konferansı’nda tartışıldı


Yayın: 15-05-2013

Uluslararası Nakliyeciler Derneği tarafından bu yıl 3 - 5 Mayıs 2013 tarihlerinde İzmir Çeşme’de “Ulaştırma ve Lojistikte Ortak Akıllı 2023 Tasarımı” temasıyla düzenlenen Arama Konferansı sektörü buluşturdu.




Haksız kotalar Avrupa’ya ihracatı tehdit ediyor!


Yayın: 28-05-2013
Kategori: Karayolu

Avrupa taşımalarında Türk araçlarına uygulanan kota ve vize uygulamalarının ciddi bir haksız rekabet oluşturduğunu vurgulayan Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, “Bu yolla Türkiye’de üretilen sanayi ürünlerinin Avrupa piyasasına erişiminin engellenmeye çalışıldığı açıktır” diyor.




Karayolu Taşımacılığı Sektöründe İstihdam


Yayın: 19-06-2013
Kategori: Bir Bakışta

Türk taşımacılık ve lojistik sektörü son 10 yılda önemli bir büyüme ve gelişme kaydetti. Sektörün önümüzdeki on yıl içinde de hızla gelişmeye devam edeceği öngörülüyor. Bu büyümenin Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri olan işsizlik probleminin çözümüne de önemli bir katkı sunması bekleniyor.




Taşımacılık ve lojistik sektörü yeni şuradan neler bekliyor?



2009 yılında “Hedef 2023” sloganıyla gerçekleştirilen 10. Ulaştırma Şurası’nda belirlenen 100 iddialı hedef kapsamında geçen 4 yıllık süreçte taşımacılık ve lojistik sektörü alanında önemli birçok adımın atıldığını belirten sektör temsilcileri, yeni şura için öncelikli gündem maddelerini ise, lojistik master planının çıkarılması, intermodal taşımacılık sistemlerin geliştirilmesi ve Ar-Ge, inovasyon ve eğitim konusunda teşviklerin artırılması olarak sıralıyor.