e
Banner

Etiketler: und



Nakliyecilerden ‘Blockchaın’ Atağı


Yayın: 14-02-2019
Kategori: Karayolu

UND, üyelerinin maliyetlerini düşürmek ve operasyonel verimliliğini artırmak için Blockchain Türkiye Platformu’nun (BCTR) Platin üyesi oldu. Ödeme süreçlerinin kısaltılması, idari masrafların azaltılması, yük takibi ve konsolidasyonunda verimlilik artışı gibi faydalar sunan Blockchain teknolojisinin dünya çapında lojistik sektörüne sunacağı gelir fırsatının 500 milyar dolara kadar çıkabileceği öngörülüyor.




10 SORUDA U-ETDS UYGULAMASI


Yayın: 25-12-2019
Kategori: 10 Soruda

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu (KTK) ve KTY çerçevesinde taşımacılık faaliyetinde bulunan firmaların taşıdıkları eşya, kargo ve yolcu hareketlerinin elektronik olarak gerçek zamanlı takibi, değerlendirilmesi ve denetimi imkanlarının sağlanabilmesi için U-ETDS sistemini geliştirdi. UND İcra Kurulu Üyesi Kadir Çirkin, sistemin detaylarını UTA Lojistik için anlattı.
 




Çetin Nuhoğlu, UND başkanlığına adaylığını açıkladı


Yayın: 11-03-2020
Kategori: Karayolu
Etiketler: çetin nuhoğlu und

29 Mart’ta yapılacak UND Genel Kurulu’nda başkanlık için seçim yapılacak. UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, yaptığı açıklamayla genel kurulda başkanlığa yeniden aday olacağını duyurdu. İşte, Nuhoğlu’nun yaptığı açıklama:




“Schengen şoför vizeleri 6 ay uzatılmalıdır”


Yayın: 23-03-2020
Kategori: Karayolu
Etiketler: fatih şener und

UND Strateji ve İş Geliştirme Başkanı Fatih Şener, "Dünya genelinde yaşanan coronavirus sebebiyle bugün Avrupa’da taşıma süreleri Avrupa’da uygulanan kontrolleri sebebiyle uzamış ve birçok şoförümüzün vizesi veya kalış süresi bugün tamamlanmış durumdadır." diye konuştu.




UND Başkanı Çetin Nuhoğlu "Moral Bozmayın" dedi


Yayın: 04-05-2020
Kategori: Karayolu
Etiketler: çetin nuhoğlu und

Türkiye'deki kapasite kullanımının yüzde 70'lere kadar düştüğünü ancak ihracattaki düşüşün yüzde 40'larda kaldığına dikkat çeken UND Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu; "Moral bozukluğuna gerek yoktur. Türkiye dış ticareti pandeminin en yoğun döneminde bunu başarmışsa sorunun çözülmekte olduğu Mayıs ayı ile birlikte pandeminin olumsuz izlerini silecektir" dedi. 




‘Birlikte Güçlüyüz Grubu’ seçime hazırlanıyor


Yayın: 19-08-2020
Kategori: Karayolu

Türk kara nakliye sektörünün önde gelen firmalarının sahipleri ve sektör duayenleri ile UND eski Başkanların bazıları bir araya gelerek sektörün güncel durumu ile geleceğini konuştu.




Nakliyeciler ihracat yükü için çıkış yolu bulamıyor


Yayın: 02-09-2020
Kategori: Karayolu
Etiketler: çetin nuhoğlu und

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, pandemi sonrası uluslararası ticaretteki daralmaya rağmen, Türkiye’nin ihracatta birçok ülkeden daha olumlu bir tablo çizdiğini vurgulayarak, “Türk ihraç mallarına talep artıyor, ancak bu ürünleri sınırlarımızın ötesine çıkarmakta ciddi sıkıntılar yaşanıyor” dedi.




Lojistikçilerden Hırvatistan’daki depremzedelere destek



AFAD, 29 Aralık 2020 tarihinde meydana gelen 6.3 şiddetindeki deprem için Hırvatistan’a 50 Tır’dan oluşam yardım konvoyu gönderdi. Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) ve DFDS Denizcilik ve Taşımacılık A.Ş işbirliği ile yola çıkan 100 adet ”yaşam evi” konteyneri ihtiyaç sahiplerime ulaştırılacak. 




Geleceğin Lojistik Uzmanları Sertifika Programı başladı


Yayın: 01-02-2021
Kategori: Karayolu

Genç UND Akademi ve İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi işbirliğinde düzenlenen “Geleceğin Lojistik Uzmanları Sertifika Programı” 30 Ocak’ta başladı. İlk derse çok yoğun katılım gösterildi ve katılımcı sayısı 200’ü aştı 6 ay sürecek ilk program sonunda belli şartları sağlayan katılımcılar, UND ve İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi imzalı diplomaya sahip olacaklar.
 




AB Delegasyonu ile vize sorunu görüşüldü


Yayın: 18-02-2021
Kategori: Karayolu

Dışişleri Bakanlığımız, ülkemiz ihracatının karayoluyla taşınmasında ve tedarik zincirinin devamının sağlanmasında önemli görev üstlenen ve kilit personel olarak nitelendirilen Profesyonel TIR Sürücülerinin vize sorunlarının çözümü amacıyla; UND ile işbirliği içerisinde AB Delegasyonu da dahil olmak üzere 27 Avrupa Ülkesi Misyonunun katılımlarıyla 17.02.2021 tarihinde bir araya geldi.