e
Banner

Etiketler: iran



Maersk artık İran limanlarına uğramayacak


Yayın: 10-10-2012
Kategori: Denizyolu

Dünyanın en büyük deniz taşımacılık firması Maersk, artık İran limanlarına uğramayacağını açıkladı.





TCDD’ye ‘birlikte çalışalım’ önerisi



Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın (TCDD) Yüksek Hızlı Tren çalışmaları, uluslararası demiryolu uzmanlarından da övgü aldı.

 




İran-Türkiye arası demiryolu taşımacılığı artacak


Yayın: 20-10-2012
Kategori: Demiryolu

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız, İran sınırındaki Van Kapıköy’de yapımı süren Türkiye’nin ilk tren x-ray sisteminin yıl sonunda faaliyete geçmesinin planlandığını bildirdi.





Türkiye-İran gümrük idaresi toplantısı gerçekleşti



Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız, İran sınırındaki Van Kapıköy’de yapımı süren Türkiye’nin ilk tren x-ray sisteminin yıl sonunda faaliyete geçmesinin planlandığını bildirdi. 

 




Bu ülke "lüks ithalatı" yasakladı


Yayın: 09-11-2012
Kategori: Ekonomi Gündemi

İran'da döviz tasarrufu ve yerli üretimi teşvik tedbirleri kapsamında, lüks tüketim maddeleri olarak adlandırılan bazı ürünlerin ithalat ve ihracatı durduruldu.





İran, Sudan’a savaş ve lojistik gemileri gönderiyor


Yayın: 28-11-2012
Kategori: Denizyolu

İran, Cemaran adlı savaş gemisiyle Buşehr adlı lojistik gemisini Sudan’a gönderdiğini açıklarken, İsrail İran’ın Hamas’ı Sudan üzerinden silahlandırmaya hazırlandığını iddia etti.





Taşımacılara şimdi de İran Engeli


Yayın: 24-02-2014
Kategori: Karayolu
Etiketler: iran und

Türk taşımacılarının İran'da haksız uygulamalara maruz kaldığını açıklayan UND, yapılan haksız uygulamayı kamuoyuyla paylaştı. İşte açıklama:




Mira Taşımacılık’tan İran’a rakipsiz demiryolu hizmeti


Yayın: 16-04-2015
Kategori: Demiryolu

Mira Taşımacılık, karayolunun yoğun olarak kullanıldığı Türkiye-İran hattında geliştirdiği demiryolu taşımacılık çözümleriyle gücünü artırıyor. 




Kaan Gürgenç: Kontrat lojistiğinde global dev olacağız



Balnak’ı satın alarak Türkiye’nin en büyük lojistik şirketlerinden biri haline gelen Borusan Lojistik, şimdi gözünü dünyanın en büyük 10 kontrat lojistiği firmasından biri olmaya dikti. Bu hedefe ulaşmanın yeni satın almalarla mümkün olacağını vurgulayan Borusan Lojistik Genel Müdürü Kaan Gürgenç, “Her ne kadar şirket satın almanın zorluğunu görsek de, Balnak alımı ile önemli bir tecrübe kazandık. Bu anlamda büyüme stratejimiz içerisinde satın almalar önemli bir pay alacak” dedi.




Lojistikte fırsat ve risklerle dolu bir pazar İRAN


Yayın: 09-09-2015
Kategori: Lojistik

Lojistik sektörü temsilcileri İran’la BM Güvenlik Konseyi daimi üyeleri arasında varılan nükleer mutabakatın ardından 3 yıldır süregelen ambargonun kalkmasının ticari ilişkilere pozitif yansıyacağını söylüyor. Temsilcilere göre, bu yeni durum Türkiye lojistik sektörü için riskleri ve avantajları bir arada barındırıyor.