e
Banner

Etiketler: iran



Ekol, İran’ı Avrupa’ya 10 günde bağlamaya hazırlanıyor


Yayın: 17-07-2017
Kategori: Lojistik
Etiketler: ekol lojistik iran

2016’da kurduğu kendi şirketiyle İran’a adım atan Ekol Lojistik, Qazvin şehrinde kurduğu 65 bin m2’lik Safran Lojistik Merkezi ile İran’ı 10 günde Avrupa’ya bağlama hazırlanıyor. Ayrıca Tahran’da 10 bin m2’lik bir tesis kurmak için çalışma yürüttüklerinin belirten Ekol İran Ülke Müdürü Kaan Sarıer, “İran’ı gelecek beş sene içerisinde Türkiye’de ulaştığımız boyutta bir Ekol’ü geliştirebileceğimiz bir pazar olarak görüyoruz” diyor. 




Batu İran’da yeni partnerle dirsek temasında


Yayın: 20-07-2017
Kategori: Lojistik

İran’da yeni partnerlik anlaşmaları için çalışma yürüttüklerini açıklayan Batu International Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, “Avrupa’da olduğu gibi bu bölgede de önemli bir oyuncu olmak istiyoruz” diyor.  




İran’a 38 bin 500 ton tekstil ihracatı


Yayın: 20-07-2017
Kategori: Ekonomi Gündemi

Ambargonun kalkmasıyla Türkiye hazır giyim ve konfeksiyon ihracatçıları İran’da ciddi bir atağa kalktı. 2016’da İran’a yıllık %313 artışla 38 bin 500 ton hazır giyim ve konfeksiyon ürünü sevk edildiğini vurgulayan İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, büyüme ivmesinin artarak devam edeceğini söylüyor. 




Doğu trenlerinin kilidini “kuzey demiryolu” açar


Yayın: 21-07-2017
Kategori: Demiryolu

Türkiye-İran koridorunda şu anda yılda 15.000 - 20.000 vagon taşıması gerçekleştirilebildiğini belirten DTD Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Salkaya, iki ülke arasında demiryolu taşımalarının artırılması için; feribot büyütme çalışmalarına ciddi yatırımlar yapılsa da, Kuzey Van Gölü Demiryolu Projesi’nin uzun vadede en iyi seçenek olduğunu söylüyor. 




Iran and Turkey can grow hand in hand in logistics


Yayın: 21-07-2017
Kategori: Karayolu

Underlining that Turkey and Iran are indispensible partners for the former to reach the Central Asian countries and for the latter to reach the European countries, Fatih Şener, Chair of the Executive Board of International Freight Forwarders Association, says that the application of the  first in first out rule at the customs gates, discontinuation of the fuel price difference receipt from the Turkish vehicles, and doubling the daily number of border crossings at the Gürbulak-Bazargan customs gates will increase  the number of the carriages.




TIR helps open up India-Iran-Afghanistan intermodal trade


Yayın: 19-03-2020
Kategori: Dünyadan

The first intermodal transport, using TIR from India via Chabahar port in Iran, was completed last week.