e
Banner

Etiketler: yönetmelik



Gümrükler Yönetmeliği’nde değişiklik


Yayın: 14-09-2012
Kategori: Gümrük

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın, Gümrük Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.





Proje ve ağır yük taşımacılığına AB standardı


Yayın: 30-05-2015
Kategori: Lojistik

UND, Avrupa'daki örnekleri inceledi ve bakanlığa sunmak üzere ‘Ağır ve Havaleli Yüklerin Taşınmasına İlişkin Yönetmelik’ taslağı hazırladı…  




Demiryoluyla tehlikeli madde taşımacılığı kurallara bağlanıyor



Kara, deniz ve havayolundan sonra demiryoluyla tehlikeli madde taşımacılığı da kurallara bağlanıyor. Tüm paydaşların görüşleri alınarak hazırlanan Tehlikeli Maddelerin Demiryolu ile Taşınması Hakkında Yönetmelik Taslağı’nın yasalaşmasıyla demiryolu taşımaları da uluslararası standartlara kavuşacak. 





KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİ İLE NELER DEĞİŞİYOR?


Yayın: 02-05-2017
Kategori: Karayolu

Karayolu Taşıma Yönetmeliği Taslağı, 20 Mart’ta Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde yayınlanarak, sektör paydaşlarının görüş ve önerilerine sunuldu. Taslak yönetmelikte en dikkat çeken husus yetki belgesi sayısının düşürülmesi ve mevzuatın sadeleştirilmesi oldu. Eski yönetmelikte 37 olan belge sayısı yeni yönetmelikte 13’e düşürülüyor.  




10 SORUDA: GÜMRÜK YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİKLER


Yayın: 20-09-2017
Kategori: 10 Soruda

Fatih UZUN / Nazalı Gümrük ve Dış Ticaret Ortağı, Gümrük Müşaviri, Eski Gümrük Müfettişi




UTİKAD Taşıma İşleri Organizatörleri Taslak Yönetmeliği’ni 9 başlıkta değerlendirdi


Yayın: 10-01-2018
Kategori: Lojistik

Sektörün ve kamunun görüşlerine sunulan Taşıma İşleri Organizatörleri Taslak Yönetmeliği Derneğimizce titizlikle incelenmiş olup, taslakta yer alan bazı temel hususların hali hazırda büyük bir istihdam yükü üstlenen taşımacılık ve lojistik sektörünün yatırım ortamını bozacağı, bunun sonucunda sektörün hizmet verdiği sanayi ve dış ticaret firmalarının da olumsuz etkileneceği değerlendirilmektedir. 




Emre Eldener: TİO Yönetmeliğinde 2 konu sektörü zorlayacak


Yayın: 12-07-2018
Kategori: Lojistik

Taşıma İşleri Organizatörleri’nin çalışma koşullarını, sorumluluk, yükümlülük ve haklarını belirleyen Taşıma İşleri Organizatörleri Yönetmeliği, 6 Temmuz 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlandı. Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD’ın taslak yönetmelikte üzerinde durduğu maddelerde değişiklik yapılarak yayınlanan TİO Yönetmeliği 1 Ocak 2019 tarihi itibariyle yürürlüğe girecek.




TİO Yönetmeliği için çalışmalarımız sonuç verdi


Yayın: 30-08-2018

Emre Eldener / UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı