Banner

Etiketler: balo



BALO 2013’te yük taşımacılığına başlıyor



Batı Anadolu Lojistik Organizasyonlar A.Ş. (BALO) 2013 yılında Türkiye ile Orta ve Batı Avrupa ülkeleri arasında 45’ HC konteynerler ile demiryolu yük taşımacılığına başlayacağını açıkladı. 





500 milyar dolarlık ihracat hedefi için lojistikler vize istiyor!



2023 yılındaki 500 milyar dolarlık ihracat hedefini masaya yatıran lojistik sektörü temsilcileri, hedefin gerçekçi ama lojistik alanındaki altyapıyla ulaşılabilirliğinin iyi yönetim, doğru planlama ve güçlü yatırımlarla mümkün olduğunu söylediler.





BALO'da isim değişti, Büyük Anadolu oldu


Yayın: 03-10-2012
Kategori: Lojistik
Etiketler: balo lojistik tobb

Yeni Türk Ticaret Kanunu’na göre Olağanüstü Genel Kurul’a giden BALO’nun ismi Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonlar AŞ olarak değişitirildi.




Balo Projesi


Yayın: 15-10-2012
Kategori: Bir Bakışta
Etiketler: balo balo projesi proje

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde Batı Anadolu Lojistik Organizasyonlar A.Ş tarafından hayata geçirilecek olan Batı Anadolu Lojistik Organizasyonlar Projesi (BALO), Türkiye’nin 500 milyar dolarlık ihracat hedefine katkı sunacak kilometre taşlarından biri olacak görülüyor.





BALO, Anadolu ile Avrupa’yı demiryolunda buluşturacak



2011 yılında temelleri atılan ve Anadolu sanayicisi için Avrupa’ya demiryolu köprüleri kuracak olan BALO Projesi, milli bir organizasyon olma yolunda..





Türkiye intermodalda altın fırsatlar sunacak!


Yayın: 23-11-2012
Kategori: Demiryolu

Coğrafi konumunun da sağladığı avantajlarla bulunduğu bölgenin ticari ve lojistik liderliğini üstlenme yolunda emin adımlarla ilerleyen Türkiye,  TRACECA, BALO, Viking, TRaceM, Kars Tiflis Bakü Demiryolu, Marmaray gibi birçok önemli proje ile doğu ile batı arasında intermodal taşımacılık köprüsü kuracak.





Türkiye'nin kalkınmasında BALO Projesi'nin önemi


Yayın: 24-12-2012
Kategori: Demiryolu

TOBB Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye’yi yüksek gelir ligine çıkaracak on öncelikli adımın beşincisinin Büyük Anadolu Lojistik Projesi ve Londra - İslamabad Treni projesi olduğunu belirtti.





Anadolu’nun demiryollarında BALO heyecanı


Yayın: 28-12-2012
Kategori: Demiryolu

“BALO ile taşımacılığımızın %90’ını ekonomik, güvenli, dakik ve çevreci bir model olan demiryolu ile gerçekleştirerek, Anadolu sanayicisini hedeflerine taşırken, demiryollarının Anadolu’da etkin kullanımını sağlayarak demiryolu taşımacılığı sektörüne de katkı sağlayacağımız inancındayız.” 





Ticaretin taşımacılıkta can damarı demiryollaridir



'Türkiye’nin bugün 375 milyar dolarlık dış ticaret hacmine ulaşmasında, dünyanın her köşesine mal satabilmesinde taşımacılık sektörünün büyük rolü var. Eğer bugün taşımacılık ticari hayatın can damarı ise, demiryolu da bu damarların en hayati olanıdır. Çünkü Türkiye'de demiryolu taşımacılığı hem maliyeti, hem de güvenli yapısıyla ticaretin odak noktasında yer alıyor.'





LOJİSTİK GLOBAL MARKALAR YARATACAK


Yayın: 19-01-2013
Kategori: Ekonomi Gündemi

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Yalçıntaş,Türkiye’nin bugün 375 milyar dolarlık dış ticaret hacmine ulaşmasında taşımacılık ve lojistik sektörünün büyük rol oynadığına dikkat çekti.