e
Banner


Beykoz Lojistik MYO’da IRU diploma töreni gerçekleşti

Beykoz Lojistik Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine 50 ülkede geçerli olan IRU diplomaları düzenlenen törenle verildi… Diploma töreninde, “Türkiye ve Modern İpek Yolları” da anlatıldı. Konuşmacı ise, (IRU) Bölge ve Ortadoğu daimi temsilcisi Haydar Özkan’dı.





iru_diploma_toreni.jpg

Okul Müdürü Prof. Dr. Ahmet Yüksel, yardımcıları Prof. Dr. Okan Suna ve Yardımcı Doç. Dr. Baki Aksu gibi isimlerinde hazır bulunduğu programın sunumunu Ozan Kırtar ve Özge Atakan yaptı.

Programın açılış konuşmasını yapan Yüksek Okul Müdürü Ahmet Yüksel, Tarım ve Sanayi bakımından tahmin edilemeyecek kadar gelişmiş bir Avrupa yarattıklarını söyleyerek, Ulaşımın, küresel dünyanın ve teknolojik gelişmelerin beraberinde getirdiği farklı fırsatı yakalamış, dünyanın keşfedilmiş her coğrafyasında bilinir hale geldiğini kaydetti.

 Yüksel, ulaşımın, teknolojiden yararlanarak, hizmetlerin en uygun maliyetlerle nereden nereye getirebileceği adına dünyayı küçülttüğünü belirtti.

 

Ofisinize ve evinize dünya haritası asın

IRU Bölge ve Ortadoğu Daimi Temsilcisi Haydar Özkan ise “İpek yolu nedir? Türkiye nerededir? Türkiye’de siz nerelerdesiniz? Ve etrafınızda olup bitenlere hangi koddan ve nasıl bakıyorsunuz? Zaman, zaman aya çıkıp aşağıya bakmamız lazım aya çıkıp aşağıya bakamadığımız sürece vizyonumuzu haksız yere sınırlamış oluruz” şeklinde konuşan özken, öğrencilere hitaben, “Ne zaman sabit bir yerde mekânınız varsa (ofis, ev) hiç önemli değil bir dünya haritası kurun, hatta mümkün olabildiğince büyük bir dünya haritası kurun o dünya haritası sizin ufkunuzu olacaktır. Bir şeyi tartışmaya başlayınca oraya bakacaksınız, oraya baktığınız zaman aslında görmediğiniz başka yerleri de gözünüzün ucu ile görmeye başlayacaksınız işte bunu da yaptığınız zaman yalnız olmadığınızı fark edeceksiniz” dedi.

 Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Birliği (IRU)’nun 1948 yılında Cenevre de kurulan bir meslek örgütü olduğunu ifade eden Özkan, “IRU dünyada her bir ülkeden karayolu taşımacılığını temsil eden ulusal düzeydeki bir dernektir” dedi.

 IRU Batı Avrupa ve bu gün itibari ile baktığımız zaman Dünyada; şu anda 73 ülkede 170 üyesi olan bir kuruluş haline gelmiştir. Çok yakın bir tarihte Afrika da bir ofis açtık ve orada da özel bir komisyon kurduk şu anda dünyanın üç aşağı beş yukarı tüm kıtalarında Güney Afrika hariç ciddi şekilde temsil kabiliyetine sahip meslek örgütüdür” ifadelerine yer veren haydar Özkan öğrencilere de çeşitli sorular sordu.

 

Küreselleşme nedir?

Küreselleşmeye de değinen Özkan öğrencilere küreselleşmenin ne olduğunu sordu. Öğrenciler ise,  “Küreselleşme bütün dünyaya hitap etmektir. Daha doğrusu dünya küçüldü, ben büyüdüm. Dolayısı ile dünyaya erişimim güçlenmeye başladı küreselleşmenin tek bir tarifi yoktur büyümek ve gelişmek bizim için küreselleşmektir” şeklinde cevap verdi.

Konferans sonunda, 18 öğrenciye 50 ülkede geçerli IRU diplomaları verildi… Sonrasında ise, IRU Bölge ve Ortadoğu Daimi Temsilcisi Haydar Özkan, Yüksek Okul Müdürü Ahmet Yüksel, Yarımcıları Prof. Dr. Okan Suna ve Yardımcı Doç. Dr. Baki Aksu öğrencileri tebrik etti.




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat