e
Banner


Ekol, yeni Ro-Ro terminaliyle 100 bin treyleri trafikten çekecek
2013’te başlattığı Ro-Ro seferleriyle müşterilerine rekabet gücünü artırmaya yönelik daha verimli, kaliteli ve sürdürülebilir hizmetler sunmayı amaçlayan Ekol Lojistik, yeni yatırımıyla bu alanda önemli bir sıçrama yapacak. Ekol Lojistik Satış & CRM Genel Müdürü Demir Temurboğa, 40 milyon dolarlık yatırımla Yalova’da kuracakları yeni terminal ile 100 bin tırı trafikten çekeceklerini söyledi. 
 




demir_temurboga_ekolSon 5 yılda her yıl ortalama %25 artırdığı iş hacmiyle sürdürülebilir bir büyüme yakalayan Ekol Lojistik, sadece Türkiye’de değil, Avrupa’da da ilk tercih edilen lojistik şirketi olma hedefi doğrultusunda 2015’te de önemli birçok yatırım yaptı. 2015 yılında cirolarını 500 milyon euroya ulaştırdıklarını belirten Ekol Lojistik Satış & CRM Genel Müdürü Demir Temurboğa, şunları aktardı: “Faaliyetlerimizi global akış açısıyla gerçekleştirerek Avrupa’da bulunduğumuz ülke sayısını Bulgaristan ofisimiz ile 11’e yükselttik. 2013 yılından bu yana faaliyet gösteren Macaristan tesisimiz ise taşındı ve 10.000 m2’lik bir alanda hizmet vermeye başladı. Yurtdışı yatırımlarımızın önemli bir parçası olan kara, deniz ve demiryolunun birlikte kullanıldığı intermodal hizmetimize çok önem veriyoruz. 2015 yılında en son teknolojiye sahip, her biri 240 treyler kapasiteli filomuza 5. gemimizi ekledik. Haydarpaşa – Trieste hattında çalışan bu gemimiz ile İtalya hattımız haftada 4 sefere çıktı. Aynı zamanda Sete’den Paris’e blok tren seferleri gerçekleştiriyoruz. 2015 yılında büyüme odaklı projelere imza atarken, çevre bilincini ön planda tutan çalışmalarımız Türkiye ve Avrupa’da ödüller ile taçlandırıldı. Türkiye’de 2014 ve 2015 yılında art arda lojistik sektörünün en beğenilen şirketi seçilmemizin yanı sıra Avrupa’nın da en iyi lojistik şirketi olduk. Eye For Transport tarafından düzenlenen 3PL ödüllerinde ‘Otomotiv’ ve ‘Tüketici Ürünleri Tedarik Zincirleri’ kategorilerinde ‘En İyi Lojistik Şirketi’ olarak Avrupa’dan iki büyük ödül aldık.”  
 
AVRUPA’DA SERVİS AĞINI GENİŞLETİYOR 
Demir Temurboğa, istikrarlı büyüme oranlarını 2016 yılında da sürdüreceklerini söyledi. Bu yıl hayata geçirmeyi düşündükleri en önemli projelerden birisinin Yalova’da açacakları yeni terminal olduğunun altını çizen Temurboğa, “İstanbul’da Ro-Ro’larımız için Haydarpaşa Terminali’ni kullanıyoruz, ancak trafik problemi sebebiyle yeni bir Ro-Ro terminaline ihtiyaç var. 2016 yılının ilk yarısında hayata geçirmeyi planladığımız bu terminal için lokasyon olarak Yalova’yı belirledik. Yaklaşık 40 milyon dolarlık Yalova terminal projemiz ile 2016 yılında trafikten 100 bin treyleri çekmiş olacağız” dedi.  
Temurboğa, 2016’da bir diğer hedeflerinin ise Sete-Calais arasında tren seferlerine başlamak ve Calais’ten İngiltere’nin en kuzeyine kadar bu seferleri uzatmak olduğunu söyledi. Almanya-Romanya arasında tren servisi başlatmayı planladıklarının altını çizen Temurboğa, bu yatırımlarla birlikte önemli bir intermodal oyuncusu olacaklarının altını çizdi. Temurboğa, “Ekol, AB içerisinde kendi ekipmanları ve altyapısı ile hizmet veren en büyük lojistik firması olacak” dedi. Ekol’ün Türkiye’de sektöründe ilk ve tek Ar-Ge Merkezi’ne sahip lojistik şirketi olduğunu hatırlatan Temurboğa, 2016 yılında Ar-Ge alanında da önemli yatırımlar yapacaklarını söyledi.  
 
ÇEVRECİ PROJELER DESTEKLENMELİ
Lojistik sektörüne ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Demir Temurboğa, şunları belirtti: “2016 itibariyle GSYH içindeki payı ’nin üstüne çıkan sektörün büyüklüğünün 110 milyar euroya ulaşması bekleniyor. Sektörümüzün iyi bir yükselişi yakalayabilmesi ve hedeflerini gerçekleştirmesi adına özel sektör ile kamunun el ele tutuşarak birlik ve beraberlik içinde çalışması çok önemli. Sürdürülebilir projelerin önem kazandığı bir dönemdeyiz. Henüz bizim ülkemizde olmasa da birçok ülkede artık şirketlerin karbon ayak izi ölçülüyor ve bu da global markaların satın alma kararlarını doğrudan etkiliyor. Bu nedenle çevreci anlayış, hızlı taşımacılık ve sürdürülebilir lojistik modeliyle Ar-Ge’ye yatırımın yüksek olacağı bir yıl olacak diye öngörüyoruz. Bu sebepten dolayı, sektöre yönelik daha çevreci ve yenilikçi çözüm önerileri desteklenmeli. Hizmet kalitesi ve müşteri memnuniyetinin sağlanması için belirli standartlar getirilmeli ve bu standartların uygulanabilirliği denetlenmeli.” 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat