e
Banner


Hindistan, Birleşmiş Milletler TIR Sözleşmesini imzaladı
Hindistan, Birleşmiş Milletler TIR Sözleşmesini imzalayan 71. ülke oldu. Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Birliği IRU tarafından yönetilen ve geliştirilen TIR, dünyanın tek transit sistemidir.




iru_indiaBu tarihi karar ile Hindistan ve komşuları, bölgenin stratejik bir ticaret merkezi haline gelme potansiyelini hızla takip eden kara ticaretini ve Güney Asya ve ötesi bölgesel entegrasyonu artırma çabalarının merkezinde duruyor. Hindistan'ın TIR Sözleşmesine katılımı, daha iyi bağlantı kurmak suretiyle ekonomiyi küresel ve bölgesel üretim ağlarıyla entegre etmeyi amaçlayan çok modlu ulaştırma stratejisinin bir parçasıdır.

Umberto de Pretto, IRU Genel Sekreteri, "Hindistan'a TIR ulusları ailesine katılmasından dolayı sevinçle hoşgeldin diyorum. Bu, standartların uyumlaştırılması ve Güney Asya'daki ulaşım, ticaret ve kalkınmanın artırılmasında önemli bir adımdır “dedi. "TIR sisteminin uygulanmaya konulması sürecinde Hindistan hükümeti ve iş dünyasıyla yakından çalışmak için sabırsızlanıyoruz" diye ekledi. TIR, Hindistan'ın bu yıl yürürlüğe giren Dünya Ticaret Örgütü Ticaretin Kolaylaştırılması Anlaşması'nı uygulamasında yardımcı olması açısından kritik öneme sahip olacaktır. Sözleşme ayrıca sınır ötesi karayolu taşımacılığını iyileştirmek için Hindistan'ın mevcut ulusal ve çok taraflı bağlantılarla ilgili girişimlerini kolaylaştıracak ve doğu ve batı komşuları ile kara ticareti entegrasyonunu kolaylaştıracaktır.

TIR, Hindistan'ın Myanmar ve Tayland'a, Bangladeş, Butan ve Nepal'e entegre olmasına yardım edecek. Aynı zamanda, Hindistan'ın karada Afganistan'a ve zengin enerji kaynaklı Avrasya bölgesine erişmek için kargoyu Uluslararası Kuzey-Güney Ulaşım Koridorunda İran'daki Chabahar limanı üzerinden taşımasına da olanak tanıyacak. TIR sistemi gümrük vergilerini güvence altına alır ve sağlam bir garanti mekanizması sağlar, böylece ticaret işlem maliyetlerini düşürür ve bölgeler içi ve bölgeler arası ticaretin daha da büyümesini kolaylaştırır.

IRU'daki COO Boris Blanche, "Hindistan'ın TIR sistemini uygulamak için verdiği karar ticarete çok fazla fayda sağlayacak örneğin sınır kapılarında gerekli düzenlemeleri getirerek önemli ölçüde sınır bekleme süreleri azalacak ve kayda değer zaman ve para tasarrufunda bulunacak" dedi.

Birleşmiş Milletler, TIR Sözleşmesinin altı ay içinde Hindistan'da yürürlüğe gireceğini ve IRU'nun Hintli ortaklarla, eğitim, geliştirme ve anında uygulamayı kolaylaştıracak çabalar için çalışma başlatacağını açıkladı.

 




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat