e
Banner

Etiketler: intermodal



AB ile taşımacılıkta karayolu güçleniyor, sırada intermodal var



Türkiye ile AB arasındaki ticaretin ve taşımacılığın yepyeni bir boyut kazandığı bu dönemde Macaristan, Yunanistan, Bulgaristan Romanya ve Sırbistan gibi ülkelerde transit belge sorununun çözüme kavuşturularak karayoluyla ihracat taşımalarında kolaylık sağladığını vurgulayan Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürü Murat Baştor, ilişkilerin yeni intermodal yük koridorları ve demiryolu taşımacılığıyla güçlendirileceğini söyledi. Baştor,“Orta Koridor güzergahında etkin olmak birincil stratejik önceliğimiz” dedi. 




CEVA’dan Avrupa’ya 7 günde teslimat



CEVA Lojistik, Türkiye-Avrupa ticaret hattında intermodal çözümleriyle kara yolu ile yapılan taşımalara kıyasla, yaklaşık yüzde 20 maliyet avantajı ve kapıdan kapıya teslimatta ortalama 7 gün transit süre sunuyor. Şirket, odağına aldığı e-ticaret alanına ise yatırımlarını sürdürüyor. 




Nestlé dağıtımdaki ayak izini intermodalle siliyor



2050 yılında karbon emisyonunu sıfıra indirmeyi taahhüt eden Nestlé, tedarik zinciri süreçlerini ve lojistik operasyonlarını buna göre dizayn ediyor. İthalat taşımalarının yüzde 28’ini oluşturan intermodalin payını daha da yukarıya taşıyacaklarını açıklayan Nestlé Türkiye Planlama ve Dağıtım Direktörü Mehmet Ali Keleş, LNG ve CNG’li araçlarla sevkiyat oranlarını arttıracaklarını söylüyor.




Batu, 150 bin ağacın absorbe edebileceği karbon salımını engelledi



Doğa dostu taşımacılık modlarına ağırlık veren Batu International Logistics, geçen yıl gerçekleştirdiği intermodal taşımalarla 150 binden fazla ağacın temizleyebileceği karbon salımının önüne geçti. Batu International Logistics Genel Müdürü Efe Göktuna, “İntermodal taşımalarımızı artırarak yeşil lojistik özelinde çevreye sunduğumuz katkıyı en üst seviyeye çıkarmayı hedefliyoruz” dedi. 




Galata Taşımacılık parsiyel yükleri de intermodalle yönlendirdi


Yayın: 18-10-2022

Galata Taşımacılık, intermodale yönelik yatırımlarına devam ediyor. Yıl sonuna kadar 45”HC PW’lik konteyner sayısını 200’e çıkaracak olan şirket, hem yurt içinde hem de yurt dışı parsiyel taşımalarda intermodali yaygınlaştırmayı hedefliyor. 




Karınca Lojistik intermodalin payını çift hanelere taşıyacak


Yayın: 19-10-2022
Kategori: Lojistik

2022’de yatırımlarını hız kesmeden sürdüren Karınca Lojistik, intermodal operasyonlarında geçen yıla göre yüzde 35’lik bir artış yakaladı. Taşıma operasyonları içinde intermodalin payının yüzde 5’lik bir dilime sahip olduğunu belirten Karınca Lojistik Satış Direktörü Orkun Ük,“Bunu gelecek senelerde yüzde 12’lik bir orana taşımak istiyoruz” dedi. 




‘İntermodelde Hub’ olmak 80 milyar dolarlık etki yaratacak



Son 10 yılda intermodele dönük talebin 10 kattan fazla arttığını belirten TIRPORT Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Akın Arslan, “Türkiye, Orta Lojistik Koridoru’ndaki intermodal trafiğinin en stratejik Hub’ına dönüşebilir. 5 yıl içinde kuzey-güney, doğu-batı aksındaki trafikten 80 milyar doların üzerinde gelir elde edebilir” dedi. 




Alışan Lojistik geleceğe yatırım yapıyor


Yayın: 20-10-2022
Kategori: Lojistik

Proje bazlı terzi dikimi entegre lojistik çözümler geliştirmeye odaklanan Alışan Lojistik, depolama, filo ve katma değerli hizmetlere yönelik yatırımlarını sürdürüyor. İntermodalin gelecekte bir numaralı taşıma modu olacağını vurgulayan Alışan Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Damla Alışan, kapıdan-kapıya hızlı, etkili ve güvenilir çözümler sundukları bu alanda gerekli inovasyon ve değişimleri yapmaya hazır bir altyapıya sahip olduklarını açıkladı. 




DFDS, yeni intermodal çözümüyle Yalova’dan Paris’e 6 günde ulaşacak


Yayın: 14-11-2022

DFDS Akdeniz İş Birimi, Paris’e haftada karşılıklı 3 tren seferi hizmeti başlatacak. Yeni seferler Yalova’dan çıkış yapan yükleri Paris’e 6 günde ulaştırarak zaman avantajı da sağlayacak. 




KeyLine 2023’te yatırımlarına devam edecek



KeyLine, Mart 2022’de başladığı mega yarı romörk yatırımlarına devam ediyor. Bu yatırımın, butik hizmet anlayışlarının en önemli göstergesi olduğunu vurgulayan KeyLine kurucusu Dr. Kayıhan Özdemir Turan, “Karşılıklı güvene dayalı ve uzun süreli iş birliğini öngören bu tarz projelere yatırım yapmaya ve müşterilerimizin uzun soluklu lojistik iş ortağı olmaya devam edeceğiz” dedi.