e
Banner


Karınca Lojistik intermodalin payını çift hanelere taşıyacak
2022’de yatırımlarını hız kesmeden sürdüren Karınca Lojistik, intermodal operasyonlarında geçen yıla göre yüzde 35’lik bir artış yakaladı. Taşıma operasyonları içinde intermodalin payının yüzde 5’lik bir dilime sahip olduğunu belirten Karınca Lojistik Satış Direktörü Orkun Ük,“Bunu gelecek senelerde yüzde 12’lik bir orana taşımak istiyoruz” dedi. 




Karınca1986 yılından bu yana taşımacılık ve lojistik sektörüne odaklanan Karınca Lojistik, intermodal taşımacılık dahil olmak üzere, geniş bir yelpazede lojistik çözüm sunuyor. Karınca Lojistik Satış Direktörü Orkun Ük, karayolunda ağırlıklı olarak Avrupa ve Türki Cumhuriyetleri’ne, hava ve denizyolunda ise tüm kıta ülkelerine hizmet verdiklerini söyledi. Tekstil, otomotiv, elektronik ve yanıcı sınıf da dahil her türlü hammaddenin taşımasını yaptıklarını aktaran Ük, intermodalde ise yüksek hacimli, tonajlı, terminli olmayan hammadde, kalıp ve yedek parça taşımalarının öne çıktığını ifade etti. Orkun Ük, “İntermodal, genelde düşük mal bedeline sahip, termin gerektirmeyen sektörlerde kullanılmaktadır. Döküm, kağıt ve kağıt mamulü ürünler, her türlü filtre, plastik hammaddeler bu taşıma modu ile taşınmaktadır. İntermodal ile organize edilen yükler belirtilen terminlerde, ülke geçişlerinde sorun yaşamadan etkili planlama ve zaman yönetimi ile öngörülen sürede teslim edilmektedir” dedi. 
Orkun Ük, 2022’de intermodal taşımalarda geçen seneye oranla yüzde 35’lik bir artış yakaladıklarını söyledi. Taşıma operasyonları içinde intermodalin payının yüzde 5’lik bir dilime sahip olduğunu vurgulayan Ük, “Bu oranı gelecek senelerde yüzde 12’lik bir düzeye taşımak istiyoruz” dedi. 
 
FİLOYA 45 ADET YENİ ARAÇ KATILACAK 
 
Orkun Ük, 2022 yılında araç ve depo yatırımlarını da sürdürdüklerini belirtti. Yılsonuna kadar 45 adet yeni çekici ve dorse yatırımıyla araç filolarını büyüteceklerini ifade eden Ük, diğer yatırımlar hakkında şu bilgileri verdi: “En önemli yatırımımızı insan kaynağına yapıyoruz. Satış ve operasyon ekibimizi, sürekli dinamik ve güçlü bir pozisyonda tutmaya gayret ediyoruz. 2022 yılında Bursa şubemizi hayata geçirdik. İstanbul ve Dalaman havalimanlarındaki Free Shoplara kesintisiz lojistik destek sunmaya devam ediyoruz. Karınca Lojistik olarak bu seneyi yüzde 38’lik bir büyüme hedefi ile neticelendirmek istiyoruz.”  
 
‘DEMİRYOLU AĞLARI GENİŞLETİLMELİ’
 
Türkiye’de intermodal taşımacılığın geliştirilmesine yönelik değerlendirmelerde de bulunan Orkun Ük, “Öncelikle ve ivedilikle demiryolu ağlarının geliştirilmesi ve diğer taşıma yollarıyla entegre edilmesi gerekmektedir. Bu, ülke olarak bize daha az yakıt kullanımı, daha az azot oksit ve karbondioksit salınımı sağlayacaktır. İntermodal taşımacılık doğru entegre edildiği takdirde daha az iş gücü ve minimum risk ile standart transit sürelerde teslimat sağlanacaktır” diye konuştu. 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat