e
Banner

Etiketler: intermodal



Ro-Ro kullanımı yüzde 47 arttı


Yayın: 24-08-2021
Kategori: Lojistik

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik İstatistiklerine göre Ro-Ro taşımaları yılın ilk yarısında yüzde 47,3 arttı. Taşımalarının yaklaşık yüzde 90’ını Ro-Ro odaklı gerçekleştiren Sarp Intermodal CEO’su Onur Talay, pandemi döneminde önemi daha da artan intermodal taşımacılığın payının Ro-Ro hatları sayesinde daha da artacağını belirtti.




Galata Taşımacılık yerelde ve globalde yatırımları artırıyor



Bu dönemde ulusal ve intermodal taşımacılığa ağırlık veren, depolama hizmetlerini büyüten Galata Taşımacılık, yatırımda hız kesmeyecek. Ulusal alanda yeni ofis yatırımlarıyla daha fazla müşteriye dokunacaklarını belirten Galata Taşımacılık Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO’su Vittorio Zagaia, özellikle Afrika ülkelerinde önemli açılımlar gerçekleştireceklerini açıkladı. 




Murat Baştor: Taşımacılık sisteminde değişim zamanı



Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürü Murat Baştor, Türkiye’nin uluslararası ticaretteki hedeflerine ulaşılabilmesi ve pandemi sürecinde yakaladığı fırsatın kalıcı hale gelebilmesi için, kombine ve intermodal taşımacılık alternatifleri ile daha rekabetçi ve sürdürülebilir bir taşımacılık sistemi tesis etmeyi, yük taşımacılığını tamamen dijitalleştirmeyi, Lojistik Koordinasyon Kurulu ile bürokratik engellerin kolayca aşıldığı dinamik bir lojistik altyapısı oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. 




Batu, pandemi karşısında elini alternatif çözümlerle güçlendirdi



Pandemi döneminde karayolundaki zorlukları intermodal ve minivan hizmetiyle aşan Batu International Logistics, konteyner krizine karşı demiryoluyla alternatif yarattı. E-ihracat lojistiği hizmetini devreye alan şirket, yatırımda ve büyümede hedeflerini de belirledi. Batu International Logistics Genel Müdürü Efe Göktuna, fuar lojistiği, ekspres taşımacılık ve intermodal operasyonlarını büyüteceklerini, kara, hava ve deniz taşımacılığında servis verdikleri coğrafyayı genişleteceklerini, yeni depo ve ofis yatırımı ile beraber, ulusal dağıtım kanallarını geliştireceklerini aktardı. 




EKOL, 10 İstanbul büyüklüğünde yeşil alanı kurtardı



Ekol Lojistik, tüm dünyada kutlanan ‘21 Eylül Dünya Sıfır Emisyon Günü'nde ‘Yaşam İçin, Şimdi’ mottosuyla yeni dönem sürdürülebilirlik stratejisi ‘Proje 21’etkinliklerini başlattı. ‘Proje 21’ kapsamında düzenlenen webinarda Ekol’ün sıfır karbon emisyonu hedefi doğrultusunda yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verildi. 




CAG Logistics, intermodal taşımacılıkta çift haneli büyüyecek


Yayın: 23-09-2021
Kategori: Lojistik

Soycan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Soycan, demiryolu taşımacılığının ihracattaki payını her geçen gün artırdığını, grup olarak bu pazardan daha fazla pay almak için yatırımlarına hız vereceklerini belirtti. Soycan, “CAG Logistics olarak, 2022 yılında intermodal hattımızı Ukrayna, Belarus ve Litvanya’yı kapsayacak şekilde Baltık sınırına kadar genişletmeyi, intermodal taşıma kapasitemizi her yıl çift haneli büyütmeyi hedefliyoruz” dedi.  




Cirosunun %35’i intermodalden gelecek


Yayın: 22-10-2021

Atom Lojistik, intermodal taşımacılık pazarında kısa sürede hızlı bir büyüme grafiği yakaladı. Bu yıl başlattıkları intermodal taşımacılık hizmetlerinde hedeflerinin de üzerinde bir taşıma kapasitesine ulaştıklarını aktaran Atom Lojistik İntermodal Hat Geliştirme Direktörü Mert Aydın, hayata geçirecekleri yeni projeler, gerçekleştirecekleri depo ve ekipman yatırımlarıyla bu alanın ciro içindeki payını gelecek yıl yüzde 35’e taşıyacaklarını söyledi. 




DFDS çevre dostu çözümler üretmekte kararlı


Yayın: 25-10-2021
Kategori: Denizyolu

DFDS Akdeniz İş Birimi, Trieste’de gerçekleştirilen “Barcolana Deniz Zirvesi” kapsamında “sürdürülebilirlik” hedeflerini paylaştı. “DFDS olarak lojistikte daha iyi ve sürdürülebilir bir gelecek için alternatif çevre dostu çözümler üretmeye kararlıyız” diyen DFDS Akdeniz İş Birimi Başkanı Lars Hoffmann, 2050 yılına kadar iklim nötr olmak yönendü bir hedefleri olduğunu vurguladı. 




EKOL, Avrupa’daki en uzun intermodal servisini başlattı


Yayın: 01-11-2021
Kategori: Lojistik

Ekol Lojistik, İtalya’da toplu taşıma çalışanlarının greve başlamasıyla Trieste Limanı’nda yaşanan darboğazı aşmak için yeni bir intermodal hattını devreye aldı. Ekol, Fransa’daki Sete ve Calais şehirleri arasında ihracatçılar için Avrupa’nın en uzun hattına sahip intermodal servisini başlattı. 




Sarp Intermodal yatırımlarla büyümeye devam ediyor


Yayın: 20-12-2021
Kategori: Lojistik

Sarp Intermodal büyüme hedefini artırmaya devam ediyor. Pandemi sürecinin başından bu yana intermodal taşımacılığa olan talebi en iyi şekilde karşılayan şirket, bu yıl yüzde 40’ı aşan bir büyüme hedefliyor. Şirketin CEO’su Onur Talay, güçlü ekipman altyapıları ve yeni yatırımlar sayesinde ekipman sorunuyla karşılaşmadıklarını ifade etti.