Banner


Cirosunun %35’i intermodalden gelecek
Atom Lojistik, intermodal taşımacılık pazarında kısa sürede hızlı bir büyüme grafiği yakaladı. Bu yıl başlattıkları intermodal taşımacılık hizmetlerinde hedeflerinin de üzerinde bir taşıma kapasitesine ulaştıklarını aktaran Atom Lojistik İntermodal Hat Geliştirme Direktörü Mert Aydın, hayata geçirecekleri yeni projeler, gerçekleştirecekleri depo ve ekipman yatırımlarıyla bu alanın ciro içindeki payını gelecek yıl yüzde 35’e taşıyacaklarını söyledi. 




atomFaaliyetlerine 2013 yılında başlayan komple ve parsiyel karayolu taşımacılığı, havayolu, denizyolu, fuar ve proje taşımacılığı, yurt içi dağıtım ve depolama alanlarında hizmet sunan Atom Lojistik, intermodal taşımacılığı da yelpazesine ekledi. Bu yılın 3. çeyreğinde intermodal taşımacılığa yönelik özel bir departman kuran şirket, departmanın başına ise lojistik sektöründe 14 yıllık bir tecrübeye sahip Mert Aydın’ı getirdi. İntermodal taşımacılık alanında kısa sürede ciddi bir başarı yakaladıklarını belirten Atom Lojistik İntermodal Hat Geliştirme Direktörü Mert Aydın, “Dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını lojistik sektörünü de fazlasıyla etkiledi. İntermodal taşımacılık karayolu güzergahlarının kapandığı, denizyolu ekipmanlarının yetersiz kaldığı kriz anında kurtarıcı rolü üstlendi, iyi bir taşıma alternatifi oldu, taşımacıların yeni rotalar oluşturmasını sağladı. Bu durum tüm dünyaya, ülkemize ve şirketimize gelecekteki kriz yönetme taşıma şeklinin açık ara intermodal olduğunu gösterdi” dedi.  Aydın, intermodal taşımacılık alanında sundukları hizmetleri, gerçekleştirdikleri yatırımları ve büyüme planlarını anlattı. 
 
FİLOYA 50 ADET YENİ ARAÇ KATACAK 
 
Atom Lojistik hakkında bilgi verir misiniz? 
 
Atom Lojistik, 2013 yılından bu yana lojistik hizmetler sunan, bu hizmetleri sunarken de müşterilerinin ihtiyaçlarını gözeten şeffaf, güvenilir ve inovasyon odaklı sektöründe öncü firmalardan biridir. İzmir Merkez Ofisi’nden sonra İstanbul yapılanması ile birlikte her iki şehirde birden hizmet veren, yine aynı şekilde iki şehirde de tüm lojistik ihtiyaçlarını karşılayabilecek ölçüde depoları bulunan, yurt içinde sunduğu lojistik hizmet kalitesini yurt dışında da sürdüren bir lojistik şirketidir. Yurt dışında Slovenya, İtalya ve Almanya’da ofislerimiz bulunmakta. Bu ofisler aracılığı ile hizmet ağımızı dünya kalitesine çıkararak ve Türkiye’den dünyaya açılan kapı olarak, ülkemizi temsil edebildiğimiz için mutluyuz. Yurt dışı hizmet ağımızı genişletmek için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Atom Lojistik olarak güçlü karayolu filomuz ile Almanya başta olmak üzere, Benelux, Avusturya, İsviçre’ye parsiyel ve komple araç taşımacılığı yaparak bu yola çıktık. Karayolu taşımacılığı hizmetlerimizde sağlamış olduğumuz başarı ve istikrar bizi farklı taşıma modlarında da yatırım ve projeler yapmaya yöneltti. Bugün karayolu taşımacılığının yanı sıra intermodal, havayolu, denizyolu, fuar ve proje taşımacılığı hizmetlerinin tamamını veriyoruz. Yeni açılan departmanlarımız, alanlarında tecrübeli yönetici ve uzman ekipler ile müşterilerimize 7/24 esası ile hizmet sunuyor. 
Hizmete başladığımız ilk günden bu yana kaydettiğimiz başarılarda ve büyüme stratejilerimizde müşteri odaklı gerçekleştirdiğimiz çalışmaların, etkin pazar ve piyasa araştırmalarımızın, rekabetçi yapımızın, dijital uygulamalara yatkınlığımızın ve akıllı yatırımlarımızın payı oldukça fazladır. Elbette ki, sahip olduğumuz özmal araçların ve ekipmanların da başarımıza, sürdürebilirliğimize katkısı büyüktür. Şu anda şirket filomuzda 550 adet özmal römork, 25 adet minivan/panelvan tarzı araç, 50 adet 45' Swap-Body konteyner ve 100 adet 45 HCPW bulunmaktadır. Bu sayı her geçen gün günümüz koşullarına ve ihtiyaçlarımıza göre artış göstermektedir. Bu kapsamda Kasım ayında 50 araçlık bir filo yatırımı planlıyoruz. 
Şirket olarak tüm dünyayı olduğu gibi lojistik sektörünü de etkileyen pandemi sürecinde hizmetlerimize ara vermeksizin devam ettik. Bu çalışmalarımız bize geçtiğimiz sene %75 oranında büyüme sağladı. Bu büyümelerin olağanüstü şartlarda gerçekleştiğinin altını çizmek isterim.
 
İntermodal taşımacılık hizmetlerine ne zaman başladınız? Sunduğunuz hizmetlerden söz eder misiniz? 
 
İntermodal Departmanımız 2021 yılının 3. çeyreğinde kurulan en yeni departmanlarımızdan birisi. Yeni bir departman olmasına rağmen intermodal taşıma hizmetlerimiz müşterilerimizden tam not aldı. Yüklemelerimizde devamlılığı ve acente iş birliklerini sağlayabildik, bu ivme sayesinde yatırımlarımızı hızlandırdık. Hali hazırda intermodal taşımacılık hizmetlerimizi şirketimize ait 100 adet 45' HCPW konteyner, 50 adet 45' Swap-Body konteyner, yurt içinde kullandığımız 25 adet çekiciyle sürdürüyoruz. Konteyner taşımacılığımıza ek olarak mevcut özmal römorklarımızın intermodal taşıma organizasyonlarını da sağlıyoruz. Şirket olarak kullandığımız bu yöntem sayesinde çevreye duyarlı yaklaşımımızı sürdürerek, daha az emisyon konusunda ısrarcıyız. Bu kapsamda karbon ayak izi uygulamaları konusunda çalışmalarımız bulunuyor. Yeni araçlarımızı Euro 6 normlarında çevre dostu olarak sipariş ediyoruz. 5 yıl içinde elektrikli çekiciye geçiş sürecini hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Küresel dinamiklere en uygun ve zararsız taşıma yapmak önceliklerimiz arasındadır. Sorumluluklarımızın farkındayız ve bu konuda da farkındalığı yüksek bir şirketiz.
 
İntermodal taşımacılık operasyonlarınızı nasıl organize ediyorsunuz? Hizmetlerinizi yoğunlaştırdığınız sektörler ve bölgeler hangileri? 
 
Müşteri portföyünün çok çeşitli olması taşınan ürünlerin de çeşitliliğini beraberinde getiriyor. Sıklıkla taşıdığımız tekstil malzemesi, oto aksamı, yedek parça, medikal malzemelerin yanı sıra yanıcı malzeme ya da taşıma esnasında özel donanım gerektiren tüm yüklerin taşımasını titizlikle gerçekleştiriyoruz. Özel yükler için özel ek donanımlara ve bu malzemeleri hasarsız olarak taşıyabilme imkân ve kabiliyetine sahibiz. İntermodal taşımacılık alanında her gün düzenli çıkışlarımız bulunmakta. Bu çıkışları Pendik, Yalova, Çeşme limanlarının yanı sıra Halkalı Gar Gümrüğü üzerinden kara treni aracılığı ile de yapıyoruz. Taşımalarımızı Avrupa genelinde sürdürüyoruz. İtalya, Almanya, Hollanda, Belçika, Fransa, İngiltere taşımalarımız yoğun olarak devam ediyor, bu ülkeler bizim ana hatlarımızı oluşturuyor. Ana hatlarımıza ek olarak Avrupa’dan aktarmasız olarak Gürcistan ve Ermenistan’a da intermodal taşımacılık hizmeti sağlıyoruz. 
Bu hizmetleri ekipman gücümüzün yanı sıra alanında uzman, genç ve dinamik ekibimize borçluyuz. Hep birlikte kısa zamanda çok büyük projelerin sorumluluğunu üstlendik.  Bu vesile ile öncelikle Atom Lojistik Yönetim Kurulu Başkanımız Onur Okumuş’a ve Genel Müdürümüz Hasan Kavcı’ya bize olan inancı ve desteği için, sonrasında da ekip ruhunu sağlayıp her gün daha iyisini yapmak için kollarını sıvayan ekip arkadaşlarıma sizlerin aracılığı ile teşekkürlerimi sunarım. Arkamızda bu güç ve içimizde daha iyisini başarma isteği varken sektörümüzün başarılarımızdan daha sık bahsedeceğinden hiç şüphem yok.
 
İntermodal taşımacılık cironuz içinde nasıl bir pay alıyor? Bu alana dönük gerçekleştirdiğiniz ve gündeminizde olan yatırımlar neler? 
 
Şirket ciromuzun yüzde 20’lik bölümünü intermodal taşımalarımız oluşturmaktadır. Gelecek sene için bu oranı en az yüzde 35 seviyelerine ulaştırmayı hedefliyoruz. En yeni departmanlarımızdan biri olmasına rağmen belirlemiş olduğumuz stratejiler ve kurumsal ön görülerimiz ile birlikte intermodal taşımacılığa ciddi oranda yatırım yaptık. 2021 yılının kısıtlı bir zaman diliminde yakaladığımız başarımız bize bugünden 2022 yılı için ek yeni ekipman alma planları yaptırmıştır. 2022 yılının ilk çeyreğinde yeni ekipmanlarımız da filomuza katılacak, hizmet gücümüze güç katacak. Yılın son 3 ayında yeni projelerimizi hayata geçirerek, mevcut müşterilerimizi portföyümüzde tutarak, aynı zamanda yeni müşteri kazanımlarımızla da büyümeye devam etmeyi planlıyoruz. 2021 bizim için başlangıç yılıydı ve her riski göze alarak bu sürece başladık, ancak kısa zamanda hedeflediğimizin çok üzerinde bir taşıma kapasitesine sahip olduk. Gelecek yıl da bu artışın sürdürülebilir olması için planlarımız, stratejilerimiz hazır. 
Dijitalizasyon kavramını hayatımıza, iş yapış şekillerimize entegre ediyoruz. Çünkü biliyoruz ki, dijitalleşme tercihten çok zorunluluk haline gelen günümüzün temel dinamiklerinden biridir. Değişimlerin takipçisiyiz, gündemimizi güncel gelişmelere göre şekillendiriyoruz ve en yeninin takipçisi, uygulayıcısı durumundayız. İntermodal yatırımlarımızı da akıllı uygulamalar ve yeni çağ gerekliliklerine göre dizayn ediyoruz. En büyük hedeflerimizden bir tanesi, tüm ekipman filomuzu intermodal taşımalarına uygun olarak dizayn etmek ve intermodalite kullanım oranımızı maksimum düzeye çıkarmak olacaktır. Yılın son çeyreğini yeni bir yatırım ile kapatıyoruz. İstanbul Büyükçekmece’de 5 dönümlük bir alan üzerine kurulu intermodal altyapısına sahip lojistik deposunu hizmete aldık. İntermodal organizasyonlarımızın lojistik aktarma ve depolama işlemlerini bu tesisimiz üzerinden yapmaya başladık. Kendimize ait bir depolama alanının olması müşterilerimize sunacağımız hizmet kalitesini artıracak ve süreçlerimizi hızlandıracaktır.
 
İSTİHDAM YATIRIMLARI SÜRECEK 
 
Taşıma operasyonlarında yakaladıkları başarıyı alanında uzman bir kadroyla birlikte devam ettirmeye kararlı olduklarını vurgulayan  Atom Lojistik İntermodal Hat Geliştirme Direktörü Mert Aydın, “Hemen her gün çalışma arkadaşlarımızın sayısı artıyor. Şu anda 110 kişilik profesyonel beyaz yaka ekibimizle müşterilerimize hizmet sunuyoruz. Bunu büyütmeye kararlıyız. Hizmetlerimizi sağlarken genç meslektaşlarımıza, yeni mezun arkadaşlarımıza fırsat tanıyoruz, şirketimiz bünyesinde staj imkânı sunuyor, mesleki gelişimlerini sağlıyoruz. Gençliğin enerjisinden yararlanmak, gençlerimize destek olmak için bunu her zaman yapmaya devam edeceğiz” dedi. 
 
 
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat