e
Banner

Etiketler: geçiş



Daily Fresh Lojistik, Intermodal Uygulamasına Başladı



İspanya’nın AB ülkelerine yaptığı meyve ve sebze ihracatı; geleneksel olarak karayolu kullanılarak yapılmaktaydı. Karayoluyla yapılan ihracatlar da ise yüksek akaryakıt fiyatı, kamyon sürücülerinin araç kullanma sürelerinde yapılan düzenlemeler ve %50 seviyelerde boş geri dönüşün yarattığı maliyet baskısı lojistik şirketlerini demiryolu ve intermodal uygulamaları konusuna yöneltti.

 




BULGARİSTAN TÜRKİYE’NİN KARAYOLU TİCARETİNE GÖZ DİKTİ


Yayın: 06-02-2014
Kategori: Karayolu

Batu Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, Bulgaristan'ın uyguladığı yaptırımı, Türkiye'deki lojistik sektöründen pay alma çalışması olarak nitelendirdi. 




"Bu engeller, Türk sanayicisini de lojistik sektörünü de durduramaz"


Yayın: 06-02-2014
Kategori: Karayolu

Bulgaristan'ın Türk tırlarının geçişine yönelik egnellemeleri lojistik sektörünün tepkisini çekiyor. Sertrans Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Keleş, Türk tırlarının Bulgaristan sınırında bekletilmesini "uluslar arası anlaşmalarla tanımlanmış dış ticaret hakkımızın ihlalidir" diye niteleyerek,  bu sorunun sadece lojistik sektörünün değil Türkiye ekonomisinin sorunu olduğunu söyledi. Keleş'in açıklamaları:




Kapıkule'den rekor geçiş gerçekleştirildi


Yayın: 18-02-2016
Kategori: Karayolu

Bir günde bin 949 tırın giriş çıkış yaptığı Kapıkule Sınır Kapısı'nda tüm zamanların işlem rekoru kırıldı.




DKV'den Avrupa nakliyecilerine çifte fırsat


Yayın: 25-05-2018
Kategori: Karayolu

Avrupa Elektronik Geçiş Hizmeti (EETS) için Mayıs ayı itibariyle ön siparişler alınmaya başlandı. 3,5 tonun üzerindeki araçların Avrupa otoyol ücretlerini tek cihaz ile yapmasına imkan veren yeni sisteme erken kayıt yaptıranlar EETS kutusunu avantajlı şartlarda edinebilecek. Operasyonel maliyetlerini aşağı çekecek ve büyük kolaylık sağlayacak tek kutu ile ödeme sistemi, nakliye firmalarına önemli avantajlar sağlıyor.