e
Banner


System Denim: Boş navluna para ödüyoruz
Lojistik sektöründen çözüm ortağı şeklinde çalışmalarını beklediklerini vurgulayan Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkan Yardımcısı ve System Denim Yönetim Kurulu Üyesi Şeref Fayat, “Tekstil ve hazır giyim firmalarının üzerinden nakliye, depolama, gümrükleme ve yurtiçi dağıtım gibi faaliyetleri alarak sadece markaya ve üretime odaklanmalarını sağlamalıdır” diyor.  




seref_fayat_systemTekstil sektöründe 1994 tarihinden beri faaliyet gösteren System Denim, Türkiye’nin önemli denim üreticileri arasında yer alıyor. Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkan Yardımcısı ve System Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi Şeref Fayat, Türk tekstil ve hazır giyim sektöründe ilk 20 büyük üreticiden biri olduklarını söylüyor. İstanbul’da Güneşli ve Habibler’de olmak üzere iki yerde üretim yaptıkları bilgisini veren Fayat, ağırlıklı olarak denim ve dokuma pantolon üretimi yaptıklarını belirtiyor. 
Üretimlerinin büyük bir kısmını ihraç ettiklerini belirten Fayat, “İhracat faaliyetlerimiz toplam iş hacmimizin %90’ını oluşturuyor. Önde gelen ihracat pazarlarımız Avrupa’da sırasıyla Almanya, İngiltere, Hollanda, Danimarka, İspanya ve İtalya diyebiliriz. Amerika pazarına açılmak için ise çalışma yürütüyoruz. Yurtiçi ve yurtdışı mağazacılık faaliyetlerinden çıktık. Avrupa’da mevcut bir iki markayla satın alma görüşmeleri yapıyoruz” diyor. 
 
ÜRÜNLERİN %90’I KOLİLİ OLARAK TAŞINIYOR 
System Denim’in lojistik operasyonlarını ağırlıklı olarak müşterilerinin anlaşmalı firmaları üzerinden yürüttüğünün altını çizen Şeref Fayat, şunları aktarıyor: “Yılda yaklaşık 1.800.000 adet pantolon ihracatı gerçekleştiriyoruz. Ortalama bir pantolonun ağırlığı 500 gr. Ürünlerimizin %90’ını koli,  ’unu ise askılı olarak yolluyoruz. Toplam maliyetlerimiz içerisinde lojistik önemli pay alıyor ve bu oran sürekli artıyor. Bu alandaki en büyük sıkıntımız müşterilerimizin dayattığı firmalarla çalışmak zorunda olmak. Maliyetleri düşürebilmek için bizim belirleyebildiğimiz firmalarla fiyatları müzakere ediyoruz.” 
 
BOŞ NAVLUNA PARA ÖDÜYORUZ!
Fayat, tekstil sektörünün lojistik alanda yaşadığı en büyük sorunlardan birinin zamanında yetiştiremediği ürünler için boş navluna yaptığı ödemeler olduğunu söylüyor. Özellikle İngiltere’deki müşterilerinin mal kabul tarihlerinin çok katı olduğunu ancak lojistik firmalarının bu teslimatı yapma konusunda garanti veremediğine dikkat çeken Şeref Fayat, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Bizim belirleyemediğimiz lojistik firmalarının fiyat ve ödeme şekillerinde çok katı olması sıkıntı yaratıyor. Lojistik firmalarından beklentimiz daha çok para kazanalımdan önce daha fazla çözüm önererek sektöre destek vermeleridir. Kamu kuruluşlarından ise özellikle lojistik firmalarının uluslararası karayolu taşımacılığında karşılaştıkları transit geçiş sorununu çözmesini bekliyoruz. Lojistik sektörü çözüm ortağı şeklinde çalışmalı, özellikle tekstil ve hazır giyim firmalarının üzerinden nakliye, depolama, gümrükleme ve yurtiçi dağıtım faaliyetlerini alarak sadece markaya ve üretime odaklanmayı sağlamalıdır.” 
 
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat