Banner


Boyner lojistik vitrinini yeniliyor
Boyner Büyük Mağazacılık, lojistik süreçlerini yeniden dizayn ederek ürün akışını çok daha hızlı ve verimli hale getirmeyi hedefliyor. Bu yıl içinde Boyner Grup bünyesindeki diğer üç kardeş firma ile birlikte Gebze’de 100.000 m2 kapalı alana sahip yeni depolarını hizmete alacaklarını belirten Boyner Büyük Mağazacılık Tedarik Zinciri Yönetim Direktörü Arda Şirin, tüm grup şirketlerine hizmet verecek yeni lojistik merkezi ile şirketlerin taşımalarının birleşeceğini, depo ve mağazalar arasındaki taşımaları kendi filolarıyla yapacaklarını, ayrıca e-ticaret siparişlerinde de aynı gün teslim olanağını sunmayı hedeflediklerini söylüyor. 




Boyner1981 yılında Çarşı adıyla Bakırköy’deki ilk mağazasında müşterilerine hizmet vermeye başlayan Boyner, bugün Boyner ve YKM, Boyner Sports, Boyner Outlet ve boyner.com.tr olmak üzere 4 farklı satış kanalıyla müşterilerine ulaşıyor. Türkiye’nin 38 ilinde 115 mağazası ve 300 bin metrekareye yakın toplam satış alanı olan Boyner, mağazalarında yılda 130 milyona yakın müşteri ağırlıyor. Her geçen sene yükselen bir ivme ile büyümeye devam eden boyner.com.tr’yi ise 2018 yılında ziyaret eden kişi sayısı ise 100 milyon. Artan iş hacmine paralel olarak tedarik zinciri ve lojistik süreçlerinde de yeni adımlar atan Boyner, bu sayede ürün akışını çok daha hızlı ve verimli hale getirmeyi hedefliyor. 
 
TEDARİK ZİNCİRİ UYUMLU ÇALIŞIYOR 
Boyner Büyük Mağazacılık Tedarik Zinciri Yönetim Direktörü Arda Şirin, çok katlı ve birçok farklı markanın bulunduğu bir mağaza yapısına sahip olduklarını söylüyor. Teknolojik altyapı entegrasyonu sayesinde satışa sundukları markaların her birinin tedarik zincirinin uyumlu çalıştığına dikkat çeken Şirin, bu sayede mağazalara direkt sevkiyat yapabildiklerini belirtiyor. Şirin, bunun yanı sıra mağazaları depolardaki cross-dock, flowthrough ve replenishment akışlarıyla beslediklerini aktarıyor. Üçüncü parti lojistik (3PL) ile sezon, e-ticaret ve outlet mağaza stoklarını yönettikleri farklı lokasyonlarda 2 depolarının bulunduğunu belirten Şirin, yine ayrı bir lokasyonda mağazalarda kullanılan stand ve reyon ürünlerinin depolamasını yaptıkları ilave bir depolarının bulunduğunu söylüyor. 
 
KENDİ ARAÇ FİLOSUNU KULLANIYOR
Depolardan mağazalara ürün akışını ağırlıklı olarak yıllık kiraladıkları araçlarla gerçekleştirdiklerini belirten Şirin, Türkiye’nin uç noktalarına yaptıkları sevkiyatlarda ise kargo firmalarını kullandıklarının aktarıyor. Şirin, “Kiralık filomuzda bulunan tırdan panelvana değişik hacimlerde 30 aracımızla, 97 mağazamıza, 6 farklı şehirde konumlandırdığımız cross-dock depoları kullanarak ulaşıyoruz. İstanbul’daki mağazalarımıza direkt, Anadolu’daki belli cross-dock depolarımıza ise tırlarla sevkiyat yapıyor, daha sonra her mağazamızın talebi üzerine önceden belirlenmiş ürün kabul saatleri ve mağaza konumları dikkate alınarak optimize ettiğimiz güzergahlara göre mikro dağılımı gerçekleştiriyoruz. Filomuz aracılığıyla depodan mağazaya sevkiyatların yanı sıra, mağazadan depoya ve mağazalar arası transferi de sağlayabiliyoruz” diyor. Dağıtımda kendi araç filolarını kullandıkları için kargoya göre nakliye birim faaliyetlerinde avantaj elde ettiklerini belirten Şirin, sağladıkları diğer kazanımları ise şöyle sıralıyor: 
Araçların haftalık mağaza uğrama gün ve saatlerini sabitleyerek mağazanın ürün alım ve iş gücü planı yapmasını, 
Yoğun perakende günlerinde kargo çalışma gün, saat ve yoğunluklarına bağlı kalmadan, hafta sonunda da mağazalarımıza ürün transferini ve ürün alınmasını,
Nakliye sürecinde ürün izlenebilirliğini artırarak; sezon sonu mutabakat süreçlerinin hem ürünlerini sattığımız firmalar hem de bizler adına daha kolay olması.  
 
SİPARİŞ KARŞILAMA SÜRESİNİ AZALTTI 
Omni-channel yapısına uygun olarak depo stoklarının yanı sıra mağaza stoklarını da online satış kanalına açtıklarını belirten Arda Şirin, “Böylelikle depolarımızda stok alanı ve iş gücü kapasite artırımına gerek kalmadan e-ticarette satışa sunduğumuz seçenek sayısını mağazamızdaki ürün çeşitlerini ekleyerek artırdık. Online siparişlerin mağaza stoklarından temin edilmesine imkan tanıyan kurgu sayesinde, mağaza satış danışmanları tarafından ekstra maliyet yaratmadan toplanan ürünler ana depomuza gönderiliyor. Ana depomuzdaki konsolidasyon merkezinde paketlenen ürünler kargo ile son müşteriye ulaştırılıyor. Tek ürün içeren e-ticaret siparişlerini de mağazalarımızdan direkt müşteriye göndererek sipariş karşılama sürelerimizi azaltmayı başardık. Geldiğimiz noktada e-ticaret vasıtasıyla aldığımız siparişlerin yarısına yakını mağazalarımızdan karşılanıyor, yaklaşık ’i ise mağazadan direkt müşteriye ulaştırılıyor” diye konuşuyor. 
 
GEBZE’YE DEV DEPO YATIRIMI 
Arda Şirin, depolama alanın da önemli bir yatırıma imza attıklarını söylüyor. 2019 yılı içerisinde Gebze Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (GOSB) 100.000 m2 kapalı alana sahip yeni depolarını devreye alacaklarını belirten Şirin, şunları aktarıyor: “Boyner Holding bünyesindeki diğer 3 kardeş firmayla birlikte yeni depomuzu kullanmaya başlayacağız. İlk etapta 2023, daha sonra 2027 yılına kadar bu 4 markanın stoklama hacmi, ürün alım ve sevk kapasite ihtiyaçlarını karşılayacağını umduğumuz yeni depomuzda, askılı otomasyon sistemlerinin yanı sıra, koli sorter ve entegre konveyör sistemleri mevcut olacak. Bu depoda gerek kendi filomuzun avantajlarından diğer kardeş firmaların da yararlanması gerek de hacim artışının getireceği verimlilikleri tüm grup şirketleri için maksimize etmek amacıyla Boyner Holding çatısı altındaki tüm şirketlerin taşımalarını birleştirmeyi planlıyoruz. Buna ilave olarak, Boyner Büyük Mağazacılık çatısı altında satılan tüm firma ürünlerinin, firma depolarından Boyner mağazalarına ve Boyner mağazalarından firma depolarına taşınmalarını da kendi filomuzla yaparak, hacim artışından doğacak kazanımları firmalara yansıtarak tüm taraflara fayda sağlayacak bir süreç geliştirmek istiyoruz.” 
 
E-TİCARETTE AYNI GÜN TESLİMAT HEDEFİ 
Arda Şirin, e-ticaret alanında da önemli bir adım atacaklarını söylüyor. Mağazalardan sağladıkları e-ticaret siparişlerinin tedarik süreçlerini brick-and-mortar mağaza altyapısını kullanarak optimize edeceklerini belirten Şirin, bu sayede Boyner mağazalarının olduğu her şehirde, uygun olan ürünlerde aynı gün teslim olanağını müşterilerine sunmayı hedeflediklerini aktarıyor. Şirin, tedarik zinciri alanındaki hedeflerini ise; “Boyner Tedarik Zinciri olarak 2019 yılı ve sonrasında daha çok müşteriye en iyi hizmeti sunabilmek adına, e-ticaret ve mağazacılık satış kanallarımıza olan ürün akışının çok daha hızlı ve çok daha verimli olması ilk ve tek önceliğimiz olacak” şeklinde açıklıyor. 
 
 
RAKAMLARLA BOYNER 
 
4 farklı satış kanalıyla müşterilerine ulaşıyor, 
38 ilde, 115 mağazası bulunuyor 
300 bin metrekareye yakın satış alanı var, 
Mağazalarında yılda 130 milyona yakın müşteriyi ağırlıyor,
2018 yılında boyner.com.tr’yi 100 milyon kişi ziyarete etti, 
3 farklı lokasyonda deposu bulunuyor, 
Filosunda 30 araç var 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat