e
Banner


FIATA 2014- İstanbul: Lojistikte Sürdürülebilir Büyüme
UTİKAD, 12 yıl sonra gene ‘FIATA Dünya Kongresi’ne ev sahipliği yapıyor.




turgut_erkeskin2002’deki 40. ‘FIATA Dünya Kongresi’ Istanbul’da UTİKAD tarafından düzenlenmiş ve çok başarılı geçmişti.

13-18 Ekim 2014 tarihlerindeki FIATA kongresinin organizasyonu gene UTİKAD tarafından gerçekleştirilirken, dünya lojistik otoriteleri ve sektör temsilcileri İstanbul’da ağırlanacak.
“Sustainable Growth in Logistics” - “Lojistikte Sürdürülebilir Büyüme” temasıyla gerçekleştireceğimiz  ‘FIATA Dünya Kongresi’nde, dünyada ve Türkiye’de hızla büyüyen lojistik sektörünün gelecek planları ve projeksiyonları konuşulacak.

Hem ülkemiz hem sektörümüz adına oldukça sevindirici, UTİKAD açısından ise son derece gurur verici olan bu gelişme, Türk lojistik sektörünün etkinliğini ve gücünü ortaya koyacak değerli bir imkan sağlayacak.

FIATA tüm dünyada faaliyet gösteren Freight Forwarder yani Taşıma İşleri Organizatörü firmaların ve derneklerin bağlı olduğu en yetkili organizasyon. Her yıl tüm üyelerinin katılımı ile dünyanın farklı bir ülkesinde toplanır, yılın genel değerlendirmesini yapar ve bir sonraki yıl için plan ve programlarını belirler. 150 ülkede 40 bin forwarding şirketini ve yaklaşık 8-10 milyon istihdamı temsil eden FIATA, üye firmaların ülkelerindeki hükümet ve hükümet üstü organizasyonlarla iletişim kurarak, taşımacılık ve lojistik sektörlerindeki iş akışlarının geliştirilmesine yardımcı oluyor.

FIATA dünya kongreleri, düzenlendiği ülkelerin taşımacılık ve lojistik sektörüne sağladığı katkı kadar ekonomisinin tüm paydaşlarına bilgi ve kaynak aktaran organizasyonlar.  Bir yandan üye ülkelerde faaliyet gösteren freight forwarderlar’ı bir araya getirerek, sektörle ilgili gelişmelerin ve yeniliklerin paylaşılması için ortak zemini oluşturuyor, ilişkilerin perçinlenmesini ve yeni işbirlikleri oluşmasını sağlıyor, diğer yandan ise yerel sanayici ve ihracatçı sektörler temsilcileri ile lojistik dünyasını buluşturuyor.

Özel sektör temsilcilerinin yanısıra kamu otoriteleri ve bürokratların da katıldığı FIATA dünya kongrelerinde, uzmanların global lojistik pazarı ve lojistiğin dünya ekonomisindeki önemine yönelik sunum ve raporları, sektörün perspektif ve dinamiklerine yön veren bilgi kaynağı oluşturuyor.
Küresel lojistik pazarındaki son gelişme ve trendlerin paylaşılarak sektörün geleceğine yönelik perspektiflerin oluşturulacağı 2014 FIATA Dünya Kongresi, ülkeler ve işletmeler arasında iş yapış şekilleri, güvenlik uygulamaları ve geliştirmeleri gibi konuları yakından takip etme, değişen ve gelişen know-how pratiklerinden haberdar olma gibi işlevleri ile de büyük önem taşıyor.

UTİKAD’ın FIATA Dünya Kongresi’ne ikinci kez ev sahipliği yapması ise, yarım asırdan fazla süredir devam eden iyi  ilişkilerin ve başarılı işbirliğinin bir göstergesi. Kuruluşundan bu yana kesintisiz olarak  Türkiye’yi ve Türk Taşımacılık ve Lojistik sektörünü uluslararası platformlarda başarı  ile temsil eden UTİKAD, FIATA bünyesinde ayrıcalıklı bir konuma sahip.

UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi Kosta Sandalcı,  hem federasyonunun yönetim kurulu üyesi hem de uzun yıllardır Karayolu Çalışma Grubu’nun Başkanı olarak FIATA’da görev alıyor. UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi ve  Demiryolu Çalışma Grubu Başkanı Hacer Uyarlar, 2009 yılından bu yana FIATA Demiryolu Çalışma Grubu üyesi. 2010 yılından bu yana FIATA Denizyolu Çalışma Grubu üyesi ve UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı olarak bendeniz, ülkemizi ve sektörümüzü temsil görevini yürütüyoruz.

Aynı biçimde  UTİKAD’ın uluslararası öneme sahip bir  diğer  organizasyon olan Güney Avrupa Ülkeleri Freight Forwarderlerı ve Lojistik Hizmet Üretenler Kongresi’ne iki kez ev sahipliği yaptığını da hatırlatmak isterim. Bunlar ülkemiz ve sektörümüz adına prestij kazandıran, güven veren çalışmalardır.

Üye ülkelerden yaklaşık binin üzerinde sektör üst düzey yönetici ve temsilcisinin katılmasını beklediğimiz kongre ile, geleceğin “Lojistik Üs“ adayı ülkemizin coğrafi konumu, lojistik avantajları, barındırdığı büyük potansiyel, yatırım ortamı ve ekonomimizdeki istikrarın vurgulanması gibi önemli konuların da paylaşılmasını hedefliyoruz.

FIATA Dünya Kongresi, dünyanın 17’nci en büyük ekonomisi olan ve 10 yıl sonra dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmeyi hedefleyen ülkemiz için büyük önem taşıyor. Sektör uzmanları tarafından geleceğin “Üretim ve Lojistik Üssü” olarak gösterilen ülkemize her türlü yenilikleri takip edebilme, yeni iş ilişkileri kurma ve yeni pazarlar keşfedebilme olanağı sağlayacak bu fırsatı, 2023 hedefine kilitlenen ülkemiz ve sektörümüz açısından çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor.

Katılımcıların hem sektörel anlamda başarı ile hatırlayacakları, hem de ülkemiz ve Istanbul hakkında olumlu düşünceler ve güzel anılarla ayrılacakları FIATA 2014 Dünya Kongresi’ne, ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör temsilcileri ve tabii ki üyelerimizin katkılarını bekliyoruz.



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat