Banner


‘Kadın için Taşıyoruz’ projesi kadın üreticiler için model oldu
DFDS’nin, KAGİDER ile başlattığı “Kadın için Taşıyoruz” projesini Bloomberg HT ekranlarına taşıyan ”Kadın Girişimcilerin Rotası” programının bu haftaki konukları, Kasis Kimya CEO’su Nerma Gökçe ile Sarp Intermodal Genel Müdür Yardımcısı Yiğit Altıparmak oldu. Gökçe, Bu vizyoner proje sayesinde DFDS kadın üreticiler için model oluşturdu” diyerek projenin önemini dile getirdi.




DFDSDENİZCİLİK ve lojistik sektörünün lider şirketlerinden DFDS’nin KAGİDER (Türkiye Kadın Girişimciler Derneği) ile birlikte iş kadınlarına yönelik “Kadın için Taşıyoruz” kurumsal sosyal sorumluluk projesi ekrana taşındı. Bloomberg HT kanalında yayınlanan ve Özlem Dalga’nın sunduğu ve ilgiyle izlenen “Kadın Girişimcilerin Rotası” programının bu haftaki konukları, kimya alanında faaliyet gösteren Kasis Kimya CEO’su Nerma Gökçe ile Sarp Intermodal Genel Müdür Yardımcısı Yiğit Altıparmak oldu.
 
“Vizyoner bir proje”
Projenin pandemi döneminde çok önemli bir rol oynadığına işaret eden Nerma Gökçe şöyle konuştu: “Pandeminin başladığı günlerde, pandemin başladığı Çin başta olmak üzere, ithalat ve ihracatta numunelerin kabulü esnasında güvensizlik oluştu. Bunlara alternatif oluşturarak müşterilerimize destek verebildik. COVID-19 sayesinde değişik süreçleri öğrendik, bu da bir kazanımdır. Farklı bir dünyaya adım atmış olduk. ‘Kadın İçin Taşıyoruz’ projesi ile DFDS hem kadın üreticiler için model oluşturdu hem de taşıma maliyetini üstlenerek rekabet avantajı sağlayan vizyoner bir projeye imza atmış oldu.”
 
“Kadın İçin Taşıyoruz” projesi lojistik sektöründe faaliyet gösteren önde gelen şirketleri de birleştirdi ve kadın girişimcilerin, ihracatı artırmak için güç birliği yapmalarını sağladı. HNR Lojistik ile Sarp Intermodal, projeye dahil olarak kadın girişimcilerin ürünlerini taşıma sözü veren şirketlerden sadece ikisi. Projede tamamlayıcı rol üstlenen şirketlerin yöneticileri de kadın girişimcilerin sayısının artmasının Türkiye ekonomisine olumlu katkı yapacağı konusunda hemfikir.
 
Bu dönemde %25 büyüme sağladık”
Sarp Intermodal Genel Müdür Yardımcısı Yiğit Altıparmak pandemi sürecinde intermodal taşımacılığın öneminin anlaşıldığına dikkat çekti: “Sarp Intermodal, Türkiye’de intermodal taşımacılık yapmak üzere kurulan ilk şirket. Intermodal taşımacılık, taşıma kabını değiştirmeden kesintisiz taşıma hizmetini kapsıyor; deniz, kara ve demir taşımacılığı bir araya geliyor. Daha çevreci, sürdürülebilir ve aynı zamanda maliyet avantajlı bir servis. Pandemi sürecinde intermodalın ilerlediği ancak kara taşımacılığının yavaşladığını gördük. Bu dönemde bizim servislerimizi kullanan şirketler, intermodal servisin sürdürülebilir ve güvenli olduğunu yaşayarak gördü. Bu süreçte, geçen yılın aynı dönemine göre %25 büyüdük.”
 
Yiğit Altıparmak, Kadın İçin Taşıyoruz projesinin tamamlayıcı faaliyetlere ihtiyacı olduğunu ve bu rolü mutlulukla üstlendiklerini belirterek şunları söyledi: “Girişimci kadınların ürünlerinin örneğin Mardin’den İstanbul’a getirilmesini, buradan da Almanya’daki adrese ulaştırılmasını DFDS ile beraber gerçekleştiriyoruz. Burada üstlendiğimiz rol ile girişimcilere katkı sağladığımızı umuyoruz.”



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat