e
Banner

Etiketler: lojistik



Globelink Ünimar’ın hizmette ikinci ana vatanı Uzakdoğu


Yayın: 29-06-2016
Kategori: Lojistik

2011’de Singapore merkezli lojistik devi CWT Globelink PTY LTD ile yaptığı ortaklıkla Uzakdoğu’daki gücünü perçinleyen  Globelink Ünimar Lojistik, bu pazarda yerli bir firma gibi hareket ediyor. 




Sabay Lojistik Uzakdoğu taşımalarını artıracak


Yayın: 29-06-2016
Kategori: Lojistik

Güçlü ve geniş acente ağları sayesinde Uzakdoğu’da her destinasyona hizmet verdiklerini aktaran Sabay Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aymen, bölgeye yaptıkları taşımaları 2016’da bir önceki yıla göre artırmayı hedeflediklerini belirtiyor. 




Lojistik sektörü Başbakan’dan beklentilerini açıkladı



Lojistik sektörü temsilcileri, 13 yıllık Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevinde dev projelere imza atan Binali Yıldırım’ın Başbakan olmasını sektör için büyük fırsat olarak görüyor. Sektör temsilcileri “Ulaştırmacı” Başbakan Binali Yıldırım'ın bu dönemde de vereceği destekle lojistik sektöründeki büyüme hamlesinin devam ettirilmesini bekliyor. 




Hazır giyimde lojistiğin modası değişiyor


Yayın: 18-08-2016
Kategori: Tekstil

Türk hazır giyim sektörünün ihracatı daha çok adet satmak yerine yüksek kalite, hizmet ve moda sunarak artıracağını vurgulayan Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Şeref Fayat, “Bu nedenle lojistik sektöründen,  adet taşıma kapasitesini artırmaktan çok, hizmet kalitesini, çeşitlerini ve ulaşılan pazarların sayısını artırmasını bekliyoruz” dedi. 




Ekol yeni depo yazılımıyla kaliteyi standartlaştırıyor


Yayın: 18-08-2016
Kategori: Lojistik

Ekol Lojistik, global bir şirket olma hedefi doğrultusunda depo yazılımını yenileyerek tekstil sektörü de dahil tüm müşterilerine bulunduğu her yerde aynı kalitede hizmet sunmayı hedefliyor. 

Ekol Lojistik, global bir şirket olma hedefi doğrultusunda depo yazılımını yenileyerek tekstil sektörü de dahil tüm müşterilerine bulunduğu her yerde aynı kalitede hizmet sunmayı hedefliyor. Ekol Lojistik, global bir şirket olma hedefi doğrultusunda depo yazılımını yenileyerek tekstil sektörü de dahil tüm müşterilerine bulunduğu her yerde aynı kalitede hizmet sunmayı hedefliyor. 




Türkiye ADR sınavından başarıyla geçiyor



Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdür V. İzzet Işık, ADR’ye uyum kapsamında son dört yılda yapılan düzenlemeler ve bu alanda atılan adımlarla karayoluyla tehlikeli madde taşımacılığında önemli bir yol kat edildiğini söyledi. 




Demiryolu Lojistik hizmetlerine bir yenisini ekledi



TÜPRAŞ’ın akaryakıt taşımalarını organize eden Demiryolu Lojistik, hizmetlerine bir yenisini ekledi. 




Gökbil büyüme bandını global operatörlüğe çekti



Sıvı dökme kimyasalların taşınmasında rüştünü ispatlayan Gökbil’in hedefi, global bir tank konteyner operatörü olmak. Taşıma operasyonlarını kendi tank konteynerleriyle ve çoğunlukla kombine taşıma yöntemiyle gerçekleştiren şirket, büyüme hedefleri doğrultusunda filosuna 400 tank kontyener ekleyecek. 




UTİKAD Başkanı Eldener, 2017’de lojistik sektörüne dair beklentileri anlattı


Yayın: 03-01-2017
Kategori: Lojistik

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD Yönetim Kurulu üyeleri 3 Ocak 2017 Salı günü basın mensupları ile bir araya geldi. InterContinental İstanbul Otel’de düzenlenen basın toplantısında UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Eldener, Türk lojistik sektörüne ilişkin değerlendirmelerini basın mensupları ile paylaştı.




Veysi Kurt: Demiryolunu özel sektörle birlikte uyum içerisinde büyüteceğiz


Yayın: 19-01-2017
Kategori: Demiryolu

Özel demiryolu işletmecileriyle uyum içerisinde sektörü büyüteceklerini vurgulayan TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Kurt, “2023 yılı hedefimiz demiryolu ile taşınan yük payını yüzde 15 ’e, yolcu payını is yüzde 10’a çıkarmaktır. Bu hedefi, sektörde birlikte çalışacağımız diğer operatörlerle başarabiliriz. Hep birlikte serbest, adil ve yapıcı bir rekabetle; demiryoluyla taşınan yükün niteliğinin, çeşitliliğinin ve miktarının artırılmasını sağlayabiliriz” dedi.