e
Banner

Etiketler: lojistik



Horoz beyaz eşya lojistiğindeki tecrübesini e-ticarete taşıyor


Yayın: 15-01-2016
Kategori: Lojistik

Horoz Lojistik 2015’te e-ticaret lojistiğine yoğunlaştı. Beyaz eşya sektöründeki uzmanlıklarını bu platforma da aktardıklarının altını çizen Horoz Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Taner Horoz, “Bu projemiz, uygulamaya geçtiğinden bu yana müşterilerimizden yoğun talep görüyor” dedi.  




Bülent Aymen: Lojistik sektörü Master Planı bekliyor


Yayın: 15-01-2016
Kategori: Lojistik

TİM Lojistik Konseyi Başkanı Bülent Aymen, dış ticaretin 2023 ihracat stratejisine uygun şekilde gelişmesi ve Türkiye’nin uluslararası ticaretten daha fazla pay alması ve Küresel Lojistik Performans Endeksi’nde 15’inci sıraya yükselmesi için Lojistik Master Planı’nın hazırlanmasının çok önemli olduğunun altını çizdi. 




ATA Freight Line 20. yılını kutluyor


Yayın: 19-01-2016
Kategori: Özel Röportaj

ATA Freight Line Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Cengiz Oğuzhan, 2015’in şirketleri açısından 4 yeni ürünü müşterilerine tanıttıkları, kurumsal kimliklerini ve web sitelerini baştan aşağı yeniledikleri, yurtiçi ve yurtdışında yeni ofisler açtıkları ve yeni yatırımlar yaptıkları bir yıl olarak geçtiğini söyledi. 




Mete Tırman: Lojistik üs hedefine demiryoluyla ulaşabiliriz


Yayın: 19-01-2016
Kategori: Demiryolu

Türkiye’nin güçlü bir demiryolu ağı oluşturmadan, tek başına karayoluyla lojistik üs hedefine ulaşımayacağının altını çizen Konsped Genel Müdürü Mete Tırman, “Türkiye, demiryolu taşımacılığında bugün olması gereken noktanın çok gerisinde. Bu geçikmenin aşılabilmesi için tüm kaynakların yük  taşımacılığına kaydırılması gerekiyor” diyor. Tırman, ayrıca demiryolu bağlantılı kombine taşımacılık sisteminin geliştirilmesi için teşvik sisteminin de ete kemiğe büründürülmesi gerektiğini vurguluyor. 




Turgut Erkeskin: İntermodal taşımacılığa odaklanmalıyız


Yayın: 19-01-2016

Turgut Erkeskin / UTİKAD Başkanı




Borusan Limanı bitmiş araç elleçleme kapasitesini 350 bine çıkaracak



Otomotiv lojistiğinde zincirin her halkasında yer alan Borusan Lojistik, özellikle liman hizmetlerinde gerçekleştirdiği yeni yatırımlarla bu alandaki iş hacmini katlayarak büyütmeyi hedefliyor. 




Form, depoları güvenli mekanlara dönüştürüyor


Yayın: 21-01-2016
Kategori: Depolama - Antrepo

Form Endüstri Tesisleri San. A.Ş., Roda ve Tecnocupole duman tahliye ve doğal havalandırma sistemleriyle lojistik depolarını yangına karşı koruma altına alıyor. 




Konsped başrolü demiryolu taşımacılığına veriyor


Yayın: 21-01-2016
Kategori: Demiryolu

Konsped, bir forwarder şirketi olsa da başrolü her zaman demiryolu taşımacılığına veriyor. Kuruldukları 1989 yılından beri demiryolu taşımacılığını Türkiye’de hak ettiği yere taşımayı misyon edindiklerini vurgulayan Konsped Ticaret Müdürü Merih Ünal, bugüne kadar gerek hayata geçirdikleri projeler gerekse de kurdukları işbirlikleriyle sektörün gelişimine katkı sunduklarını söylüyor. 




Mars Logistics’ten ikinci intermodal servis


Yayın: 21-01-2016

2015 yılında ciddi yatırımlara imza atan Mars Logistics, 2016’da ise Avrupa’daki intermodal servis ağına bir yenisini eklemeye ve Hadımköy’deki yeni lojistik merkezini devreye almaya hazırlanıyor. 




Lojistik sektörü İran'daki fırsat ve riskler için ne düşünüyor?



Lojistik sektörü temsilcileri İran’la BM Güvenlik Konseyi daimi üyeleri arasında varılan nükleer mutabakatın ardından 3 yıldır süregelen ambargonun kalkmasının ticari ilişkilere pozitif yansıyacağını söylüyor. Temsilcilere göre, bu yeni durum Türkiye lojistik sektörü için riskleri ve avantajları bir arada barındırıyor.