e
Banner


Horoz beyaz eşya lojistiğindeki tecrübesini e-ticarete taşıyor
Horoz Lojistik 2015’te e-ticaret lojistiğine yoğunlaştı. Beyaz eşya sektöründeki uzmanlıklarını bu platforma da aktardıklarının altını çizen Horoz Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Taner Horoz, “Bu projemiz, uygulamaya geçtiğinden bu yana müşterilerimizden yoğun talep görüyor” dedi.  




taner_horozHoroz Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Taner Horoz, 2015’te Türkiye’deki siyasi belirsizlik ve çevre ülkelerde yaşanan karışıklığın lojistik sektörüne olumsuz yansımalarını yaşasalar da, yılı hedefledikleri karlılık ve ciro ile kapattıklarını söyledi. Bu süreçte yoğunlaştığı önemli alanlardan birisinin e-ticaret olduğunu vurgulayan Taner Horoz, şunları aktardı: “Global dünyada günümüz iş hayatının yoğunluğu sebebiyle, ihtiyacı olan ürünleri internetin sunmuş olduğu ayrıcalıklarla e-ticaret siteleri üzerinden alışveriş yaparak edinen ve gitgide büyüyen bir kesim oluşmaya başladı. Biz de e-ticaret lojistiği konusuna ağırlık verdik ve beyaz eşya sektöründeki uzmanlığımızı bu platforma da aktardık. Ev teslimi hizmetimiz kapsamında, e-ticaret sitelerinden satın alınan beyaz eşyaların, son kullanıcıların adreslerine teslim edilmesiyle, hem gönderici firmanın hem de alıcı müşterilerin lojistik beklentilerine önemli bir çözüm kaynağı oluyoruz. Bu sayede hem göndericinin bayi satış noktası ve deposundan, hem de Horoz Lojistik’in hizmet verdiği lojistik depolardan son kullanıcı adreslerinde sevkiyat yapabiliyoruz. Ürünlerin katlara kadar taşınması ile de fark yaratıyoruz. Ev teslimlerinde taşıma ve teslim operasyonlarının doğru biçimde kurgulanması, altyapıya yapılan yatırımlar, eğitimli ve donanımlı bir müşteri hizmetleri kadrosunun yoğun çalışmaları, yakın takibi ve itinalı yaklaşımı sayesinde başarıya ulaşan bu projemiz, uygulamaya geçtiğinden bu yana müşterilerimizden yoğun talep görüyor.” 
 
AFRİKA PAZARI ODAĞIMIZDA 
Grup olarak, bütünsel şekilde çalıştıkları müşterilerinin yoğunlaştığı bölgelerde güçlerini artırdıklarını belirten Taner Horoz, bu kapsamda son süreçte odaklandıkları pazarlardan birisinin Afrika olduğunu söyledi. Horoz, “Afrika’da çok güçlüyüz ve bölgede her yıl şirket büyüme oranımızın çok daha üzerinde büyüme kaydediyoruz. Bu hedefimiz doğrultusunda bölgeye yatırım yapıyoruz. 2015’te aramıza bölge dinamiklerini bilen expat bir yönetici arkadaşımız katıldı ve onun yanı sıra bölgeye odaklanacak lisan bilen uzmanları bünyemize kattık” dedi.  
 
2016’DA DA YATIRIMLAR SÜRECEK 
Oldukça geniş bir ürün yelpazesine sahip olduklarının altını çizen Taner Horoz, 2016 yılına ilişkin hedeflerini ise şöyle açıkladı: “2016 yılında, ürünlerimizi gerek Anadolu’da, gerekse yurtdışında daha geniş bir müşteri kitlesine ulaştırmayı planlıyoruz. Bizim yatırım şeklimiz, genel olarak yeni işlere, yeni coğrafyalara girmeye ve oralara servis ulaştırmaya yönelik oluyor. Bu anlamda yatırımlarımızı 2015’te gerçekleştirdik, 2016’da da devam edecek. İşimizde fark yaratan çok önemli iki unsur, kaliteli işgücü ve teknolojidir. Her ikisine de her yıl olduğu gibi bu yıl da yatırım yapacağız. Satış teşkilatımızı ve buna bağlı olarak kaliteli hizmet anlayışımızdan da ödün vermemek üzere operasyon birimlerimizi yeniden yapılandırmayı hedefliyoruz.” 
 
TÜRKİYE LOJİSTİK ÜS OLMAYA İLERLİYOR 
Taner Horoz, dünya ekonomisinin yavaşlama evresine girdiğini ve bunun önümüzdeki 10 yıllık süreçte de devam edeceğini söyledi. “Önümüzdeki süreçte, genel anlamda müşterilerimiz daha az kazandıkça, bizlere de yansıyacak bir sıkışıklık olacak” diyen Horoz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ancak, hacim yükselterek ve yeni ürünlerimizle yeni coğrafyalarda iş yaparak karlılık hadlerimizi koruyabiliriz. Genel olarak lojistik sektörünü değerlendirdiğimizde, sektörün geleceğini, özellikle Türkiye açısından oldukça olumlu görüyorum. Türkiye ekonomisinin yaklaşık -13’ü lojistik faaliyetlerden oluşuyor. Ülkemizde lojistik konusunda hızlı bir mesafe kat edildi ve dünya ile aramızdaki açığı hızlı bir şekilde kapatıyoruz. İş sahamız çok geniş ve istihdam oranı da çok fazla. Ülkemiz, lojistik üs olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Orta vadede sektörde, büyük oyuncularla kaliteli butik hizmet üreten firmaların hizmet verdiği bir alan olmasını öngörüyoruz.”      
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat