e
Banner

Etiketler: lojistik



Maersk Line 2020’ye kadar CO2 salınımını %60 azaltacak


Yayın: 27-07-2015
Kategori: Yeşil Lojistik

Karbon ayak izini rahatlıkla ölçen ve bunu müşteriyle paylaşan Maersk Line, 2014’te CO2 salınımını 456 bin ton azalttı ve 98 milyon dolar da yakıt tasarrufu sağladı. Maersk Line Ülke Grubu Genel Müdürü Lars Oestergaard Nielsen, “2007 yılını baz alarak 2020’de %80 fazla yük taşırken, enerji verimliliğimizi artırarak %60 daha az CO2 salımı yapmayı planlıyoruz. Buna göre, 2020’de konteyner başına 30.8 gram CO2 salımı hedefliyoruz” dedi. 





Pirelli’nin yeşil performans ruhu


Yayın: 27-07-2015
Kategori: Yeşil Lojistik

“Yeşil Performans” stratejisini Türk Pirelli, lojistik süreçlerinde de çevreci yaklaşımı destekleyen projeler gerçekleştiriyor. Tedarik zinciri süreçlerini teknolojiyle güçlendirip, yeşil lojistik prensibiyle hareket eden iş ortaklarıyla çalıştıklarını belirten Türk Pirelli Lojistik Direktörü Ayşegül Şenalp, ayrıca karayolu taşımalarını deniz ve demiryoluna yönlendirmeye devam edeceklerini açıklıyor. 





ANTREPOLARDAKİ SORUNLAR ÇÖZÜM BEKLİYOR


Yayın: 29-07-2015

Turgut Erkeskin - UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı




OMSAN, BESLER’in Lojistik Çözüm Ortağı Oldu


Yayın: 10-08-2015
Kategori: Lojistik
Etiketler: besler lojistik omsan

OMSAN, gıda sektörünün en önemli markalarından olan BESLER’i müşteri portföyüne kattı.





ATA Freight Line’dan dört dörtlük ürün paketi



Başlattığı dönüşüm hamlesiyle yenilikçi ve entegre tedarik zinciri çözümleri sunan bir firmaya dönüşen ATA Freight Line, 1 Eylül’den itibaren pazara sunacağı Vizio MyWay, ATAGuarantees, ATACares ve ATAPremier’den oluşan 4 özel ürünle müşterilerine ticarette bir adım önde başlama fırsatı sunuyor.




Tedarik zinciri süreçlerinde verimli paletlemenin adı CHEP


Yayın: 09-09-2015
Kategori: Lojistik

CHEP, Kimberly-Clark, Unilever, Dimes, Konya Şeker, Migros, Real, Carrefour, Şok, Tesco-Kipa, Tansaş, Dia-SA’nın da aralarında bulunduğu dev şirketlere sürdürülebilir palet havuzlama çözümleri sunuyor. CHEP palet havuzlama sistemlerinin tedarik zinciri süreçlerinde mükemmel verim sağladığını vurgulayan Türkiye Genel Müdürü Şafak Aktekin, “Özellikle mevsimsellik, tasarruf  ve hasar boyutlarında nakliye sistemlerine önemli katkılar sağlıyor” diyor.




Lojistikte fırsat ve risklerle dolu bir pazar İRAN


Yayın: 09-09-2015
Kategori: Lojistik

Lojistik sektörü temsilcileri İran’la BM Güvenlik Konseyi daimi üyeleri arasında varılan nükleer mutabakatın ardından 3 yıldır süregelen ambargonun kalkmasının ticari ilişkilere pozitif yansıyacağını söylüyor. Temsilcilere göre, bu yeni durum Türkiye lojistik sektörü için riskleri ve avantajları bir arada barındırıyor.




Demiryolu sektörü kan kaybediyor


Yayın: 09-09-2015
Kategori: Demiryolu

Geciken yönetmelikler, yol kapatmaları ve yapılan tarife artışları demiryolu sektörüne kan kaybettiriyor. Yaşanan belirsizlik yüzünden birçok şirket yatırımlarını ya durduruyor ya da iptal ediyor. Demiryoluyla taşınan yüklerin karayoluna kaymaya başladığına dikkat çeken sektör temsilcileri, yönetmeliklerin biran önce çıkarılması ve demiryolu taşımacılığının teşvik edilmesi gerektiğinin altını çiziyor.




Emirates SkyCargo Meşhed taşımalarına başladı


Yayın: 09-09-2015
Kategori: Dünyadan

Emirates SkyCargo, Eylül ayı itibariyle Meşhed'e haftada beş gün gerçekleştireceği direkt uçuşlara başladı. 




Arbella çözümü doğru planlamada buldu


Yayın: 10-09-2015
Kategori: Gıda

Uzakdoğu başta olmak üzere AB, Ortadoğu ve Afrika’da toplam 80 ülkeye ihracat yapan Arbella Makarna, zamanında sevkiyat, navlun fiyatları ve araç temini konusunda yaşadığı sorunları doğru planlama ve doğru lojistik partner ile aştı. Arbella Makarna Yönetim Kurulu Üyesi Gülçin Arslan Hazar, yurtdışı sevkiyatlarda aylık ve yıllık yük planlaması yaparak, yurtiçinde ise tek bir lojistik şirketiyle çalışarak önemli avantajlar sağladıklarını söylüyor.