e
Banner

Etiketler: lojistik



Türkiye-İran eTIR Pilot Projesi'nde imzalar atıldı



Türkiye-İran eTIR Pilot Proje tanıtım töreninde konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, "2016 için İran ile ortaya koyduğumuz 30 milyar dolarlık dış ticaret hedefi için atılan bu adım önemli olacak” diye konuştu.​




Kliksa hızlı dağıtımdan güç alıyor



Türkiye’nin ‘Amazon’u olmayı hedefleyen Kliksa, yeni hayata geçirdiği “aynı gün teslimat” ile prestijini artırıyor. “Lojistik, e-ticaret sektörünün can damarlarından biri” diyen Kliksa Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, e-ticarette talep edilen ürünün doğru zamanda, doğru noktaya ulaştırılmamasının müşteri kaybına yol açtığını vurguluyor. 




TeknoSA 12 milyon ürünü izlenebilir kıldı


Yayın: 03-02-2016
Kategori: Depolama - Antrepo

TeknoSA, Türkiye genelindeki 300’e yakın mağazasına 1 merkez ve 5 depodan oluşan lojistik yapılanmasıyla hizmet veriyor.




TİM Başkanı: Yeni pazarlar Türkiye'ye fayda sağlayacak



TİM Başkanı Büyükekşi, Türk ihracatçısının komşu ve çevre pazarlardaki sıkıntıları aşmak adına yeni pazarlar üzerine çalışma yapmasının fayda sağlayacağını söyledi.




Ekonomi ve Lojistik Zirvesi resmi web sitesi yayında


Yayın: 04-02-2016
Etiketler: ekonomi lojistik zirve

Kapsamı ve içeriği itibariyle Türkiye’de bir ilk olan Ekonomi ve Lojistik Zirvesi; kamu, lojistik ve reel sektör temsilcilerini 12 Mayıs’ta İstanbul’da buluşturacak.




Otomotiv yan sanayinin önceliği intermodal


Yayın: 05-02-2016
Kategori: Otomotiv

Otomotiv sektörünün ihracat hedeflerine ulaşmasının lojistiğin doğru ve verimli bir şekilde planlanması ve yönetilmesiyle mümkün olduğunu vurgulayan TAYSAD Başkanı Dr. Mehmet Dudaroğlu,“Sanayimizin %95’inin yer aldığı Doğu ve Güney Marmara’da intermodal taşımalar için lojistik altyapısı yetersiz. İhracat açısından limanların çevresindeki kara ve demiryolu ağının zenginleştirilmesi ve özel oto-port limanların desteklenmesi öncelikler arasında olmalıdır” diyor.  
 




Lojistikte gayrimenkul talebi 2016’da devam edecek


Yayın: 10-02-2016
Kategori: Depolama - Antrepo

JLL’nin 2016 yılı lojistik sektörü beklenti araştırmasına göre, 2015’te yakalanan olumlu ortam 2016 yılında da sürecek. Araştırmaya katılan 650 uzman, daha fazla A sınıfı ürünle birlikte kira büyümesinin süreceği ve yatırımcı talebinin devam edeceği gibi başlıklarda görüş birliğine vardı.




Çetin Nuhoğlu: İran Türk nakliyecisi için büyük fırsat


Yayın: 10-02-2016
Kategori: Karayolu

2015’te Avrupa’ya yapılan taşımalarda kısmen artış yaşanırken, Rusya, Irak, BDT ve Orta Asya’ya yapılan taşımalarda büyük düşüşlerin yaşandığını belirten UND Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, yaşanan olumlu gelişmenin ise son iki yılda İran’a yapılan taşımalardaki %70’lik artış olduğunu söyledi. 
 




Irak’a ihracatın yüzde 17’sini Taha Kargo omuzladı


Yayın: 15-02-2016
Kategori: Karayolu

“Yarattığımız marka kimliğiyle Türkiye ve Irak’taki iş adamlarına güven ve cesaret veriyoruz” diyen Taha Kargo Yönetim Kurulu Başkanı Emin Taha, 2015’te Irak’a yapılan ihracatın yaklaşık ’sini kendilerinin taşıdığını söyledi. Taha, Irak ile ticaretin artırılması için siyasi ilişkilerin iyi tutulması ve Habur Sınır Kapısı’ndaki geçişlerin ise günlük en az 2 bin tıra çıkarılması gerektiğinin altını çizdi. 




TANAP için 2015’te 440.500 ton taşıma yapıldı


Yayın: 19-02-2016
Kategori: Enerji

Lojistik operasyonlarda, emniyet ve çevrenin korunmasının en üst sıraya yerleştirildiği proje için 2015’te 440.500 tonluk taşıma gerçekleştirildi.