e
Banner

Etiketler: lojistik



Yeni Havalimanı’nda Kargo Şehri kuruluyor


Yayın: 02-03-2016
Kategori: Havayolu

İGA Ticari İşler Genel Müdür Yardımcısı Soner Akkurt, yeni havalimanında 1,4 milyon m2’lik bir alana kurulacak olan kargo şehrinin yıllık hava kargo tonaj kapasitesi maksimum 5.5 milyon ton olacağını söyledi.

 





Hazar Transit güzergahı cazip hale getirilecek


Yayın: 09-03-2016
Kategori: Demiryolu

Trans-Hazar Çok Modlu Güzergah Çalıştayı 8 Mart Salı günü The Grand Tarabya Oteli’nde gerçekleşti. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Türk Keneşi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen çalıştayda, Türk Keneşi’ne üye ülkelerin bürokratları ve sektör temsilcileri bir araya geldi.




Dış ticaret ve lojistikte e-dönüşüm



İstanbul Ticaret Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen ‘Elektronik Belge Çalıştayı’nda lojistik sektöründe ve dış ticarette elektronik belge kullanımı tartışıldı. 




Pegasus Cargo'dan Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Konferansı


Yayın: 16-03-2016

Pegasus Cargo ile Türkiye’nin ilk ve tek lojistik fakültesi olan İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi işbirliğinde 23-24 Mart 2016 tarihlerinde İstanbul’da Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Konferansı düzenleniyor.




Türkiye 2016’da %4,1 büyüyecek


Yayın: 18-03-2016
Kategori: Ekonomi Gündemi

İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asaf Savaş Akat, Türkiye’nin bu yıl %4,1 büyüyeceğini, dış açığın %3,8, dolar kurunun ise yılın sonunda 3.15 TL civarında beklediğini açıkladı. 




Dalgalı kur ve yakıt fiyatları lojistikte rekabeti zorluyor



Yüksek vergiler nedeniyle petrol fiyatlarındaki düşüşün Türkiye piyasasına yansımadığını, akaryakıt fiyatlarının her durumda pahalı kaldığını belirten lojistik sektörü temsilcileri, kur dalgalanmalarının ise yatırım ve uzun vadeli plan yapmayı engellediğini, karlılığı azaltıp, rekabeti zorlaştırdığına dikkat çekti. Temsilciler, istikrarlı bir kur ve faiz politikası oluşturulmasının şart olduğunu vurguladı.




Dr. Hayri Erce: Üretim ve lojistikte global rekabete hazır olmalıyız


Yayın: 08-04-2016
Kategori: Otomotiv

Dünyada otomotiv üretiminin hızlı bir biçimde batıdan doğuya doğru kaydığını belirten ODD Genel Koordinatörü Dr. Hayri Erce, Türkiye’nin bu gelişmelerden pay alması için üretimde inovasyonun mutlaka desteklenmesi, lojistik altyapının ise sektörün artan üretim ve ihracatını destekleyecek şekilde güçlendirilmesi gerektiğinin altını çiziyor. 




OMSAN yılda 850 bin adet bitmiş araç taşıyor


Yayın: 08-04-2016
Kategori: Lojistik

Otomotiv lojistiğinin toplam iş hacimleri içindeki payının %44 olduğunu belirten OMSAN Genel Müdürü Osman Küçükertan, “Türkiye’de satılan her üç otomobilden birini taşıyan OMSAN, yılda yaklaşık 850.000 araca bitmiş araç lojistiği hizmeti vermekte” diyor. 




LOJİSTİKTE E-BELGE UYGULAMALARI


Yayın: 09-04-2016
Kategori: 10 Soruda

Uzm. Öğr. Gör. Mustafa Emre Civelek / İstanbul Ticaret Üniversitesi Havacılıkta Yer Hizmetleri Yönetimi Program Başkanı




Ford Otosan tedarik zincirinde dönüşümün meyvelerini topluyor


Yayın: 09-04-2016
Kategori: Otomotiv

2001 yılında oluşturdukları yalın, esnek, yeşil ve maliyet odaklı tedarik zinciri yönetiminin büyümelerine ciddi bir katkı sunduğunu belirten Ford Otosan Sözleşme Yönetimi ve Araç Lojistiği Ekip Lideri Fatih Kılınç, demiryolu bağlantılı intermodal taşımacılık modeliyle hem maliyet hem de hız avantajı yakaladıklarını söylüyor.