e
Banner

Etiketler: lojistik



Dünya lojistik devlerinin ciro yarışı nasıl sonuçlandı? İşte liste…


Yayın: 22-06-2017
Kategori: Lojistik

Dünya lojistik devlerinin ciro yarışı nasıl sonuçlandı? İşte liste…





Sertrans Logistics Ar-Ge Merkezi’ne Bakanlık onayı



Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı,  gerçekleştirdiği denetimlerin ardından Sertrans Logistics Ar-Ge Merkezi’ne onay verdi. 




Küresel Terminal Operatörleri İçin Türkiye'nin Önemi ve OBOR Ulaştırma Stratejisi



Doç.Dr. Soner ESMER / Dokuz Eylül Üniversitesi, Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi




Lufian kargo entegrasyonuyla verimliliği arttırdı


Yayın: 23-06-2017
Kategori: Tekstil

Tedarik zinciri operasyonlarını daha verimli hale getirmek için kargo entegrasyonu gerçekleştirdiklerini belirten Lufian Lojistik Grup Müdürü Seyhan Gülhan, bu sayede teslimatları lokasyon ve irsaliye bazında online takip edebildiklerini, sevkiyatlarda oluşan maliyetleri görebildiklerini, teslimat performansını ERP üzerinden analiz edilebildiklerini, merkez ve mağazalar arasındaki teslimat konularıyla ilgili iletişimi minimize ettiklerini söylüyor.  




Tekstil ihracatına hava kargo desteği


Yayın: 28-06-2017
Kategori: Tekstil

İTHİB Başkanı İsmail Gülle, hava kargoda maliyetlerin düşmesiyle birlikte AB ve Ortadoğu ülkelerinin yanında, ABD ve Çin gibi uzak ama son derece önemli ülkelerde tekstil ve hazır giyim sektörünün pazar payının artacağına dikkat çekiyor. 




BGL’nin Çin-Bangladeş-CIS- Rusya servisine talep artıyor


Yayın: 29-06-2017
Kategori: Denizyolu

Başta Avrupa, Amerika, Uzakdoğu gibi dünya çapında ticaretin yoğun olduğu stratejik lokasyonlarda yaptığı yatırımlarla denizyolu taşımacılığında hızlı ve güçlü bir büyüme yakalayan Barsan Global Lojistik’in, Çin ve Bangladeş’ten, Türk Cumhuriyetleri (CIS) ve Rusya’ya sunduğu deniz+demiryolu bağlantılı multimodal servisi ciddi talep görüyor. 




Rodaport’tan 25 milyon USD’lik antrepo


Yayın: 30-06-2017
Kategori: Denizyolu

Güney Marmara’daki Gemlik Körfezi’nde ‘yeni nesil liman’ anlayışıyla faaliyet gösteren genel hizmet limanı Rodaport, lojistik maliyetlerini düşüreceği yeni yatırımı antrepoyu 25 milyon USD ile hayata geçirdi. Firma, özellikle Anadolu’daki işletmelerin fiziksel koşullardan ötürü artan lojistik maliyetlerini düşürerek dış ticarete 50 bin dolar katkı sağlıyor. 




Ak Gıda ve Ceva yılın lojistik işbirliğine imza attılar


Yayın: 12-07-2017
Kategori: Lojistik

CEVA Lojistik ile Avrupa’nın en büyük süt ve süt ürünleri üreticisi Grup Lactalis bünyesinde bulunan Ak Gıda arasındaki işbirliği, Lüleburgaz ve Karaman Fabrikaları’nın ardından Sakarya Fabrikası ile hız kazandı.
 




LOJİSTİK SEKTÖRÜ ve TURQUALITY DESTEK PROGRAMI



Prof.Dr. Gülçin Büyüközkan / Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi




İhracat taşımalarına ÖTV’siz yakıt sektöre nasıl etki edecek? İşte değerlendirmeler…



İhraç malı taşıyan araçlara yurtdışına çıkışta verilen ÖTV’siz mazot miktarı 900 litreye yükseltildi. Bu kararla Türkiye’de kalacak toplam döviz tutarının şimdilik 310 milyon euro olması bekleniyor. Tüm gümrük kapılarında uygulanmaya başlanırsa bu miktar 500 milyon euroya kadar çıkacak. Bu destekle dış ticaret hedeflerine ulaşma yolunda önemli bir adım atıldığını belirten lojistik sektörü temsilcileri, uygulamanın bütün sınır kapılarına yaygınlaştırılmasını bekliyor.