e
Banner

Etiketler: lojistik



Batu’nun yatırım ajandasında 3 başlık var


Yayın: 19-12-2017
Kategori: Karayolu

Yeni pazar stratejilerini ve yatırımlarını sanayicinin taleplerine ve dış ticaretteki gelişmelere paralel olarak şekillendiren Batu, 2018’de de maksimum verim alacağı yatırımlar yapmaya hazırlanıyor. Batu International Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, 2018 için gündemlerindeki konuları; yurtiçinde ve yurtdışında ofis ve depo yatırımı, yeni araç alımı ve yurtdışında şirket satın alımları olarak açıklıyor.




Ahmet Hamdi Gürdoğan: Türkiye İpek Yolu’nda hamle yapmalı


Yayın: 19-12-2017
Kategori: Ekonomi Gündemi

Yeniden canlandırılması hedeflenen Tarihi İpek Yolu’nda bypass edilmesi durumunda Türkiye ve Doğu Karadeniz'in, yanı başındaki uluslararası lojistik cazibe ağlarından yoksun kalacağını vurgulayan DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, bu nedenle Türkiye’nin bölgede yeni derin deniz limanları oluşturmak, Batum demiryoluna bağlantı sağlamak ve Hazar Denizi’nde daha etkin bir sistemin kurulmasını sağlamak için elini çabuk tutması gerektiğini söyledi. 




EFA 2018’de daha enerjik olacak


Yayın: 20-12-2017
Kategori: Karayolu

İthalat ve ihracat yüklerini dünyanın bir köşesinden bir başka köşesine deniz, hava ve karayolu taşımacılığı yoluyla ulaştıran EFA Uluslararası Taşımacılık,  gümrükleme ve sigorta hizmetleri de sağlıyor. Firma sahibi Eyüp Tuğtağ, “2018’de Kartal’daki yeni ofisimizde, artan enerji ve profesyonelliğimizle iş hacmimizi daha arttırma hedefindeyiz” diyor.  




Euro Gıda’nın ihracat yükünü denizyolu omuzladı


Yayın: 20-12-2017
Kategori: Gıda

Üretiminin %65’ini Avustralya ve Avrupa Birliği’ndeki 33 ülkeye ihraç eden Euro Gıda, Amerika kıtasına açılmaya hazırlanıyor. Yıllık net 28.500 ton, brüt 38.000 ton ihracat yaptıklarını belirten Euro Gıda Planlama Müdürü Özgür Tuğgan, “Yurtdışı nakliyelerimizin %98’i denizyolu , %2’si karayolu şeklindedir. Door to door ve port to port şeklinde teslimat gerçekleştiriyoruz” diyor. 




İzmir lojistikte dünya devleriyle rekabete hazırlanıyor


Yayın: 20-12-2017
Kategori: Ekonomi Gündemi

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, uzun yıllardır sahip olduğu liman kenti olma özelliğinin yanı sıra Avrupa, Asya ve Ortadoğu ile bağlantılı karayollarına sahip olması, son dönemde lojistik ve ulaşım alanında yeni büyük yatırımların yapılmasının gelecek yıllarda İzmir’i lojistik sektöründe dünya devletleriyle rekabet edebilecek konuma taşıyacağını söylüyor. 




Kocaeli’nden liman ve OSB’lere demiryolu talebi



35 liman ve iskeleye ev sahipliği yapan Kocaeli, limancılık sektöründe kalifiye eleman açığının kapatılmasına da öncülük ediyor. Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, 1 milyon TL’lik yatırımla açtıkları Kariyer Port Mükemmellik Merkezi'nde verilecek eğitimlerle hem limancılık sektörünün nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılarken hem de istihdama destek sunacaklarını söylüyor. 




Novartis tedarik zincirinde örnek bir yapı oluşturacak


Yayın: 21-12-2017
Kategori: Kimya

Son 10 yılda 100’den fazla ülkeye 1,3 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren Novartis Teknik Operasyonlar, lojistik süreçlerini uzmanına bırakıyor. Novartis Teknik Operasyonlar Tedarik Zinciri Müdürü Nurettin Ekizoglu, bu tercihlerinin amacını; bir yandan şirket olarak kendi faaliyetlerine odaklanmak diğer yandan ise hizmet aldıkları lojistik şirketlerinin yaratıcılık, yatırım ve katma değer yaratma avantajlarından faydalanarak bir kazan-kazan işbirliğine oluşturmak olarak açıklıyor. 




Lojistik sektörü ihracatçının başarısına ortak oluyor


Yayın: 25-12-2017
Kategori: Ekonomi Gündemi

İlk 11 ayda ihracatın değer bazında ,7 artışla 142,7 milyar dolara olaştığını belirten TİM Mehmet Büyükekşi, “Şüphesiz ki ihracatımızı başarıya taşıyan en temel faktörlerden birisi lojistik. Lojistik için ihracatın can damarıdır diyebiliriz”  diyor. 




Fuar lojistiğinin butik ve inovatif markası: FL FUAR


Yayın: 25-12-2017
Kategori: Lojistik

Fuar lojistiği sektöründe marka bilinirliğini arttıran FL Fuar, 2017’de 50 ülkede 212 ayrı ihtisas fuarında, 750’den fazla bireysel katılımcıya hizmet sundu. Geliştirdikleri butik çözümler ve inovatif yaklaşımlar sayesinde ihracatçıları büyük bir maddi külfetten kurtardıklarının altını çizen firma ortaklarından Oktay Tolunay, “Yüzde yüz Türk sermayeli bir şirketin kurduğu ekip artık Türkiye fuar lojistiği sektörüne yön vermeye başladı” diyor. 




Hepsiburada yılda 30 milyon ürün sevk ediyor



Hepsiburada, mükemmel müşteri deneyimine ulaşmak için lojistik süreçlerine ciddi yatırımlar yapıyor. Gebze’de devreye aldıkları 10 milyon ürün gönderme kapasiteli operasyon merkezinin 7/24 hizmet verdiğini belirten Hepsiburada Operasyon Grup Başkanı Taner Timirci, “Yıllık olarak 30 milyon adet üzerinde ürün sevkiyatı gerçekleştiriyoruz. Dağıtım alanında müşterilerimizin beklediği üstün hizmet seviyesini sağlayabilecek tüm dağıtım şirketleriyle çalışırken, dağıtım şirketimiz Hepsiexpress ile de sektörde fark yaratan ‘yeni nesil dağıtım’ın öncülüğünü yapıyoruz” diyor.