Banner

Etiketler: tim



TİM, lojistikcileri ortak eylemde buluşturacak



Türkiye’nin 2023 hedefleri için vizyoner ve yenilikçi bir bakış açısı yaratan Türkiye Lojistik Master Planı ile taşımacılık ve dış ticarette yaşanan sorunlara çözüm yolları üretildiğini belirten TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Gerek kamu, gerek özel sektör ve Sivil Toplum Kuruluşları arası uyumlaştırma çalışmaların ile belirlenecek ortak hedefler sektörümüze rahat nefes aldıracak” diyor.

 




İhracatın kimyası düzeldi



İhracat ekim ayında 11 milyar 784 milyon dolar oldu. Sürpriz yaparak her ay lider olan otomotiv ve tekstil sektörlerini geçen kimya ihracatçıları fuarlara yüklenerek 1.6 milyar doları yakaladı

 




İhracatı düşerken bile lider


Yayın: 03-11-2012
Kategori: Ekonomi Gündemi

İhracatı 15 milyar 679 milyon dolara gerileyen otomotiv sektörü, gerilemeye rağmen 2006'nın tamamında gerçekleştirilen otomotiv ihracatını geçmeyi başardı.

 




İhracatçı 1 ayda 55 bin kişi istihdam edecek!



Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, ihracatçıların 2012 yılı 3'üncü çeyrek gerçekleşmeleri ile 4'üncü çeyrek beklentilerine yönelik anket sonuçlarını açıkladı.





Demiryolu 2023 hedefine sorunsuz ulaşır



Demiryolu sektörü, 2023 yılına kadar yük taşımacılığındaki payını ’in üzerine, yolcu taşımacılığındaki payını ise ’un üzerine çıkarmayı planlıyor. Taşıma türleri arasında bir dengenin kurulmasını arzulayan lojistik sektörü, demiryolu vizyonu içerisinde tüm sorunların aşılmasını bekliyor.





‘Lojistik master planı acilen hayata geçirilmeli’



Türkiye İhracatçılar Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Aymen, Türkiye'nin makro lojistik master planı hazırlanmadan, bölgelerin yaptıkları lojistik master çalışmalarının kaynak israfı olduğunu söyledi.





TİM: Sanayiyi ihracat sürüklüyor



Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, 2012 Kasım ayında artan sanayi üretiminden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Mehmet Büyükekşi, sanayiyi ihracatın sürüklediğini de vurguladı.





MNG Kargo’dan 10’uncu yılına özel proje



‘Aç Kanatlarını Türkiye’ projesiyle Anadolu’yu adım adım dolaşacak olan MNG Kargo TIR’ı Anadolu esnafının, ticaret erbabının ve küçük işletmelerin işlerini büyütmelerine destek oluyor.




Lojistiğin iki başucu kitabı yenilendi



UTİKAD’ın “Uluslararası Taşımacılık Yönetimi” ve “Lojistik Yönetimi” isimli iki kitaptan oluşan seti genişletilmiş 4.baskısıyla sektörün hizmetine sunuldu.




İhracatta ve lojistikte kazan-kazan dönemi başlamalı


Yayın: 26-03-2014
Kategori: Ekonomi Gündemi

Yaptıkları İhracatçı Eğilim Anketi’ne göre ihracatçıların %75,8’inin uygun maliyet ve ihtiyaca uygun taşıma modu konusunda lojistik firmalarının yönlendirici olmalarını, %40.6’sının kurumsal yapılanma ve %35.4’ünün entegre hizmetler beklediğini söyleyen Türkiye İhracatçılar Birliği Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Lojistik firmalarının ihracatçıdan gelen benzeri geri dönüşleri dikkate alarak daha kazan-kazan çözümler geliştirmesini bekliyoruz” dedi.