e
Banner

Etiketler: tim



Turkish Cargo, Türkiye’nin ihracatına değer katıyor


Yayın: 17-02-2021
Kategori: Havayolu

Dünyanın en güçlü uluslararası kargo uçuş ağına sahip olan ve kıtalararasında ticaret köprüleri kuran Turkish Cargo, bu gücüyle Türkiye’nin ihracatına büyük katkı sağlıyor. Bayrak taşıyıcı hava kargo şirketi Anadolu’nun dört bir yanında, bin bir emekle üretilen ürünleri dünyada 100’den fazla ülke ve 300’den fazla noktaya ulaştırıyor. 




TİM ve THY işbirliğinin kapsamı genişletildi


Yayın: 08-09-2021
Kategori: Havayolu
Etiketler: ihracat işbirliği thy tim

TİM ile THY arasında indirimli kargo taşımacılığına yönelik işbirliği anlaşmasının kapsamı genişledi. Hava kargo indirim kampanyasında destinasyon sayısı 46'ya yükseltilirken, ürün gamı da genişledi.
 
 




Mercedes-Benz Türk ihracatta ilk 10'da


Yayın: 20-09-2021
Kategori: Ticari Araçlar
Etiketler: ihracat ilk 10 mercedes tim

Mercedes-Benz Türk, pandemi gölgesinde geçen 2020 yılında otobüs, kamyon, AR-GE ve diğer alanlardaki hizmet ihracatı ile 2020 yılında en fazla ihracat yapan ilk 10 şirket arasında yer aldı. 




Treyler sektörü Tırsan ile zirvede


Yayın: 03-11-2021
Kategori: Ticari Araçlar

Tırsan, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) açıkladığı İlk 1000 İhracatçı Firma Listesi’nde ilk 100’de yerine alırken, Otomotiv Sektöründe 18. sırada, treyler sektörünü bir kere daha zirveye taşıdı. Güvenilir lider Tırsan, üretim ve Ar-Ge gücü ile 2020 senesinde de ihracat başarılarını sürdürdü. 




İsmail Gülle: Tüm kazanımlara lojistikçilerle imza attık


Yayın: 20-12-2021
Kategori: Ekonomi Gündemi

“İhracatçılar olarak elde ettiğimiz tüm kazanımlara, en büyük paydaşımız olan Türk lojistik sektörü ile birlikte imza attık” diyen TİM Başkanı İsmail Gülle, ihracatçının da lojistikçinin de kazanacağı Türkiye Lojistik Portalı ile ürünlerin dünyanın dört bir köşesine, en uygun zamanda ve maliyetlerle ulaştırılacağını söyledi. 




Lojistik sektörüne yüzde 70'e varan yatırım desteği verilecek


Yayın: 23-06-2022
Kategori: Karayolu

Lojistik Sektörüne ‘Yurt Dışı Lojistik Dağıtım Ağlarının Desteklenmesi Hakkında Karar’ ile kuracakları tesis ve ağlar için 60 milyon TL destek sağlanırken, ‘Hizmet İhracatının Tanımlanması, Sınıflandırılması ve Desteklenmesi Hakkındaki Karar’ ile kira, istihdam, reklam ve tanıtım ile navlun borsası destekleri de verilecek. Lojistik destekler kapsamında ise firmalar; pazara giriş, birim desteği, tescil ve koruma desteği gibi 11 farklı destekten faydalanacak. 




"İhracatçı ve lojistikçi arasındaki köprüleri güçlendirmeliyiz"



Türkiye Lojistik Portalı’nın ihracatçı ile lojistik sektörü arasında bir köprü vazifesi görerek, güçlü bir iletişimin oluşmasına zemin hazırladığını belirten Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, taraflar arasında lojistik merkez yatırımların artırılması, Türkiye’nin Lojistik Performans Endeksi’nde üst sıralara taşınması, veri alışverişinin modernleştirilmesi ve iyileştirilmesi alanlarında ortak çalışmalar yapılabileceğini söyledi.




İhracata Turkish Cargo katkısı


Yayın: 22-05-2023
Kategori: Havayolu

Turkish Cargo ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) arasında Kasım 2022’de yapılan anlaşma kapsamında, Türk ihracatçıları açısından stratejik öneme sahip 31 ülkedeki 40 destinasyon için yüzde 30’a varan indirimler yapılarak Türkiye’nin ihracat seferberliğine ciddi katkı sağlandı. Protokolün yürürlükte kaldığı dört ayda söz konusu lokasyonlara gerçekleştirilen ihracatta yüzde 23 artış oldu.




Turkish Cargo ile TİM arasında "indirimli kargo" protokolü yenilendi


Yayın: 12-10-2023
Kategori: Ekonomi Gündemi
Etiketler: ihracat thy tim

Türk Hava Yolları’nın hava kargo markası Turkish Cargo, Türkiye’nin ihracatına katkı sağlamaya devam ediyor. Bayrak taşıyıcı, TİM (Türkiye İhracatçılar Meclisi) ile daha önce yapmış olduğu indirimli kargo taşımacılığına yönelik iş birliği anlaşmasını yeniledi.