e
Banner


Turkish Cargo ile TİM arasında "indirimli kargo" protokolü yenilendi
Türk Hava Yolları’nın hava kargo markası Turkish Cargo, Türkiye’nin ihracatına katkı sağlamaya devam ediyor. Bayrak taşıyıcı, TİM (Türkiye İhracatçılar Meclisi) ile daha önce yapmış olduğu indirimli kargo taşımacılığına yönelik iş birliği anlaşmasını yeniledi.




thyYenilenen anlaşma kapsamında Turkish Cargo, Anadolu’nun dört bir yanında üretilen ürünleri, 30 ülkedeki 42 destinasyona yüzde 25’e varan muhtelif indirim oranlarıyla taşıyacak. Genel kargo, bozulabilir kargo, yumurta, balık, et, meyve ve sebze gönderilerini kapsayan kampanya, 16 Ekim’de başlayacak ve 31 Ocak 2024 tarihine kadar geçerli olacak.
 
İş birliğine ilişkin görüş bildiren Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat; “Türk Hava Yolları olarak, ülkemiz ekonomisi ve üreticisinin katma değerli ürünlerini dünya pazarlarına en rekabetçi koşullarda ulaştırmaya kararlıyız. Bu nedenle Türkiye İhracatçılar Meclisi ile dördüncü iş birliği protokolünü imzaladık. İlk üç kampanyada 7 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirerek, Türkiye'nin dış ticaretine önemli bir fayda sağlamıştık. Yeni kampanyamızda ise Türk İhracatçısı açısından stratejik öneme sahip 42 destinasyonda indirimli olarak kullanılmak üzere 20 bin tonluk bir kapasite sunuyoruz. Bu iş birliğimizin, ülkemizin ihracat seferberliğine büyük bir ivme kazandıracağına inanıyoruz.” dedi.
 
TİM (Türkiye İhracatçılar Meclisi) Başkanı Mustafa Gültepe ise; ‘’Ülkemizin gurur kaynağı Türk Hava Yolları ile son yıllarda lojistik konusunda çok verimli iş birlikleri yapıyoruz. Özellikle uzak pazarlara erişimde hava kargo taşımacılığının ayrı bir yeri var. Bugün, Türk Hava Yolları ile dördüncü kez iş birliği protokolü imzalamak için bir aradayız. Biz bu yola, ‘Türkiye İhracatla, Türk Hava Yolları’nın Kanatlarında Yükselecek’ diyerek çıkmıştık. Çok şükür ihracatımız artarken, hava yolu taşımacılığımız da bu yükü kolaylıkla sırtladı. Bu yıl geride bıraktığımız 9 ayda hava kargo ile 143 bin tonluk ihracat gerçekleştirdik. İnşallah, bu yeni protokolle hava yoluyla taşımacılığın payını daha da artıracağız.’’ dedi.
 
Dünyadaki üretim ve ticaret merkezlerine ulaşım için en iyi bağlantıları sağlayan Turkish Cargo, kaliteli hizmet anlayışı ile sunduğu cazip olanakları geliştirmeye devam ediyor. Küresel taşıyıcı, her geçen gün artan lojistik talebe özel ve pratik çözümler üretip, bölgesel ve küresel ticareti geliştirirken; ihracatçı firmalara da destek olmayı sürdürüyor.
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat