e
Banner

Etiketler: tim



Bülent Aymen: Lojistik sektörü Master Planı bekliyor


Yayın: 15-01-2016
Kategori: Lojistik

TİM Lojistik Konseyi Başkanı Bülent Aymen, dış ticaretin 2023 ihracat stratejisine uygun şekilde gelişmesi ve Türkiye’nin uluslararası ticaretten daha fazla pay alması ve Küresel Lojistik Performans Endeksi’nde 15’inci sıraya yükselmesi için Lojistik Master Planı’nın hazırlanmasının çok önemli olduğunun altını çizdi. 




TİM Başkanı: Yeni pazarlar Türkiye'ye fayda sağlayacak



TİM Başkanı Büyükekşi, Türk ihracatçısının komşu ve çevre pazarlardaki sıkıntıları aşmak adına yeni pazarlar üzerine çalışma yapmasının fayda sağlayacağını söyledi.




ABD'ye ihracat artıyor


Yayın: 06-02-2016
Kategori: Ekonomi Gündemi

Türkiye'nin geçen yıl ABD ile ticaretinde ihracatın ithalatı karşılama oranı yaklaşık yüzde 58'e yükseldi.




Lojistikte 3 ana soruna çözüm arayışı başladı


Yayın: 05-02-2017
Kategori: Ekonomi Gündemi

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, lojistik sektörünün yaşadığı üç temel sorun olan; gümrüklerdeki fazla mesai ücreti, kurumlar arası çalışma saati uyumsuzluğu ve iç gümrüklerle ilgili sorunların çözümü için Ulaştırma Koordinasyon Kurulu kuracaklarını açıkladı. 
 
zirve_banner
 
 
 




Tırsan 4 yılda ihracatını 6 kat arttırdı


Yayın: 15-06-2017
Kategori: Ticari Araçlar

Türk treyler sektörünün lideri Tırsan, ihracatta da liderliğini sürdürdü. TİM tarafından açıklanan 2016 yılı ilk 1000 İhracatçı Firma listesinde, Tırsan bir önceki yıla oranla ihracatını %81 oranında artırarak 111. sırada yer aldı. 




Lojistik sektörü ihracatçının başarısına ortak oluyor


Yayın: 25-12-2017
Kategori: Ekonomi Gündemi

İlk 11 ayda ihracatın değer bazında ,7 artışla 142,7 milyar dolara olaştığını belirten TİM Mehmet Büyükekşi, “Şüphesiz ki ihracatımızı başarıya taşıyan en temel faktörlerden birisi lojistik. Lojistik için ihracatın can damarıdır diyebiliriz”  diyor. 




İlk 1000 firmanın ihracatı 92 milyar doları aştı



Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından hazırlanan İlk 1000 İhracatçı Firma-2017 araştırmasına göre, en fazla ihracat yapan şirketler sıralamasında zirve 4 milyar 797 milyon dolarla yine Ford Otomotiv Sanayi A.Ş.’nin oldu.




Turkish Cargo ihracatçılarla imzayı attı


Yayın: 03-10-2018
Kategori: Havayolu

Dünyanın en hızlı büyüyen hava kargo markası Turkish Cargo ve BAİB (Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği) arasında iş birliği protokolü imzalandı.




TİM’den İstanbul Yeni Havalimanı'na dünya çapında dev kampanya


Yayın: 29-10-2018
Kategori: Havayolu

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM ), İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışı kapsamında  uluslararası boyutta tanıtım kampanyası başlattı. 




Türkiye lojistiğe, lojistikçiler teknolojiye yatırım yapmalı


Yayın: 01-10-2020
Kategori: Özel Röportaj

Bütün ülkelerin ekonomilerinin selameti için lojistiğe yatırım yaptığına dikkat çeken Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, Türkiye’nin de jeo-stratejik alandaki avantajını dezavantaja çevirmemek ve Lojistik Performans Endeksi’nde daha üstte yer alabilmek için lojistiğe, Türk lojistik sektörünün de teknolojiye ve nitelikli işgücüne yatırım yapması gerektiğinin altını çizdi.