e
Banner

Etiketler: lojistik



Pimsa Otomotiv’in lojistikte 6 performans kriteri


Yayın: 18-04-2016
Kategori: Otomotiv

Çalıştıkları lojistik şirketlerini altı kritik başlıkla seçtiklerini belirten Pimsa Otomotiv Lojistik ve Planlama Müdürü Barış Güngör, bu başlıkları; hızlı tekliflendirme, hedef fiyatın yakalanması, doğru bilgilerin paylaşımı, teslimat süreleri için garanti verilmesi, evrak teslimatlarının zamanında, doğru kişilere yapılması ve teslimat sürelerine uyum olarak sıralıyor. 

 





Lojistiğin rekabete katkısı hayati nitelikte


Yayın: 19-04-2016
Kategori: Otomotiv

Otomotiv sektörünün uzun vadedeki başarısının, rekabetçi yapısının muhafaza edilmesi ve hatta daha da iyileştirilmesine bağlı olduğunu vurgulayan TAİD Yönetim Kurulu Başkanı H. Bahadır Özbayır, “Lojistik sektörünün bu yapıya katkısı hayati niteliktedir” dedi. 




Otomotiv endüstrisi için yeni pazarların anahtarı lojistik


Yayın: 19-04-2016
Kategori: Otomotiv

OİB Başkanı Orhan Sabuncu, otomotiv endüstrisi 2023’te 4 milyon üretim ve 3 milyon ihracat hedefine ulaşsa bile mevcut lojistik altyapısı ile hızlı ve sürdürülebilir bir ihracatın mümkün olmadığını belirtti.




Anadolu Isuzu yeni lojistik hizmet alımları yapacak


Yayın: 20-04-2016
Kategori: Otomotiv

Malzeme tedarikinden bitmiş araç lojistiğine kadar pek çok alanda lojistik şirketlerinden hizmet alımı yaptıklarını belirten Anadolu Isuzu Satınalma Direktörü M. Kemal Özer, hammadde, malzeme ve mamul stoklaması faaliyetlerinde de alternatif metodlar üzerine çalışma yürüttüklerini aktarıyor. Özer, yurtiçi sevkiyatlarda ise milk-run taşıma modelini yaygınlaştıracaklarını açıklıyor. 




Iveco lojistik süreçlerini proaktif iş ortaklarıyla yönetiyor


Yayın: 21-04-2016
Kategori: Otomotiv

Iveco Türkiye Ticari Araç Lojistik Müdürü Nalan Gündüz, araç ve yedek parça lojistiği konusunda; rekabet ve maliyet avantajları yaratan, süreç değişikliklerine ve iyileştirme ihtiyaçlarına dönük dinamik çözümler geliştiren, sektöründe uzman firmalardan hizmet aldıklarını söylüyor. 




YILIN LOJİSTİKTE BAŞARI ÖDÜLLERİ BELLİ OLDU



Ekonomi ve Lojistik Zirvesi kapsamında düzenlenen Yılın Lojistikte Başarı Ödülleri Töreni Hilton İstanbul Bomonti Otel'de gerçekleştirildi. www.lojistikhatti.com üzerinden gerçekleştirilen oylama sonuçlarına göre verilen Yılın Lojistikte Başarı Ödülleri lojistik sektörünün önemli isimlerini bir araya getirdi. 11 kategoride verilen ödüllere yaklaşık 12 bin kişi oy kullandı.





Militzer & Münch yeni destinasyonlar peşinde


Yayın: 23-06-2016
Kategori: Lojistik

Çin, Tayvan, Kore, Hong Kong gibi birçok ülkeye hava ve denizyolu hizmetleri sunan Militzer & Münch Türkiye, pazarda yeni destinasyonlar peşinde. 




Türk ihracatçısı navlun desteği bekliyor


Yayın: 24-06-2016
Kategori: Ekonomi Gündemi

Türkiye’nin 2023 yılı hedeflerinde Asya Pasifik Bölgesi ülkeleriyle ilgili belirlenen hedeflere şu andaki lojistik hizmetler ve navlun fiyatları ile ulaşmanın imkansız olduğunu vurgulayan DEİK/DTİK Asya Pasifik Komite Başkanı Nejdet Demiryürek, ihracatçının navlun ücretleriyle, lojistik firmalarının da gemi yatırımı için ucuz krediler ile desteklenmesi ve teşvik edilmesi gerektiğinin altını çiziyor. 




CMS'den Almanya'da depo yatırımı


Yayın: 24-06-2016
Kategori: Depolama - Antrepo

Türkiye ve Avrupa’nın önde gelen alüminyum jant üreticisi CMS Grubu, Almanya’nın Bremen kentindeki deposunu hizmete açtı. 




Lojistik sektörünün cazibe merkezi VENLO'dan açık davet


Yayın: 28-06-2016
Kategori: Lojistik

Lojistik sektörü açısından en beğenilen 100 Avrupa şehri oylamasında (Rotterdam  ve Amsterdam'ı da geride bırakarak) birinciliği üst üste kimseye kaptırmayan Hollanda'nın küçük devi Venlo şehri, Türk lojistik firmaları ve yatırımcılarını ağırlayabilmek için kapılarını ardına kadar açtı.
Burcu Gürses / VENLO