e
Banner

Etiketler: uzakdoğu



BGL, Çin’de yeni yatırımlarla hamle yapacak


Yayın: 11-12-2013
Kategori: Lojistik

1982 yılında gümrükleme şirketi olarak kurulan Barsan Global Lojistik, bugün gümrükleme, uluslararası kara, hava, deniz ve demiryolu nakliye, gümrüklü ve gümrüksüz depolama, stok yönetimi, dağıtım gibi birçok alanda küresel ölçekte entegre lojistik hizmetler sunuyor. 




Kıta, Ortadoğu’da yatırımlarla büyüyecek


Yayın: 05-03-2014
Kategori: Lojistik

Uzakdoğu’da deniz ve havayolu taşımacılığında liderliğe oynayan Kıta Lojistik, bölgeden Avrupa’ya uçak + karayolu ile taşımalar da yapıyor. Uzakdoğu’dan Avrupa havalimanlarına gelen yükleri özmal araçlarıyla 3-4 günde kapıya teslim ettiklerini belirten Kıta Lojistik Genel Müdürü Emre Eldener, önümüzdeki süreçte yoğunlaşacakları bölgenin ise Güneydoğu Asya olacağını söylüyor. 




Globelink Ünimar’ın hizmette ikinci ana vatanı Uzakdoğu


Yayın: 29-06-2016
Kategori: Lojistik

2011’de Singapore merkezli lojistik devi CWT Globelink PTY LTD ile yaptığı ortaklıkla Uzakdoğu’daki gücünü perçinleyen  Globelink Ünimar Lojistik, bu pazarda yerli bir firma gibi hareket ediyor. 




Sabay Lojistik Uzakdoğu taşımalarını artıracak


Yayın: 29-06-2016
Kategori: Lojistik

Güçlü ve geniş acente ağları sayesinde Uzakdoğu’da her destinasyona hizmet verdiklerini aktaran Sabay Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aymen, bölgeye yaptıkları taşımaları 2016’da bir önceki yıla göre artırmayı hedeflediklerini belirtiyor. 




Yang Ming, Türkiye ile Uzakdoğu arasında direkt servis başlattı



Türkiye’de, Arkas ortaklığıyla kurulan Yang Ming Anadolu şirketi ile faaliyet gösteren Uzakdoğulu armatör Yang Ming, 8 yıl sonra Türkiye’de üç limandan Uzakdoğu’ya yeniden direkt servis vermeye başladı. İstanbul(Kumport), İzmir(Aliağa), Mersin(MIP) limanlarına uğrak yapan servis Uzakdoğu’ya direkt ihracat-ithalat yükü taşıyor. Servis Yang Ming’in bugüne kadar Türkiye’de çalıştıracağı en büyük -14 bin TEU’luk- gemiler ile yapılacak.




Türk kirazı ve üzümü Uzakdoğu’ya hava kargo ile ulaşacak


Yayın: 09-11-2017
Kategori: Havayolu

İhracatının büyük bölümünü Avrupa Birliği ülkeleri ve Rusya pazarına  yapan Türk yaş meyve ve sebze ihracatçıları, ihraç pazarlarını çeşitlendirmek amacıyla Uzakdoğu ülkelerini hedef pazar olarak belirledi.




Pan Lojistik’ten Uzakdoğu için alternatifli çözümler


Yayın: 26-02-2019
Kategori: Lojistik

Pan Lojistik, Uzakdoğu hava ve denizyolu taşımacılığı pazarında “Pan Spare Parts”, “Pan WMS”, “Pan Projects” ve “X Line” ürünleriyle alternatif çözümler sunuyor. Geçen yıl havayoluyla Uzakdoğu pazarına özel 1800 ton, denizyoluyla 32.000 TEU taşıma yaptıklarını belirten Pan Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Gülriz Kantek, ayrıca Mersin ve İzmir limanlarına hidroelektrik santral ekipman taşıması, Irak ve Afrika’ya ise endüstriyel iş makinası taşıması gerçekleştirdiklerini söylüyor. 
 




Colin’s Uzakdoğu’ya denizden ulaşıyor


Yayın: 01-03-2019
Kategori: Tekstil

Türk hazır giyim markalarından Colin’s, Uzakdoğu’dan önemli satın almalar gerçekleştiriyor. Ayrıca üretim faaliyetlerinin bir kısmını Çin ve Vietnam’da yürütüyor. Bölgeden yıllık ortalama 500 TEU’ya ulaşan bir alım gerçekleştirdiklerini belirten Colin’s Lojistik ve IT Direktörü Ergin Ersin, sevkiyatlarda ağırlıklı olarak denizyolunu kullandıklarını söylüyor. 




Türk elmasına Uzakdoğu vizesi


Yayın: 13-05-2020
Kategori: Ekonomi Gündemi
Etiketler: eib elma ihracat uzakdoğu

Çin’e geçen sene Haziran ayı itibariyle kiraz ihracatı yolunun açılmasından sonra şimdi de Türk elması Tayland pazarına giriyor.




Pasifik Eurasia ihracatçıya demiryoluyla 4 ayrı coğrafyanın kapısını açtı



Türkiye’nin demiryolu hamlesine güçlü destek sunan şirketlerden Pasifik Eurasia, Türk ihracatçısını raylarla en uzak coğrafyalara taşıyor. Orta Asya’da Gürcistan, Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan, Kırgızistan, Tacikistan’a, Asya’da Çin’e, Avrupa’da özellikle Batı Avrupa ülkelerine ve Rusya’da 30 farklı destinasyona hizmet sunduklarını belirten Pasifik Eurasia Genel Müdürü Fatih Nusret Dur, bu yıl üzerinde çalıştıkları Irak demiryolu projesiyle Orta Doğu taşımalarını arttırmayı, Trans- Hazar güzergahındaki taşıma sürelerini kısaltmayı, Rusya hattına ise yeni rotalar kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.